blank Digiscooppix.nl Digiscoop forum 
Fotoreis
Reisprogramma fotosafari Kenia.
22 februari tot 8 maart 2007

Birdpix/NatuurBeleven

Deze reis is speciaal voor natuurfotografen

 • Gids met safari ervaring in Kenia;
 • Op iedere locatie wordt ruim tijd genomen om vogels en dieren rustig te benaderen;
 • Foto-opportunities zijn belangrijker dan scorelijsten;
 • Maximaal gebruik van ochtend- en avondlicht op goede locaties;
 • Veel gelegenheid om te voet, in kleine groepjes of individueel, de natuur in te trekken;
 • Luxe lodges, geen tijdverlies aan kamperen, koken ed.;
 • Elektriciteit voor de apparatuur in de lodges;
 • Tijdens autosafari’s raamplaatsen voor iedere deelnemer
 • Chauffeurs zijn geïnstrueerd om de beste posities in te nemen voor de fotograaf, de motor af te zetten bij het nemen van foto’s etc.
 • Het dak van de auto’s kan open zodat ook staande uit de auto kan worden gefotografeerd.

  Dag 1
  Vertrek vanuit Schiphol tegen de avond.

  Dag 2
  Aankomst in Nairobi. Direct transfer uit de drukke stad naar de oevers van het schilderachtige en vogelrijke Naivasha Meer. We blijven drie nachten in de Lake Naivasha Country Club. De ervaring heeft geleerd dat dat een goede gelegenheid biedt om te acclimatiseren. De terreinen rondom de gebouwen tot aan de oevers van het meer zijn zeer vogelrijk. Spechten, tokken en klapekster laten zich vanachter een kop koffie fotograferen. Iedereen kan gaan wandelen tussen de bomen, struiken en langs de oevers met riet waar vele tientallen vogelsoorten –tot aan arenden aan toe- zich probleemloos tot op fotoafstand laten benaderen. Op weg naar het meer een stop aan de Limuru ponds (met veel reigers, eenden en moerasvogels). De camera’s kunnen direct ratelen! Ook een stop op het Kinangop plateau –een belangrijk vogelgebied met o.a. Sharp’s Longclaw. In de namiddag een boottochtje over het meer waarbij niet alleen nijlpaarden en waterbokken voor de lens komen, maar ook honderden vogels op korte afstand worden benaderd. Witte pelikaan, reuze reiger, bonte ijsvogel, hadada, heilige ibis, marabou, Afrikaanse visarend, witvleugelstern en vele soorten zwaluwen en gierzwaluwen.


  Crater Lake

  Dag 3
  We nemen de hele dag de tijd om kennis te maken met de belangrijkste biotopen van Oost-afrika. De vulkaan van Crater Lake is hiervoor ideaal. We wandelen over de rand van de krater, door bos, over een open vlakte en langs het meer. In het half-open bos krijgen we veel verschillende vogels voor de lens–van de kleine Mannikins en Prinia’s via de exotisch Love Birds en kleurrijke wevervogels en hun bizarre nesten tot aan rondcirkelende gieren en arenden. Ook de ernstig-komische zwart-witte kolobusapen kunnen goed benaderd worden. Op de open vlakte de eerste zebra’s en giraffen. Picknick op de krater rand met uitzicht op het beroemde krater meer in de diepte en over de vlakte met zebra’s en Afrikaanse leeuweriksoorten aan de andere zijde.

  Dag 4
  Opnieuw de hele dag wandelen! Bij de ingang van het reservaat Hell’s Gate worden we lang opgehouden door de prachtige wevervogels op ooghoogte langs de weg en tientallen andere spectaculaire zangvogels. We trekken te voet langs steile kliffen met een kolonie Rüppels gieren en solitaire Zwarte arend en Lannervalk. Op de vlakte tussen de kliffen zebra’s, gazellen, giraffen, Kaapse buffels en wie weet... de eerste secretarisvogel?!


  De Canyon: na elke bocht een verrassing!

  Wie het aandurft en goed ter been is, daalt na een wel verdiende verfrissing en lunch af in een steile kloof. In de spectaculaire canyon niet alleen stomend water, maar ook tal van vogels die in de koelte van de rotswanden beschutting zoeken voor de hete middag. Goed speuren naar de oehoe!

  Dag 5
  We verlaten Naivasha voor een heel ander biotoop: het Baringo meer. In een droge, hete omgeving is dit een oase van groen, water en rust. Zonder twijfel een van de beste vogel-foto-gebieden van het hele continent. We verblijven een luxe aantal van drie nachten in de de Baringo Country Club. Even uitpuffen op het terras voor je eigen bungalow? Dat komt er niet van, want er springen zo vijf soorten vogels om je heen! In de middag kan ieder voor zich wat wandelen langs het meer –en een behoorlijk harde schijf met de fraaiste foto’s vullen. Ja, die malle honingzuigers en die idiote babbelaar zijn tot op een paar meter te benaderen!


  Volop bizarre vogels langs het meer. De zwart teugelbabbelaar is er één uit een lange reeks.

  Dag 6
  We rijden naar het spectaculaire meer Bogoria. Alle tijd om langs de hoog spuwende geisers te wandelen. De flamingo’s poseren tussen de stoomwolken. We randen stapvoets de lange weg langs het meer om nu eens te stoppen voor al weer een andere soort bijeneter, dan weer voor een sporenkievit of Verraux’s oehoe.


  Kokend water in Bogoria

  Dag 7
  De hele dag om fotografisch gezien alles te halen uit de omgeving van de prachtige Lodge. Vroeg in de ochtend, voor de hitte opkomt, een wandeling langs vlakbij gelegen steile kliffen, met weer tientallen vogelsoorten en de klipdas. Daarna een boottocht over het schilderachtige meer. We kopen bij een van de plaatselijke vissers (die in een uitgeholde boomstam rustig tussen de nijlpaarden en kroks varen) wat vis om de Afrikaanse zeearend tot een spectaculaire duik naast de boot te verleiden. Rustig uitdrijven langs de bonte ijsvogel, de malachiet ijsvogel en de dwergijsvogel. Natuurlijk de nodige bijeneters, volop nieuwe kansen om de reuze reiger te combineren met een jacana. De stuurman stuurt vakkundig om de nijlpaarden heen –maar een foto van een wijd open gesperde muil kon best eens lukken!


  Fotograferen uit de boot: een andere kijk op de wereld

  Dag 8 en 9
  We laten het Baringomeer en de mooie omgeving achter ons voor een nieuw avontuur. Onze volgende bestemming is het beroemde meer van Nakuru. We verblijven in de nieuwe, afgelegen lodge Maili Saba. Neushoorns zijn haast niet te missen, een kans op leeuw en panter! Maar vooral: vogels, vogels, vogels. In de eenzame bomen Steppe-arenden, op de modderrandjes van het meer driebandpleviertjes, synchroon dansende kleine flamingo’s, synchroon vissende pelikanen, een statige secretarisvogel, een buffelpikker op een... buffel uiteraard. Voortdurend spectaculaire fotokansen. We wagen een wandeling langs de oever van het meer waarbij we wel in de gaten houden hoever de buffels en neushoorns van ons af blijven. Vanaf de hoge kliffen langs het meer een overweldigend uitzicht. Een groothoek voor het landschap, een korte tele voor al die hagedissen, en de lange tele voor de honingzuiger naast de picknickplek... meer, veel meer fotokansen dan een mens kan benutten.


  Het Nakuru meer

  Dag 10
  Lake Elementaita. Wie wil, duikt even het zwembad in om het stof van het ochtendritje af te spoelen. Daarna dalen we af na al weer een heel ander meer: Elementaita. Op het droge veld veel soorten leeuweriken, kwartels en patrijzen. Het panorama met het meer, de heuvels en de uitgestrekte vlakten is overweldigend. Wandeling over de steppe, door het oeverbos naar de oevers van het meer. Elk uur een nieuwe avifauna.

  Dag 11, 12 en 13
  Nu dan het allerwildste Afrika! Wandelen kan alleen nog op het omheinde terrein van ons luxe tentenkamp Fig Tree, waar de tenten de luxe hebben van de beste hotelkamer. We rijden stapvoets door de Masai Mara: een eindeloze, zacht golvende, gele grasvlakte met overal bewegende stippen: wilde beesten, zebra’s, grant’s gazelle, giraf, olifant, leeuw, cheetah, luipaard, topi... Als we wat zijn gewend aan het wild, ontdekken we de vele vogels: de klassieke kale boom met oorgieren, de schommelende steppekiekendief, de verlegen zandhoenders, de angstige grielen, de verschillende soorten trappen, waarvan de reuze trap wel de meeste indruk maakt.


  Masai mara

  Dag 14
  Terug naar Nairobi en afscheidsdiner.

  Dag 15
  Schiphol

  Richtprijs € 2900,-
  (afhankelijk van aantal deelnemers en de beschikbaarheid van tickets kan de prijs 10% hoger of lager uitvallen)

  Bij voldoende tijdig aangemelde belangstelling zal de prijs lager uitvallen. Alle vervoer, verblijf en maaltijden zijn in begrepen.

  Alle lodges/kampen zijn van een zeer hoog luxe niveau.

  Klik hier voor het aanmeldformulier.
  Heb je vragen of wil je meer informatie over deze reis stuur dan een mail.

  Terug naar fotoreis overzicht.
  Terug naar home.

 • © Zygomatic 2020 | Disclaimer | Sponsored by SwarovskiSwarovski