blank Digiscooppix.nl Digiscoop forum 
Home -> Album -> Search Select sort method:  Order:  
Search Query
You can also search in the Forum or in Links.
Search for:
Search for Keywords:
Search also in Personal AlbumsJa Nee
Search found 285 matches
 Album   Picture   Info   Place / Date   Description 
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium Nog niet eerder een buidelmees zo goed kunnen bekijken. Urenlang zijn ze bezig met het zoeken naar insectenlarven in de bloeikolven van de Rietsigaar.
View: 121 (1x)
Comments: 3
Scientific name: Remiz pendulinus
Dutch name: Buidelmees
English name: Penduline Tit
Poster: arno van berge henegouwen
Posted: Tue 14 Jan 2020, 21:32
Groenzozom Lansingerland
11 Jan 2020
Nog niet eerder een buidelmees zo goed kunnen bekijken. Urenlang zijn ze bezig met het zoeken naar insectenlarven in de bloeikolven van de Rietsigaar.
Hemellichamen / Celestial bodies De omstandigheden leken gisteravond bij opkomst van de maan ideaal. Vannacht bleek er toch wat vocht in de atmosfeer te zitten waardoor de sterrenhemel niet optimaal was.
View: 121
Comments: 2
Scientific name: Luna
Dutch name: Maansverduistering
English name: Lunar eclips
Poster: arno van berge henegouwen
Posted: Mon 21 Jan 2019, 19:37
Zoetermeer
21 Jan 2019
De omstandigheden leken gisteravond bij opkomst van de maan ideaal. Vannacht bleek er toch wat vocht in de atmosfeer te zitten waardoor de sterrenhemel niet optimaal was.
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium Langs het fietspad trekken de blauwborsten zich niets van je aan. Zijn volkomen gewend aan wandelaars, fietsers en hardlopers.
View: 102 (1x)
Comments: 2
Scientific name: Luscinia svecica
Dutch name: Blauwborst
English name: Bluethroat
Poster: arno van berge henegouwen
Posted: Sun 06 May 2018, 12:44
Zoetermeer Buytenpark
06 May 2018
Langs het fietspad trekken de blauwborsten zich niets van je aan. Zijn volkomen gewend aan wandelaars, fietsers en hardlopers.
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium Er zitten weer veel kneuen in het park. Er wordt druk gebaltst en gezongen op en in de bramen. Er was veel wind en dat maakte het fotograferen moeilijker
View: 66
Scientific name: Carduelis cannabina
Dutch name: Kneu
English name: Linnet
Poster: arno van berge henegouwen
Posted: Fri 20 Apr 2018, 20:17
Zoetermeer Buytenpark
17 Apr 2018
Er zitten weer veel kneuen in het park. Er wordt druk gebaltst en gezongen op en in de bramen. Er was veel wind en dat maakte het fotograferen moeilijker
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium Mooi vogeltje. Helemaal niet schuw. Poseerde voortdurend vlak voor de fotografen. Eet voortdurend kleine zaken uit de opgeworpen grond.
View: 91 (1x)
Comments: 1
Scientific name: Oenanthe deserti
Dutch name: Woestijntapuit
English name: Desert Wheatear
Poster: arno van berge henegouwen
Posted: Mon 27 Nov 2017, 16:35
Schiphol Oost
25 Nov 2017
Mooi vogeltje. Helemaal niet schuw. Poseerde voortdurend vlak voor de fotografen. Eet voortdurend kleine zaken uit de opgeworpen grond.
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium Ik kom in de oudjes deze met de Sony W200 gemaakte foto tegen. Blijft een prachtig cameraatje. Helaas mag ik nog maar maximaal 150kb uploaden. Dat doet de kwalitiet geen goed.
View: 75
Scientific name: Haematopus ostralegus
Dutch name: Scholekster
English name: Oystercatcher
Poster: arno van berge henegouwen
Posted: Tue 12 Sep 2017, 9:54
Ezumakeeg Vogelkijkhut
10 Apr 2009
Ik kom in de oudjes deze met de Sony W200 gemaakte foto tegen. Blijft een prachtig cameraatje. Helaas mag ik nog maar maximaal 150kb uploaden. Dat doet de kwalitiet geen goed.
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium Vandaag weer naar de dijk geweest. Met zonneschijn wilde deze grutto lang poseren. Deze zonder vlaggen en ringen aan de poten. inmiddels weet ik, dat de andere die ik eerder uploadde geringd is in Portugal.
View: 63
Comments: 1
Scientific name: Limosa limosa
Dutch name: Grutto
English name: Black-tailed Godwit
Poster: arno van berge henegouwen
Posted: Tue 04 Apr 2017, 16:26
Leidschendam Meerpolderdijk
02 Apr 2017
Vandaag weer naar de dijk geweest. Met zonneschijn wilde deze grutto lang poseren. Deze zonder vlaggen en ringen aan de poten. inmiddels weet ik, dat de andere die ik eerder uploadde geringd is in Portugal.
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium Portret van een grutto die aan beide bovenbenen behangen is met ringen en vlaggen in alle kleuren. Die wilde ik jullie besparen.
View: 72
Comments: 2
Scientific name: Limosa limosa
Dutch name: Grutto
English name: Black-tailed Godwit
Poster: arno van berge henegouwen
Posted: Sat 01 Apr 2017, 16:56
Leidschendam Meerpolderdijk
31 Mar 2017
Portret van een grutto die aan beide bovenbenen behangen is met ringen en vlaggen in alle kleuren. Die wilde ik jullie besparen.
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium Twee mannetjes bekempten eelkaar om een wijfje. Daardoor waren er maar weinig momenten, dat er een stil zat.
View: 62
Comments: 1
Scientific name: Luscinia svecica
Dutch name: Blauwborst
English name: Bluethroat
Poster: arno van berge henegouwen
Posted: Sat 01 Apr 2017, 16:56
Zoetermeer Buytenpark
31 Mar 2017
Twee mannetjes bekempten eelkaar om een wijfje. Daardoor waren er maar weinig momenten, dat er een stil zat.
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium Vandaag heel mooi licht om vier uur in de middag. Een stelletje zaagbekken dook in de doorlaat naar zee. Een kwam met een botervis naar boven.
View: 91
Scientific name: Mergus serrator
Dutch name: Middelste Zaagbek
English name: Red-brested Merganser
Poster: arno van berge henegouwen
Posted: Fri 03 Mar 2017, 18:57
Brouwersdam binnenzijde bij spuisluis
24 Feb 2017
Vandaag heel mooi licht om vier uur in de middag. Een stelletje zaagbekken dook in de doorlaat naar zee. Een kwam met een botervis naar boven.
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium Nog steeds wassen onze tuinvogels zich op het garagedak. Deze mevrouw voelt zich daarbij wel een beetje betrapt.
View: 106 (2x)
Comments: 4
Scientific name: Turdus merula
Dutch name: Merel
English name: Blackbird
Poster: arno van berge henegouwen
Posted: Sat 14 Jan 2017, 22:21
Zoetermeer Meerzicht
05 Dec 2012
Nog steeds wassen onze tuinvogels zich op het garagedak. Deze mevrouw voelt zich daarbij wel een beetje betrapt.
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium Een foto uit 2008 gemaakt op een warme zomeravond. De torenvalk zit hier uit te buiken na een lekker muisje geslagen te hebben. Stukje draad weggekloond. De prachtige Sony DSC-W200 was toen al redelijk vrij van ruis. Vogel geselecteerd en wat verscherpt, daarna de ruis verminderd in de omgeving door omkering selectie. Rood beetje teruggenomen.
View: 86
Comments: 1
Scientific name: Falco tinnunculus
Dutch name: Torenvalk
English name: Kestrel
Poster: arno van berge henegouwen
Posted: Thu 12 Jan 2017, 18:38
Zoetermeer Meerpolder
29 Aug 2008
Een foto uit 2008 gemaakt op een warme zomeravond. De torenvalk zit hier uit te buiken na een lekker muisje geslagen te hebben. Stukje draad weggekloond. De prachtige Sony DSC-W200 was toen al redelijk vrij van ruis. Vogel geselecteerd en wat verscherpt, daarna de ruis verminderd in de omgeving door omkering selectie. Rood beetje teruggenomen.
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium Er zat een groep van 45 kanoeten onderaan de dijk. In het geheel niet schuw. Hoewel heel beweeglijk bij het voedselzoeken waren ze redelijk te doen. Vooral wanneer er eentje in bad ging.
View: 81
Comments: 3
Scientific name: Calidris canutus
Dutch name: Kanoet
English name: Knot
Poster: arno van berge henegouwen
Posted: Sat 07 Jan 2017, 16:52
Zeeland, Brouwersdam
07 Jan 2017
Er zat een groep van 45 kanoeten onderaan de dijk. In het geheel niet schuw. Hoewel heel beweeglijk bij het voedselzoeken waren ze redelijk te doen. Vooral wanneer er eentje in bad ging.
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium Een eerste zomer vrouwtje. Nog niet in de rui. De gespreide rechtervleugel toont mooi de grijze achterrand van de armvleugel. Bij volwassen vrouwtjes is de rand smal wit. Inhaalplaatsing.
View: 89
Scientific name: Anas querquedula
Dutch name: Zomertaling
English name: Garganey
Poster: arno van berge henegouwen
Posted: Thu 05 Jan 2017, 18:44
Hazerswoude-Rijndijk, Spookverlaat
31 Aug 2008
Een eerste zomer vrouwtje. Nog niet in de rui. De gespreide rechtervleugel toont mooi de grijze achterrand van de armvleugel. Bij volwassen vrouwtjes is de rand smal wit. Inhaalplaatsing.
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium Ik vond deze nog bij het doornemen van mijn foto's. Beter en zonniger dan de andere eidereend die ik hier veel eerder plaatste
View: 71
Comments: 3
Scientific name: Somateria mollissima
Dutch name: Eider
English name: Eider
Poster: arno van berge henegouwen
Posted: Mon 26 Dec 2016, 22:33
Haven Lauwersoog
26 Feb 2012
Ik vond deze nog bij het doornemen van mijn foto's. Beter en zonniger dan de andere eidereend die ik hier veel eerder plaatste
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium Er zijn mooie slikjes in dit gebied, waar doortrekkende steltlopers ruste. Persoonlijk vind ik dit jaargetijde het mooist. Vrijwel de hele dag heb je mooi licht.
View: 63
Scientific name: Vanellus vanellus
Dutch name: Kievit
English name: Lapwing
Poster: arno van berge henegouwen
Posted: Tue 01 Nov 2016, 10:43
Berkel-Rodenrijs Groenzoom
31 Oct 2016
Er zijn mooie slikjes in dit gebied, waar doortrekkende steltlopers ruste. Persoonlijk vind ik dit jaargetijde het mooist. Vrijwel de hele dag heb je mooi licht.
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium Er was geen wind op de telpost. dat betekent, dat de torenvalken vaker vanaf een boom of struik jagen. Dit valkje was weinig schuw.
View: 111
Comments: 1
Scientific name: Falco tinnunculus
Dutch name: Torenvalk
English name: Kestrel
Poster: arno van berge henegouwen
Posted: Sun 30 Oct 2016, 12:46
Zoetermeer Buytenpark Telpost
29 Oct 2016
Er was geen wind op de telpost. dat betekent, dat de torenvalken vaker vanaf een boom of struik jagen. Dit valkje was weinig schuw.
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium Na lange tijd weer eens gedigiscoopt. Alleen deze kramsvogel wilde wel poseren.
View: 101
Comments: 1
Scientific name: Turdus pilaris
Dutch name: Kramsvogel
English name: Fieldfare
Poster: arno van berge henegouwen
Posted: Sat 22 Oct 2016, 20:22
Zeeland Schouwen Koudekerkse Inlaag
22 Oct 2016
Na lange tijd weer eens gedigiscoopt. Alleen deze kramsvogel wilde wel poseren.
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium Bij springtij stond deze bonte wat slaperig onderaan de dijk. Maar hij hield mij en de omgeving door voortdurend te draaien goed in de smiezen.
View: 74
Scientific name: Calidris alpina
Dutch name: Bonte Strandloper
English name: Dunlin
Poster: arno van berge henegouwen
Posted: Wed 17 Aug 2016, 9:17
Terschelling wad bij Striep
08 Aug 2016
Bij springtij stond deze bonte wat slaperig onderaan de dijk. Maar hij hield mij en de omgeving door voortdurend te draaien goed in de smiezen.
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium Deze is wat minder scherp dan de vorige, maar de verschillen zijn te zien. De snavel is langer en slanker. De poten ook, maar hier helaas niet te zien. De bruine kleur van de vleugel is ook een kenmerk. Date stelt, dat bij de visdief twee ringen aan één onderbeen kunnen en bij de noordse maar een. Erik heeft op de pier van IJmuiden een mooie noordse geplaats die hier te vinden is: http://www.digiscooppix.nl/album_page.php?pic_id=17795
Let hier vooral op de poten en de snavel.
View: 54
Comments: 1
Scientific name: Sterna hirundo
Dutch name: Visdief
English name: Common Tern
Poster: arno van berge henegouwen
Posted: Mon 18 Jul 2016, 22:14
Terschelling wad bij Striep
07 Jul 2016
Deze is wat minder scherp dan de vorige, maar de verschillen zijn te zien. De snavel is langer en slanker. De poten ook, maar hier helaas niet te zien. De bruine kleur van de vleugel is ook een kenmerk. Date stelt, dat bij de visdief twee ringen aan één onderbeen kunnen en bij de noordse maar een. Erik heeft op de pier van IJmuiden een mooie noordse geplaats die hier te vinden is: http://www.digiscooppix.nl/album_page.php?pic_id=17795 Let hier vooral op de poten en de snavel.
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium Op het slik voor de dijk stonden een aantal jonge Noordse sterns die vergeefs bij de volwassen sterns bedelden. Daarom dacht ik aanvankelijk, dat het jonge visdieven waren. Date Lutterop, ringer op Griend, gaf aan dat het wel degelijk noordjes zijn. Hierna zal ik nog een visdiefjong plaatsen en daar de belangrijkste verschillen geven.
View: 49
Comments: 1
Scientific name: Sterna paradisaea
Dutch name: Noordse Stern
English name: Arctic Tern
Poster: arno van berge henegouwen
Posted: Mon 18 Jul 2016, 22:14
Terschelling wad bij Striep
07 Jul 2016
Op het slik voor de dijk stonden een aantal jonge Noordse sterns die vergeefs bij de volwassen sterns bedelden. Daarom dacht ik aanvankelijk, dat het jonge visdieven waren. Date Lutterop, ringer op Griend, gaf aan dat het wel degelijk noordjes zijn. Hierna zal ik nog een visdiefjong plaatsen en daar de belangrijkste verschillen geven.
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium Korte poten, habitus langerekt, koraalrode snavel en poten, snavel korter en iets dikker dan bij visdief. Vorige week zaten heel wat Noordse sterns op het slik voor de dijk bij Striep.
View: 86 (1x)
Scientific name: Sterna paradisaea
Dutch name: Noordse Stern
English name: Arctic Tern
Poster: arno van berge henegouwen
Posted: Mon 11 Jul 2016, 12:45
Terschelling, waddendijk bij Striep
07 Jul 2016
Korte poten, habitus langerekt, koraalrode snavel en poten, snavel korter en iets dikker dan bij visdief. Vorige week zaten heel wat Noordse sterns op het slik voor de dijk bij Striep.
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium Een oudje om de vergelijking met de volgende foto, een Noordse stern, te laten zien. Deze visdief heeft veel zwart aan de snavel, maar er zijn er ook die een bijna rode snavel hebben. En dan wordt wel eens aan Noordse stern gedacht.
View: 66
Scientific name: Sterna hirundo
Dutch name: Visdief
English name: Common Tern
Poster: arno van berge henegouwen
Posted: Mon 11 Jul 2016, 12:44
Zoetermeer
14 May 2006
Een oudje om de vergelijking met de volgende foto, een Noordse stern, te laten zien. Deze visdief heeft veel zwart aan de snavel, maar er zijn er ook die een bijna rode snavel hebben. En dan wordt wel eens aan Noordse stern gedacht.
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium Ik stond te wachten op een groene specht in het gras. toen ik weg wilde gaan zag ik dit groene stel boven mij.
View: 81
Comments: 1
Scientific name: Psittacula krameri
Dutch name: Halsbandparkiet
English name: Ring-Necked Parakeet
Poster: arno van berge henegouwen
Posted: Sat 05 Dec 2015, 22:00
Zoetermeer Westerpark
04 Dec 2015
Ik stond te wachten op een groene specht in het gras. toen ik weg wilde gaan zag ik dit groene stel boven mij.
Hemellichamen / Celestial bodies De maan na opkomst rond 22 uur. Het ziet er goed uit voor de komende verduistering later vannacht.
View: 93
Comments: 1
Scientific name: Luna
Dutch name: Maan
English name: Moon
Poster: arno van berge henegouwen
Posted: Mon 28 Sep 2015, 14:03
Zoetermeer
27 Sep 2015
De maan na opkomst rond 22 uur. Het ziet er goed uit voor de komende verduistering later vannacht.
Hemellichamen / Celestial bodies Zodra de maan uit de schaduw komt, wordt het belichten moeilijker, omdat het contrast tussen het lichte en donkere deel snel groter wordt. Tijdens het maximum is scherp stellen een probleem door het gebrek aan licht. Dan maar handmatig.
View: 85
Scientific name: Luna
Dutch name: Maansverduistering
English name: Lunar eclips
Poster: arno van berge henegouwen
Posted: Mon 28 Sep 2015, 9:51
Zoetermeer
28 Sep 2015
Zodra de maan uit de schaduw komt, wordt het belichten moeilijker, omdat het contrast tussen het lichte en donkere deel snel groter wordt. Tijdens het maximum is scherp stellen een probleem door het gebrek aan licht. Dan maar handmatig.
Hemellichamen / Celestial bodies Ondanks dat er zo nu en dan een heel dun wolkenbandje over de maan schoof was de verduistering spectaculair. Het is heel erg leuk om direct naast de maan sterren te kunnen zien. Er vlogen koperwieken en zanglijsters over toen ik de foto's maakte.
View: 114
Comments: 2
Scientific name: Luna
Dutch name: Maansverduistering
English name: Lunar eclips
Poster: arno van berge henegouwen
Posted: Mon 28 Sep 2015, 9:51
Zoetermeer
28 Sep 2015
Ondanks dat er zo nu en dan een heel dun wolkenbandje over de maan schoof was de verduistering spectaculair. Het is heel erg leuk om direct naast de maan sterren te kunnen zien. Er vlogen koperwieken en zanglijsters over toen ik de foto's maakte.
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium Er gaat bijna geen dag voorbij of ik zie een ijsvogel dit jaar. Gisteren in Goedereede stapte ik uit de auto. Pats weer een. Westerpark Zoetermeer: pats drie. Tennisbaan Vernedepark Zoetermeer: pats een. Voor mij is het al weer wat jaartjes terug, dat ik mijn laatste fotografeerde. Deze zat zo dichtbij, dat hij niet in het beeld paste. Niet gecropt dus.
View: 79
Comments: 2
Scientific name: Alcedo atthis
Dutch name: IJsvogel
English name: Kingfisher
Poster: arno van berge henegouwen
Posted: Sat 26 Sep 2015, 16:18
Zoetermeer
25 Sep 2015
Er gaat bijna geen dag voorbij of ik zie een ijsvogel dit jaar. Gisteren in Goedereede stapte ik uit de auto. Pats weer een. Westerpark Zoetermeer: pats drie. Tennisbaan Vernedepark Zoetermeer: pats een. Voor mij is het al weer wat jaartjes terug, dat ik mijn laatste fotografeerde. Deze zat zo dichtbij, dat hij niet in het beeld paste. Niet gecropt dus.
Libellen en waterjuffers / Dragonflies and damselflies Lange tijd niet gedigiscoopt. Mijn Olympuslens vertoont kuren. De camera slaat af wanneer ik boven de 25mm brandpunt kom. Het is een vaker vookomend verschijnsel van deze MZuiko lens. Het ligt niet aan de camera, maar de lens. Heel hinderlijk.
View: 73
Scientific name: Chalcolestes viridis
Dutch name: Houtpantserjuffer
English name: Green Emerals Damselfly
Poster: arno van berge henegouwen
Posted: Fri 21 Aug 2015, 21:01
Zoetermeer Meerzicht
21 Aug 2015
Lange tijd niet gedigiscoopt. Mijn Olympuslens vertoont kuren. De camera slaat af wanneer ik boven de 25mm brandpunt kom. Het is een vaker vookomend verschijnsel van deze MZuiko lens. Het ligt niet aan de camera, maar de lens. Heel hinderlijk.
Vogels van Europa / Birds of Europe We staan als enige op de camping. Of toch niet helemaal. Dit is onze buurman.
View: 104
Comments: 1
Scientific name: Motacilla alba
Dutch name: Witte Kwikstaart
English name: White Wagtail
Poster: arno van berge henegouwen
Posted: Sun 07 Jun 2015, 20:46
Spain: Galicia: Redondo: Camping Fragadeume
21 May 2015
We staan als enige op de camping. Of toch niet helemaal. Dit is onze buurman.
Vogels van Europa / Birds of Europe Langs de rivier de Eume zaten heel wat paartjes grote gele kwikstaarten. Dit is een volwassen vogel die met de rui begint.
View: 83
Scientific name: Motacilla cinerea
Dutch name: Grote Gele Kwikstaart
English name: Grey Wagtail
Poster: arno van berge henegouwen
Posted: Sun 07 Jun 2015, 17:57
Spain: Galicia: Fragas Do Eume Nature Park
27 May 2015
Langs de rivier de Eume zaten heel wat paartjes grote gele kwikstaarten. Dit is een volwassen vogel die met de rui begint.
Vogels van Europa / Birds of Europe Aan de rand van Eucalyptusopstanden voelt de geelgors zich thuis. Schuw zijn ze wel. Afstand meer dan 50 meter.
View: 84
Scientific name: Emberiza citrinella
Dutch name: Geelgors
English name: Yellowhammer
Poster: arno van berge henegouwen
Posted: Sun 07 Jun 2015, 0:51
Spanje Galicia Camping Fragadeume
26 May 2015
Aan de rand van Eucalyptusopstanden voelt de geelgors zich thuis. Schuw zijn ze wel. Afstand meer dan 50 meter.
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium Al een paar weken slapen er ransuilen in de bomen boven een hondenwasplaats in het park, pal naast een bruggetje waar dagelijks drommen mensen langskomen. Onverstoorbaar laten ze het geblaf en het geklik van de fototoestellen over zich komen. Een mooi uithangbord voor natuurbeleving. De sympathie voor vogels in het algemeen stijgt hoorbaar wie erbij staat.
View: 95
Scientific name: Asio otus
Dutch name: Ransuil
English name: Long-eared Owl
Poster: arno van berge henegouwen
Posted: Mon 02 Mar 2015, 16:30
Zoetermeer Westerpark
01 Mar 2015
Al een paar weken slapen er ransuilen in de bomen boven een hondenwasplaats in het park, pal naast een bruggetje waar dagelijks drommen mensen langskomen. Onverstoorbaar laten ze het geblaf en het geklik van de fototoestellen over zich komen. Een mooi uithangbord voor natuurbeleving. De sympathie voor vogels in het algemeen stijgt hoorbaar wie erbij staat.
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium Kuifeenden paren later in het jaar dan bijvoorbeeld wilde eenden. Vanaf begin maart beginnen de eenden zich te verspreiden naar hun broedgebied. Ik had het geluk uit de hut aan de Lepelaarplassen een paring te kunnen vastleggen.
View: 92
Scientific name: Aythya fuligula
Dutch name: Kuifeend
English name: Tufted Duck
Poster: arno van berge henegouwen
Posted: Thu 30 Oct 2014, 19:53
Nederland Almere Lepelaarplassen
12 Apr 2007
Kuifeenden paren later in het jaar dan bijvoorbeeld wilde eenden. Vanaf begin maart beginnen de eenden zich te verspreiden naar hun broedgebied. Ik had het geluk uit de hut aan de Lepelaarplassen een paring te kunnen vastleggen.
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium Opgraving: de laatste twee jaar heb ik geen nonnetjes meer gezien in de Lepelaarplassen. Verscherpt in origineel, vierkant uitgesneden, verkleind en het uitgebeten wit onder de snavel opgehaald.
View: 120
Scientific name: Mergus albellus
Dutch name: Nonnetje
English name: Smew
Poster: arno van berge henegouwen
Posted: Tue 28 Oct 2014, 8:40
Almere Lepelaarplassen
07 Apr 2012
Opgraving: de laatste twee jaar heb ik geen nonnetjes meer gezien in de Lepelaarplassen. Verscherpt in origineel, vierkant uitgesneden, verkleind en het uitgebeten wit onder de snavel opgehaald.
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium Vorig jaar rond deze tijd wemelde het van de graspiepers op het strand van Helgoland. Vermoeid van de overtocht en dan niet schuw.
View: 122 (4x)
Comments: 7
Scientific name: Anthus pratensis
Dutch name: Graspieper
English name: Meadow Pipit
Poster: arno van berge henegouwen
Posted: Sun 26 Oct 2014, 8:35
Helgoland
20 Oct 2013
Vorig jaar rond deze tijd wemelde het van de graspiepers op het strand van Helgoland. Vermoeid van de overtocht en dan niet schuw.
Vogels van Europa / Birds of Europe Deze is gemaakt met de Samsung NV 100D. Ik heb met deze camera nooit fijn gedigiscoopt. Veel ruis weg te werken. Scherpte laat ook te wensen over. Het is de eerste onvolwassen waterspreeuw geloof ik op digiscooppix.
View: 101
Scientific name: Cinclus cinclus
Dutch name: Waterspreeuw
English name: Dipper
Poster: arno van berge henegouwen
Posted: Tue 21 Oct 2014, 21:28
Bulgarije
08 Oct 2010
Deze is gemaakt met de Samsung NV 100D. Ik heb met deze camera nooit fijn gedigiscoopt. Veel ruis weg te werken. Scherpte laat ook te wensen over. Het is de eerste onvolwassen waterspreeuw geloof ik op digiscooppix.
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium Nog een niet gepubliceerd oudje. Een patrijs in grasland waarin geen plaats meer is voor andere weideplanten. Dat wordt de soort hier in het westen noodlottig. Er zijn hier nog maar een paar stelletjes die zich voortplanten. Aan de oostkant van de stad ligt bouwland. Daar zie je ze iets vaker.
View: 66
Comments: 1
Scientific name: Perdix perdix
Dutch name: Patrijs
English name: Partridge
Poster: arno van berge henegouwen
Posted: Fri 17 Oct 2014, 10:33
Nederland Zoetermeerse Meerpolder
22 May 2007
Nog een niet gepubliceerd oudje. Een patrijs in grasland waarin geen plaats meer is voor andere weideplanten. Dat wordt de soort hier in het westen noodlottig. Er zijn hier nog maar een paar stelletjes die zich voortplanten. Aan de oostkant van de stad ligt bouwland. Daar zie je ze iets vaker.
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium In mijn eigen omgeving heb ik nooit een grote lijster kunnen fotograferen. In Limburg lukte dat wel.
View: 100
Comments: 2
Scientific name: Turdus viscivorus
Dutch name: Grote Lijster
English name: Mistle Thrush
Poster: arno van berge henegouwen
Posted: Thu 16 Oct 2014, 21:22
Nederland Maastricht St.Pietersberg
22 Apr 2007
In mijn eigen omgeving heb ik nooit een grote lijster kunnen fotograferen. In Limburg lukte dat wel.
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium Rietgorzen zijn algemeen in het Buijtenpark. En niet schuw. Deze is uit 2007 met de sony w17 in het kader van het ophalen van onbewerkte foto's. Opnieuw nauwelijks (20% bij 0.3) verscherpt.
View: 74
Scientific name: Emberiza schoeniclus
Dutch name: Rietgors
English name: Reed Bunting
Poster: arno van berge henegouwen
Posted: Tue 14 Oct 2014, 22:08
Zoetermeer Buijtenpark
07 Apr 2007
Rietgorzen zijn algemeen in het Buijtenpark. En niet schuw. Deze is uit 2007 met de sony w17 in het kader van het ophalen van onbewerkte foto's. Opnieuw nauwelijks (20% bij 0.3) verscherpt.
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium Uit de oude doos deze keer een vrouwtje kneu in najaarskleed. 20% verscherpt straal 0,3. De Sony W17 maakt van zich direct al scherpe opnames. Vroeger verscherpte ik die foto's te veel, hetgeen Geert niet ontging....
View: 103
Comments: 2
Scientific name: Carduelis cannabina
Dutch name: Kneu
English name: Linnet
Poster: arno van berge henegouwen
Posted: Wed 08 Oct 2014, 18:36
Zoetermeer Buijtenpark
30 Sep 2006
Uit de oude doos deze keer een vrouwtje kneu in najaarskleed. 20% verscherpt straal 0,3. De Sony W17 maakt van zich direct al scherpe opnames. Vroeger verscherpte ik die foto's te veel, hetgeen Geert niet ontging....
Vogels van Europa / Birds of Europe Uit de oude doos. Een paar jaar geleden ben ik er nog eens in de winter geweest. Toen geen spoor van deze mooie soort.
View: 133
Comments: 3
Scientific name: Sitta krueperi
Dutch name: Turkse boomklever
English name: Krüpers Nuthatch
Poster: arno van berge henegouwen
Posted: Wed 08 Oct 2014, 11:22
Lesbos
09 May 2009
Uit de oude doos. Een paar jaar geleden ben ik er nog eens in de winter geweest. Toen geen spoor van deze mooie soort.
Vogels van Europa / Birds of Europe Een huismus in een soort van maanlandschap in de lage ochtendzon.
View: 100
Comments: 2
Scientific name: Passer domesticus
Dutch name: Huismus
English name: House Sparrow
Poster: arno van berge henegouwen
Posted: Wed 08 Oct 2014, 11:22
Lesbos
12 May 2009
Een huismus in een soort van maanlandschap in de lage ochtendzon.
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium Een foto uit de oude doos. Nog niet eerder bewerkt. Ik blader wel eens door mijn archief en sta dan te kijken hoe aardig de eerste toestellen presteerden. Ik heb mijn Sony W-7 nog steeds.
View: 104
Comments: 3
Scientific name: Hirundo rustica
Dutch name: Boerenzwaluw
English name: Swallow
Poster: arno van berge henegouwen
Posted: Fri 03 Oct 2014, 19:39
Zoetermeer Buijtenpark
25 May 2007
Een foto uit de oude doos. Nog niet eerder bewerkt. Ik blader wel eens door mijn archief en sta dan te kijken hoe aardig de eerste toestellen presteerden. Ik heb mijn Sony W-7 nog steeds.
Vogels van Europa / Birds of Europe Spaanse mussen hebben een krachtiger snavel dan huismussen. Ze maken net als sommige huismussen grote grasnesten in holtes of boomtoppen. Vaak nestelen ze samen. Het is heel interessant om naar de verwantschappen van de drie mussen in Europa te kijken. Spaanse en Italiaanse manmussen missen het grijs op de kop.
View: 108
Comments: 3
Scientific name: Passer hispaniolensis
Dutch name: Spaanse Mus
English name: Spanish Sparrow
Poster: arno van berge henegouwen
Posted: Sun 31 Aug 2014, 22:07
Spanje Extremadura
14 May 2013
Spaanse mussen hebben een krachtiger snavel dan huismussen. Ze maken net als sommige huismussen grote grasnesten in holtes of boomtoppen. Vaak nestelen ze samen. Het is heel interessant om naar de verwantschappen van de drie mussen in Europa te kijken. Spaanse en Italiaanse manmussen missen het grijs op de kop.
Libellen en waterjuffers / Dragonflies and damselflies Deze van oorsprong Afrikaanse soort is nu al te vinden langs de Middellandse zeekust in Frankrijk. Hij lijkt op de vuurlibel, maar die heeft rode poten en is dieprood ipv paars. De verzamelnaam is zonnewijzer wat slaat op de obeliskhouding die ze vaak aannemen.
View: 94
Scientific name: Trithemis annulata
Dutch name: Purperlibel
English name: Violet Dropwing
Poster: arno van berge henegouwen
Posted: Sat 30 Aug 2014, 20:24
Spanje Ebrodelta
21 Sep 2009
Deze van oorsprong Afrikaanse soort is nu al te vinden langs de Middellandse zeekust in Frankrijk. Hij lijkt op de vuurlibel, maar die heeft rode poten en is dieprood ipv paars. De verzamelnaam is zonnewijzer wat slaat op de obeliskhouding die ze vaak aannemen.
Libellen en waterjuffers / Dragonflies and damselflies Op deze dag vlogen vele tienduizenden libellen van deze soort door de Ebro-delta. Het leek soms wel een sprinkhanenplaag. Tegen het einde van de middag zaten ze allemaal met de kop tegen de wind op de toppen van de planten.
View: 77
Scientific name: Sympetrum fonscolombii
Dutch name: Zwervende heidelibel
English name: Red-veined Darter
Poster: arno van berge henegouwen
Posted: Sat 30 Aug 2014, 20:24
Spanje Ebrodelta
21 Sep 2009
Op deze dag vlogen vele tienduizenden libellen van deze soort door de Ebro-delta. Het leek soms wel een sprinkhanenplaag. Tegen het einde van de middag zaten ze allemaal met de kop tegen de wind op de toppen van de planten.
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium Ik had het al opgegeven dat ik er ooit nog een mooi zou kunnen vastleggen. Dit is mijn eerste. Hij werkte heel erg mee. Ook een film van een zangperiode van 5 minuten vastgelegd.
View: 122 (3x)
Comments: 3
Scientific name: Locustella naevia
Dutch name: Sprinkhaanzanger
English name: Grasshopper Warbler
Poster: arno van berge henegouwen
Posted: Sat 17 May 2014, 21:47
Zoetermeer Buijtenpark
17 May 2014
Ik had het al opgegeven dat ik er ooit nog een mooi zou kunnen vastleggen. Dit is mijn eerste. Hij werkte heel erg mee. Ook een film van een zangperiode van 5 minuten vastgelegd.
Overige insecten / All other insects Langs de vijver in de tuin zit vaak deze zweefvlieg op een blad te zonnen. De larven leven in rottend afval. Lengte ongeveer 11 mm. De Engelse naam is afgeleid van de streping op het borststuk dat aan een voetbalshirt doet denken.
View: 68
Scientific name: Helophilus pendulus
Dutch name: Gewone pendelvlieg
English name: The Footballer Hoverfly
Poster: arno van berge henegouwen
Posted: Mon 21 Apr 2014, 9:13
Zoetermeer Meerzicht Scheveningsebos
20 Apr 2014
Langs de vijver in de tuin zit vaak deze zweefvlieg op een blad te zonnen. De larven leven in rottend afval. Lengte ongeveer 11 mm. De Engelse naam is afgeleid van de streping op het borststuk dat aan een voetbalshirt doet denken.
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium Grutto's en tureluurs tonen geen schuwheid zolang de ringsloot hen van ons scheidt.
View: 81
Comments: 1
Scientific name: Tringa totanus
Dutch name: Tureluur
English name: Redshank
Poster: arno van berge henegouwen
Posted: Thu 17 Apr 2014, 20:07
Zoetermeer Meerpolderdijk
12 May 2014
Grutto's en tureluurs tonen geen schuwheid zolang de ringsloot hen van ons scheidt.
 
Page 1 of 6All times are GMT + 1 Hour
Goto page 1, 2, 3, 4, 5, 6  Next


© Zygomatic 2020 | Disclaimer | Sponsored by SwarovskiSwarovski