blank Digiscooppix.nl Digiscoop forum 
Home -> Album -> Search Select sort method:  Order:  
Search Query
You can also search in the Forum or in Links.
Search for:
Search for Keywords:
Search also in Personal AlbumsJa Nee
Search found 38 matches
 Album   Picture   Info   Place / Date   Description 
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium Bij gebrek aan IJsvogel plaatjes, en om ze tijdens deze koude winterdagen een hart onder de riem te steken nog maar een foto van een IJsvogel. Het betreffende vogeltje maakte deel uit van een bijzonder mak drietal dat mij tegemoet kwam vliegen.
View: 107
Comments: 1
Scientific name: Alcedo atthis
Dutch name: IJsvogel
English name: Kingfisher
Poster: Jos Welbedacht
Posted: Tue 30 Dec 2008, 8:10
Zwarte Haan, Friesland
31 Aug 2008
Bij gebrek aan IJsvogel plaatjes, en om ze tijdens deze koude winterdagen een hart onder de riem te steken nog maar een foto van een IJsvogel. Het betreffende vogeltje maakte deel uit van een bijzonder mak drietal dat mij tegemoet kwam vliegen.
Vogels van Europa / Birds of Europe De Zwarte Roodstaart is in mijn omgeving een vrij schaars vogeltje. Je komt ze wel eens tegen, zeker als je weet waar je moet zoeken, maar ze zijn niet heel talrijk. In Frankrijk echter zijn deze vogeltjes heel talrijk. Deze vogel bleek jongen te hebben maar ging af en toe ook op een paaltje zitten terwijl ik vanuit de auto deze foto kon maken. 
Ik ben er wel tevreden over.
View: 73
Comments: 3
Scientific name: Phoenicurus ochruros
Dutch name: Zwarte Roodstaart
English name: Black Redstart
Poster: Jos Welbedacht
Posted: Thu 21 Aug 2008, 18:10
Drôme, France
22 Jul 2008
De Zwarte Roodstaart is in mijn omgeving een vrij schaars vogeltje. Je komt ze wel eens tegen, zeker als je weet waar je moet zoeken, maar ze zijn niet heel talrijk. In Frankrijk echter zijn deze vogeltjes heel talrijk. Deze vogel bleek jongen te hebben maar ging af en toe ook op een paaltje zitten terwijl ik vanuit de auto deze foto kon maken. Ik ben er wel tevreden over.
Vogels van Europa / Birds of Europe Ruim een maand geleden heb ik deze Waterpieper geplaat op hoge hoogte. De vogels waren er talrijk. Velen van hen waren paniekerig aan het roepen, vermoedelijk omdat er jongen in de buurt waren. Naast de Waterpiepers zaten er ook Beflijsters en Heggenmussen. De vale Gieren (maar ook Aasgier en Lammergier) vlogen in de omgeving. De grote afwezige was vreemd genoeg de Alpenheggenmus.
View: 57
Scientific name: Anthus spinoletta
Dutch name: Waterpieper
English name: Water Pipit
Poster: Jos Welbedacht
Posted: Sat 09 Aug 2008, 21:26
Port de Pailhères, France
08 Jul 2008
Ruim een maand geleden heb ik deze Waterpieper geplaat op hoge hoogte. De vogels waren er talrijk. Velen van hen waren paniekerig aan het roepen, vermoedelijk omdat er jongen in de buurt waren. Naast de Waterpiepers zaten er ook Beflijsters en Heggenmussen. De vale Gieren (maar ook Aasgier en Lammergier) vlogen in de omgeving. De grote afwezige was vreemd genoeg de Alpenheggenmus.
Vogels van Europa / Birds of Europe Bij een zoekpoging naar een Bijeneter kolonie hadden we weinig resultaat met het fotograferen. De vogels waren op afstand en vlogen te veel door de omgeving. Een dag later echter kwamen we plotseling een paartje tegen dat in een hoge berm broedde. De foto suggereert al dat de vogels jongen hadden. Terwijl de vogels af en aan vlogen hebben we een prachtige vogelshow mogen bewonderen. Helaas was de lucht niet ideaal voor de mooiste achtergronden, maar ik ben hier meer dan tevreden mee. De Bijeneter was wel een doelsoort om op de foto te krijgen, en bovendien zeer algemeen in de Drôme en al helemaal in de Camargue.
View: 97
Comments: 1
Scientific name: Merops apiaster
Dutch name: Bijeneter
English name: Bee-eater
Poster: Jos Welbedacht
Posted: Sat 09 Aug 2008, 21:26
Drôme, France
17 Jul 2008
Bij een zoekpoging naar een Bijeneter kolonie hadden we weinig resultaat met het fotograferen. De vogels waren op afstand en vlogen te veel door de omgeving. Een dag later echter kwamen we plotseling een paartje tegen dat in een hoge berm broedde. De foto suggereert al dat de vogels jongen hadden. Terwijl de vogels af en aan vlogen hebben we een prachtige vogelshow mogen bewonderen. Helaas was de lucht niet ideaal voor de mooiste achtergronden, maar ik ben hier meer dan tevreden mee. De Bijeneter was wel een doelsoort om op de foto te krijgen, en bovendien zeer algemeen in de Drôme en al helemaal in de Camargue.
Vogels van Europa / Birds of Europe Het was niet mijn eerste Lammergier, maar het blijven indrukwekkende beesten. Tussen de Vale Gieren dook ineens deze vogel op en nieuwschierig als Gieren kunnen zijn vloog hij onze kant op. Daarbij heb ik een paar foto's gemaakt. Het valt nog niet mee om de Lammergier te digiscopen, maar het is mij aardig gelukt. Helaas te veel warmtetrillingen voor perfecte scherpte. Het geeft wel een kick om zo'n Lammergier van dichtbij te bewonderen. Een eindje verderop zat de Rode Rotslijster. Het is schitterend in de Pyreneeen.
View: 161
Comments: 4
Scientific name: Gypaetus barbatus
Dutch name: Lammergier
English name: Bearded Vulture
Poster: Jos Welbedacht
Posted: Fri 25 Jul 2008, 19:41
Col de Pailhères, Franse Pyreneeen
05 Jul 2008
Het was niet mijn eerste Lammergier, maar het blijven indrukwekkende beesten. Tussen de Vale Gieren dook ineens deze vogel op en nieuwschierig als Gieren kunnen zijn vloog hij onze kant op. Daarbij heb ik een paar foto's gemaakt. Het valt nog niet mee om de Lammergier te digiscopen, maar het is mij aardig gelukt. Helaas te veel warmtetrillingen voor perfecte scherpte. Het geeft wel een kick om zo'n Lammergier van dichtbij te bewonderen. Een eindje verderop zat de Rode Rotslijster. Het is schitterend in de Pyreneeen.
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium Mijn tweede ontmoeting met deze vogels in Nederland. De vogels (2) lieten zich erg goed van dichtbij bekijken. Daardoor kon ik deze foto maken.
View: 160
Comments: 3
Scientific name: Himantopus himantopus
Dutch name: Steltkluut
English name: Black-winged Stilt
Poster: Jos Welbedacht
Posted: Thu 19 Jun 2008, 20:19
Lauwersmeer, Ezumakeeg
24 May 2008
Mijn tweede ontmoeting met deze vogels in Nederland. De vogels (2) lieten zich erg goed van dichtbij bekijken. Daardoor kon ik deze foto maken.
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium Veel Kemphanen in de Workumerwaard. Oke, ze halen de Brandganzen nog niet in maar het zijn er zeker meer dan duizend. Deze vogel liet zich eventjes goed fotograferen.
View: 120
Comments: 6
Scientific name: Philomachus pugnax
Dutch name: Kemphaan
English name: Ruff
Poster: Jos Welbedacht
Posted: Mon 21 Apr 2008, 7:58
Workumerwaard
19 Apr 2008
Veel Kemphanen in de Workumerwaard. Oke, ze halen de Brandganzen nog niet in maar het zijn er zeker meer dan duizend. Deze vogel liet zich eventjes goed fotograferen.
Genomineerde foto's wedstrijd 2006/2007 Deze prachtige Roodhalsfuut kwam ik tegen bij Kornwerderzand. De vogel was in perfect broedkleed, en bijzonder tam. Het was echter moeilijk om het juiste licht te vinden, en bovendien zat ik hoog boven de vogel. Na een hoop bewijsplaatjes ben ik uiteindelijk een dijkje af gegaan, met gevaar voor eigen apparatuur, zodat ik een mooi laag standpunt had, en het licht beter was. De Roodhalsfuut kwam toen prachtig een meter of 7 van mij voorbij dobberen, waarbij ik 3 foto's kon schieten. Met mijn camera los tegen de telescoop aangedrukt met mijn handen (zoals ik altijd digiscoop), kwam dit resultaat eruit. Ik ben bijzonder trots op deze plaat. De vogel kleurt prachtig met het water, en dan ineens knalt dat diepe rood eruit. 
Kowa TSN-821M en Sony Cybershot DSC-W17.
View: 195
Comments: 16
Scientific name: Podiceps grisegena
Dutch name: Roodhalsfuut
English name: Red-necked Grebe
Poster: Jos Welbedacht
Posted: Mon 18 Feb 2008, 0:50
Kornwerderzand, IJsselmeerkant
22 Apr 2006
Deze prachtige Roodhalsfuut kwam ik tegen bij Kornwerderzand. De vogel was in perfect broedkleed, en bijzonder tam. Het was echter moeilijk om het juiste licht te vinden, en bovendien zat ik hoog boven de vogel. Na een hoop bewijsplaatjes ben ik uiteindelijk een dijkje af gegaan, met gevaar voor eigen apparatuur, zodat ik een mooi laag standpunt had, en het licht beter was. De Roodhalsfuut kwam toen prachtig een meter of 7 van mij voorbij dobberen, waarbij ik 3 foto's kon schieten. Met mijn camera los tegen de telescoop aangedrukt met mijn handen (zoals ik altijd digiscoop), kwam dit resultaat eruit. Ik ben bijzonder trots op deze plaat. De vogel kleurt prachtig met het water, en dan ineens knalt dat diepe rood eruit. Kowa TSN-821M en Sony Cybershot DSC-W17.
Digiscooppix wedstrijd 2006/2007/ Competition 2006/2007 Deze Zilverplevier zat hier al twee dagen, en liet zich mooi bekijken en fotograferen. Vanuit de auto keek ik toe en het beestje stoorde zich niet aan ons en kwam steeds dichterbij. 
Snel de camera voor de telescoop houden en vanuit de auto platen. Zonder adapter (zoals ik altijd digiscoop) kreeg ik dit resultaat. 
Kowa TSN-821M en Sony Cybershot DSC-W17.
View: 91
Comments: 11
Scientific name: Pluvialis squatarola
Dutch name: Zilverplevier
English name: Grey Plover
Poster: Jos Welbedacht
Posted: Mon 11 Feb 2008, 0:09
Breezanddijk
16 Sep 2007
Deze Zilverplevier zat hier al twee dagen, en liet zich mooi bekijken en fotograferen. Vanuit de auto keek ik toe en het beestje stoorde zich niet aan ons en kwam steeds dichterbij. Snel de camera voor de telescoop houden en vanuit de auto platen. Zonder adapter (zoals ik altijd digiscoop) kreeg ik dit resultaat. Kowa TSN-821M en Sony Cybershot DSC-W17.
Digiscooppix wedstrijd 2006/2007/ Competition 2006/2007 Zeer veel sterns in de haven van Lauwersoog die dag, of eigenlijk wel in de hele waddenzee. Zo kwam ik deze tamme Zwarte Stern tegen, die zich bijzonder fraai liet fotograferen. Ik vind het één van mijn mooiere foto's van de afgelopen 2 jaar. 
Deze foto is gemaakt vanuit de losse hand, voor een telescoop geplaatst, zoals ik altijd digiscoop. 
Kowa TSN-821 telescoop en een Sony Cybershot DSC-W17 camera.
View: 82
Comments: 11
Scientific name: Chlidonias niger
Dutch name: Zwarte Stern
English name: Black Tern
Poster: Jos Welbedacht
Posted: Mon 11 Feb 2008, 0:05
Lauwersoog, haven
19 Aug 2007
Zeer veel sterns in de haven van Lauwersoog die dag, of eigenlijk wel in de hele waddenzee. Zo kwam ik deze tamme Zwarte Stern tegen, die zich bijzonder fraai liet fotograferen. Ik vind het één van mijn mooiere foto's van de afgelopen 2 jaar. Deze foto is gemaakt vanuit de losse hand, voor een telescoop geplaatst, zoals ik altijd digiscoop. Kowa TSN-821 telescoop en een Sony Cybershot DSC-W17 camera.
Zeldzaamheden / Rarities Na de Dutchbirding dag deze schoonheid getwitched. Hij stond al een tijdje op het verlanglijstje maar was erg ver weg van huis. Eindelijk in de buurt, en dus meteen maar gepakt. De vogel was snel gevonden, maar kon ook plotseling verdwenen zijn. Dit heb ik wel vaker bij meeuwen ervaren, zoals bij de Grote Burgemeester van Den Helder. 
Schitterend exemplaar en mijn tweede "dwaalmeeuw".
View: 102
Comments: 1
Scientific name: Larus delawarensis
Dutch name: Ringsnavelmeeuw
English name: Ring-billed Gull
Poster: Jos Welbedacht
Posted: Thu 17 Jan 2008, 21:08
Tiel, Waalkade
12 Jan 2008
Na de Dutchbirding dag deze schoonheid getwitched. Hij stond al een tijdje op het verlanglijstje maar was erg ver weg van huis. Eindelijk in de buurt, en dus meteen maar gepakt. De vogel was snel gevonden, maar kon ook plotseling verdwenen zijn. Dit heb ik wel vaker bij meeuwen ervaren, zoals bij de Grote Burgemeester van Den Helder. Schitterend exemplaar en mijn tweede "dwaalmeeuw".
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium Wat een boeiende vogels.
View: 94
Comments: 2
Scientific name: Anser albifrons
Dutch name: Kolgans
English name: Greater White-Fronted Goose
Poster: Jos Welbedacht
Posted: Thu 29 Nov 2007, 22:54
In de omgeving van Gaast en Ferwoude
20 Oct 2007
Wat een boeiende vogels.
Zeldzaamheden / Rarities Stiekem hoopte ik er al een beetje op een Sneeuwgans te vinden. Vaak ben ik hybrides tegen gekomen met Sneeuwganzen bloed, maar die echte vogels zijn behoorlijk zeldzaam. Zeldzamer nog dan Roodhalsganzen, die ik de dag hiervoor nog uit een mega groep Brandjes (meer dan 11.000) kon pikken, later ontdekte ik er nog één. Roodhalsjes zul je niet zo snel in een groep Kleine Rietjes tegenkomen, maar de Sneeuwgans dan weer eerder. 
Tijdens het ringen lezen van de Kleine Rietganzen (nieuwe, witte ringen o.a.) sprong deze vogel eruit. 
Schitterend dier!
View: 144
Comments: 2
Scientific name: Anser caerulescens
Dutch name: Sneeuwgans
English name: Snowgoose
Poster: Jos Welbedacht
Posted: Wed 24 Oct 2007, 18:47
Idzega, Sud-West Fryslân
21 Oct 2007
Stiekem hoopte ik er al een beetje op een Sneeuwgans te vinden. Vaak ben ik hybrides tegen gekomen met Sneeuwganzen bloed, maar die echte vogels zijn behoorlijk zeldzaam. Zeldzamer nog dan Roodhalsganzen, die ik de dag hiervoor nog uit een mega groep Brandjes (meer dan 11.000) kon pikken, later ontdekte ik er nog één. Roodhalsjes zul je niet zo snel in een groep Kleine Rietjes tegenkomen, maar de Sneeuwgans dan weer eerder. Tijdens het ringen lezen van de Kleine Rietganzen (nieuwe, witte ringen o.a.) sprong deze vogel eruit. Schitterend dier!
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium Deze tamme plevier liet zich prachtig bekijken. 
Naast dit juveniele dier zat ook nog een juveniele Bontbek, helaas lukte het mij niet om deze twee vogels samen op de foto te krijgen. Toen we weg reden bleek er nog een verzwakte Eider naast de auto te zitten. Daar keken we goed overheen! Bij het oppakken van het beest (wat hij niet toeliet) bleek dat er ook nog een dode Eider bij lag. Ook die was ons niet opgevallen.
View: 97
Comments: 3
Scientific name: Pluvialis squatarola
Dutch name: Zilverplevier
English name: Grey Plover
Poster: Jos Welbedacht
Posted: Mon 17 Sep 2007, 20:48
Afsluitdijk, Breezanddijk
17 Sep 2007
Deze tamme plevier liet zich prachtig bekijken. Naast dit juveniele dier zat ook nog een juveniele Bontbek, helaas lukte het mij niet om deze twee vogels samen op de foto te krijgen. Toen we weg reden bleek er nog een verzwakte Eider naast de auto te zitten. Daar keken we goed overheen! Bij het oppakken van het beest (wat hij niet toeliet) bleek dat er ook nog een dode Eider bij lag. Ook die was ons niet opgevallen.
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium De strandlopers kwamen vandaag erg dichtbij de hut. 
Vooral Kleine Strandloper, maar er liepen ook een paar Krombekken tussen. Deze waren iets minder snel aan het foerageren, waardoor ik ze beter op de plaat kon zetten. 
Zie hier een juveniele vogel.
View: 75
Comments: 4
Scientific name: Calidris ferruginea
Dutch name: Krombekstrandloper
English name: Curlew Sandpiper
Poster: Jos Welbedacht
Posted: Sat 15 Sep 2007, 21:55
Lauwersmeer, Ezumakeeg
15 Sep 2007
De strandlopers kwamen vandaag erg dichtbij de hut. Vooral Kleine Strandloper, maar er liepen ook een paar Krombekken tussen. Deze waren iets minder snel aan het foerageren, waardoor ik ze beter op de plaat kon zetten. Zie hier een juveniele vogel.
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium Veel Sternensoorten die dag. 
Visdief, Noordse Stern, Grote Stern, Reuzenstern en een schaamsoort goed gemaakt: Dwergstern. 
Ook vlogen er veel Zwarte Sterns rond, hoewel nog niet zoveel als langs de Afsluitdijk.
View: 112
Comments: 5
Scientific name: Chlidonias niger
Dutch name: Zwarte Stern
English name: Black Tern
Poster: Jos Welbedacht
Posted: Mon 27 Aug 2007, 14:41
Lauwersoog, haven
19 Aug 2007
Veel Sternensoorten die dag. Visdief, Noordse Stern, Grote Stern, Reuzenstern en een schaamsoort goed gemaakt: Dwergstern. Ook vlogen er veel Zwarte Sterns rond, hoewel nog niet zoveel als langs de Afsluitdijk.
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium Schitterend juveniel exemplaar, al een beetje richting de winter.
View: 79
Scientific name: Larus ridibundus
Dutch name: Kokmeeuw
English name: Black-headed Gull
Poster: Jos Welbedacht
Posted: Thu 02 Aug 2007, 12:35
Lauwersoog, haven
01 Aug 2007
Schitterend juveniel exemplaar, al een beetje richting de winter.
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium Even een middagje naar het Lauwersmeer leverde onderweg al aardig wat Ooievaars op. Hoe vaak je ze ook ziet (ze zijn niet te missen bij Leeuwarden), ze blijven imposanter dan veel andere vogels. Hun vliegbeeld komt redelijk overeen met het vliegbeeld van Arenden en Gieren. 
Grote rechthoekige vleugels met duidelijke vingers zijn prachtig om te zien. Op een gegeven moment werd het wat onrustig in de Ezumakeeg. Al snel viel een vrij grote vogel op, en ik stond alweer klaar om hem te fotograferen. De Zwarte Ooievaar schroefde omhoog en was verbazend snel verdwenen. 
Een vreemde tijd van het jaar voor deze vogel, volgens mij ken ik ze alleen van augustus en Belgische vogels in mei.
View: 249
Comments: 3
Scientific name: Ciconia nigra
Dutch name: Zwarte Ooievaar
English name: Black Stork
Poster: Jos Welbedacht
Posted: Sat 09 Jun 2007, 18:32
Lauwersmeer, Ezumakeeg
08 Jun 2007
Even een middagje naar het Lauwersmeer leverde onderweg al aardig wat Ooievaars op. Hoe vaak je ze ook ziet (ze zijn niet te missen bij Leeuwarden), ze blijven imposanter dan veel andere vogels. Hun vliegbeeld komt redelijk overeen met het vliegbeeld van Arenden en Gieren. Grote rechthoekige vleugels met duidelijke vingers zijn prachtig om te zien. Op een gegeven moment werd het wat onrustig in de Ezumakeeg. Al snel viel een vrij grote vogel op, en ik stond alweer klaar om hem te fotograferen. De Zwarte Ooievaar schroefde omhoog en was verbazend snel verdwenen. Een vreemde tijd van het jaar voor deze vogel, volgens mij ken ik ze alleen van augustus en Belgische vogels in mei.
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium Op de valreep nog even deze foto ingestuurd. Ik dacht dat ik er wel meer had, maar dan valt er net iets buiten beeld. 
Deze IJslandse ondersoort van de Grutto liet zich even mooi zien. De ondersoort wordt volgens mij minder vaak gezien dan men denkt, veel gewone Grutto mannen zijn ook fel gekleurd!
View: 86
Comments: 6
Scientific name: Limmosa limosa islandica
Dutch name: Grutto
English name: Black-tailed Godwit
Poster: Jos Welbedacht
Posted: Wed 23 May 2007, 23:20
Ferwoude
25 Mar 2007
Op de valreep nog even deze foto ingestuurd. Ik dacht dat ik er wel meer had, maar dan valt er net iets buiten beeld. Deze IJslandse ondersoort van de Grutto liet zich even mooi zien. De ondersoort wordt volgens mij minder vaak gezien dan men denkt, veel gewone Grutto mannen zijn ook fel gekleurd!
Zeldzaamheden / Rarities Inderdaad een oranje koninginedag, Martijn! 
Ik kon dit pracht exemplaar op de foto zetten. 
Wat een geweldige ervaring, zo'n vogeltje, en wat zijn ze mooi. 
Het was alleen jammer dat het vogeltje zich tegen de grond drukte.
View: 121
Comments: 2
Scientific name: Charadrius morinellus
Dutch name: Morinelplevier
English name: Dotterel
Poster: Jos Welbedacht
Posted: Mon 30 Apr 2007, 21:05
Lauwersmeer, Jaap Deensgat
30 Apr 2007
Inderdaad een oranje koninginedag, Martijn! Ik kon dit pracht exemplaar op de foto zetten. Wat een geweldige ervaring, zo'n vogeltje, en wat zijn ze mooi. Het was alleen jammer dat het vogeltje zich tegen de grond drukte.
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium Deze foto kwam ik nog tegen. 
Harlingen, en veel havenplaatsen, zijn 's avonds op hun mooist. 
Deze heer van de zee werd even door het zachte licht van de avondzon met goud beschenen. 
I love meeuwen, alleen is de determinatie vaak nog wat moeilijk, maar ik begin het te begrijpen.
View: 112
Scientific name: Larus marinus
Dutch name: Grote Mantelmeeuw
English name: Great Black-backed Gull
Poster: Jos Welbedacht
Posted: Sat 14 Apr 2007, 20:34
Harlingen, haven
17 Nov 2006
Deze foto kwam ik nog tegen. Harlingen, en veel havenplaatsen, zijn 's avonds op hun mooist. Deze heer van de zee werd even door het zachte licht van de avondzon met goud beschenen. I love meeuwen, alleen is de determinatie vaak nog wat moeilijk, maar ik begin het te begrijpen.
Hemellichamen / Celestial bodies Laat ik eens iets anders doen dan de maan, die ik uiteraard ook geplaat heb. Ik ben benieuwd hoe ver deze komt.
View: 291
Comments: 2
Scientific name: Saturnus
Dutch name: Saturnus
English name: Saturn
Poster: Jos Welbedacht
Posted: Sun 04 Mar 2007, 21:43
Sneek
03 Mar 2007
Laat ik eens iets anders doen dan de maan, die ik uiteraard ook geplaat heb. Ik ben benieuwd hoe ver deze komt.
Zeldzaamheden / Rarities Twee ondersoort-dwaalgasten in een vierkante kilometer. In Groningen kon ik beide ondersoorten bij mijn lijst toevoegen(als dat telt). Meteen bij aankomst kwam deze Finse meeuw aanvliegen om 30 meter verderop bij de vijfer te gaan zitten. Helaas was het die dag(al weken lang) erg donker weer. Met een sluitertijd van 1/20 en een ISO100 kon ik deze rustige meeuw gelukkig met de zelfontspanner pakken. De bewerking was ook niet al te makkelijk. Een half uur later stond ik de Vale Braamsluiper te fotograferen. Helaas zijn dat slechts bewijsplaatjes geworden.
View: 136
Comments: 5
Scientific name: Larus fuscus fuscus
Dutch name: Baltische Mantelmeeuw
English name: Baltic Gull
Poster: Jos Welbedacht
Posted: Thu 04 Jan 2007, 19:58
Groningen, Vinkhuizen
03 Jan 2007
Twee ondersoort-dwaalgasten in een vierkante kilometer. In Groningen kon ik beide ondersoorten bij mijn lijst toevoegen(als dat telt). Meteen bij aankomst kwam deze Finse meeuw aanvliegen om 30 meter verderop bij de vijfer te gaan zitten. Helaas was het die dag(al weken lang) erg donker weer. Met een sluitertijd van 1/20 en een ISO100 kon ik deze rustige meeuw gelukkig met de zelfontspanner pakken. De bewerking was ook niet al te makkelijk. Een half uur later stond ik de Vale Braamsluiper te fotograferen. Helaas zijn dat slechts bewijsplaatjes geworden.
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium Misschien dat hij er hier wel doorkomt, ik vind het een heel grappig beeld.
View: 257
Comments: 8
Scientific name: Plectrophenax nivalis
Dutch name: Sneeuwgors
English name: Snow Bunting
Poster: Jos Welbedacht
Posted: Thu 21 Dec 2006, 19:49
Lauwersoog
22 Feb 2006
Misschien dat hij er hier wel doorkomt, ik vind het een heel grappig beeld.
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium Ik heb me vanmiddag een kwartiertje vermaakt met het fotograferen van vliegende Kokmeeuwen. Na de redelijk lange wandeling naar het einde van de pier kreeg ik telkens weer de kans om een foto te maken. Een groep Kokmeeuwen vloog telkens in hetzelfde gebied. Als ze dan op hoogte van de horizon vlogen kon je ze in het beeld vangen, en met veel moeite volgen en scherp stellen. Dan moet je ook nog klikken, als je dan mis klikte was je de vogel vaak kwijt. 2 foto's sprongen uit, waaronder deze. Maar helaas dat vleugelpuntje. Aan het licht te zien was het om een uur of 4.
View: 141
Comments: 6
Scientific name: Larus ridibundus
Dutch name: Kokmeeuw
English name: Black-headed Gull
Poster: Jos Welbedacht
Posted: Fri 17 Nov 2006, 21:28
Harlingen
17 Nov 2006
Ik heb me vanmiddag een kwartiertje vermaakt met het fotograferen van vliegende Kokmeeuwen. Na de redelijk lange wandeling naar het einde van de pier kreeg ik telkens weer de kans om een foto te maken. Een groep Kokmeeuwen vloog telkens in hetzelfde gebied. Als ze dan op hoogte van de horizon vlogen kon je ze in het beeld vangen, en met veel moeite volgen en scherp stellen. Dan moet je ook nog klikken, als je dan mis klikte was je de vogel vaak kwijt. 2 foto's sprongen uit, waaronder deze. Maar helaas dat vleugelpuntje. Aan het licht te zien was het om een uur of 4.
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium Als het weer nog iets beter was stond deze Baltische Zilvermeeuw-achtige Geelpootmeeuw in een nog feestelijkere setting.
View: 177
Comments: 3
Scientific name: Larus michahellis
Dutch name: Geelpootmeeuw
English name: Yellow-legged Gull
Poster: Jos Welbedacht
Posted: Tue 07 Nov 2006, 15:40
Sneekermeer
23 Sep 2006
Als het weer nog iets beter was stond deze Baltische Zilvermeeuw-achtige Geelpootmeeuw in een nog feestelijkere setting.
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium Terwijl ik op het dijkje sta loopt mijn vader in de richting van de Oeverpieper, zodat deze vlak voor mijn neus gaat foerageren. Helaas zit dit beestje geen 2 seconden stil, maar dit was toch een van de leukere plaatjes.
View: 144
Scientific name: Anthus petrosus
Dutch name: Oeverpieper
English name: Rock Pipit
Poster: Jos Welbedacht
Posted: Sat 04 Nov 2006, 17:42
Kornwerderzand
04 Nov 2006
Terwijl ik op het dijkje sta loopt mijn vader in de richting van de Oeverpieper, zodat deze vlak voor mijn neus gaat foerageren. Helaas zit dit beestje geen 2 seconden stil, maar dit was toch een van de leukere plaatjes.
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium Misschien wel mijn mooiste foto van 2006, ik blijf er graag naar kijken.
View: 216
Comments: 1
Scientific name: Aythya marila
Dutch name: Topper
English name: Scaup
Poster: Jos Welbedacht
Posted: Fri 03 Nov 2006, 16:50
Kornwerderzand
21 Jan 2006
Misschien wel mijn mooiste foto van 2006, ik blijf er graag naar kijken.
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium Het is eigenlijk best gek dat ik nog geen Eiders op Birdpix en Digiscooppix heb geplaatst. Ik kom ze wekelijks tegen, maar schiet nooit plaatjes. Nu de mannetjes hun normale kleed weer bijna hebben zijn ze al een stuk interessanter.
View: 234
Comments: 1
Scientific name: Somateria mollissima
Dutch name: Eider
English name: Eider
Poster: Jos Welbedacht
Posted: Tue 31 Oct 2006, 18:37
Kornwerderzand
29 Oct 2006
Het is eigenlijk best gek dat ik nog geen Eiders op Birdpix en Digiscooppix heb geplaatst. Ik kom ze wekelijks tegen, maar schiet nooit plaatjes. Nu de mannetjes hun normale kleed weer bijna hebben zijn ze al een stuk interessanter.
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium Volgens mij zijn alle Kleine Rietganzen van de wereld al weg uit hun broedgebied. Ik heb er vandaag minimaal (grof geschat) 6000 geteld. Je herkent ze al van afstand, een grijs ganzendeken over het weiland. Bovendien zie je vaak ook de donkere kopjes. Zo kun je ze makkelijk van de Kolganzen onderscheiden zonder de telescoop of de verrekijker te gebruiken. Er zaten twee halsbanden tussen.
View: 330
Comments: 9
Scientific name: Anser brachyrhynchus
Dutch name: Kleine Rietgans
English name: Pink-footed Goose
Poster: Jos Welbedacht
Posted: Sun 29 Oct 2006, 20:35
Zuid-west Fryslân
29 Oct 2006
Volgens mij zijn alle Kleine Rietganzen van de wereld al weg uit hun broedgebied. Ik heb er vandaag minimaal (grof geschat) 6000 geteld. Je herkent ze al van afstand, een grijs ganzendeken over het weiland. Bovendien zie je vaak ook de donkere kopjes. Zo kun je ze makkelijk van de Kolganzen onderscheiden zonder de telescoop of de verrekijker te gebruiken. Er zaten twee halsbanden tussen.
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium Vanuit de auto, met de nieuwe adapter. Volgens mij komen de kleuren al veel beter uit, maar dat zou ook aan de nieuwe instellingen kunnen liggen. 
Deze Tapuit was zo'n cadeautje, hij was er ineens en deed niet echt moeilijk totdat een andere auto het vogeltje verjoeg.
View: 168
Comments: 2
Scientific name: Oenanthe oenanthe
Dutch name: Tapuit
English name: Wheatear
Poster: Jos Welbedacht
Posted: Sun 29 Oct 2006, 20:35
Kornwerderzand
29 Oct 2006
Vanuit de auto, met de nieuwe adapter. Volgens mij komen de kleuren al veel beter uit, maar dat zou ook aan de nieuwe instellingen kunnen liggen. Deze Tapuit was zo'n cadeautje, hij was er ineens en deed niet echt moeilijk totdat een andere auto het vogeltje verjoeg.
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium Ik vind dit een van mijn coolste foto's. Hij stond lang de boel in de gaten te houden, en plots begon hij een beetje naar de Zilvermeeuwen te schreeuwen. Later begon hij achter ze aan te zitten. Prachtige beesten, die meeuwen.
View: 238
Scientific name: Larus fuscus intermedius
Dutch name: Kleine Mantelmeeuw
English name: Lesser Black-backed Gull
Poster: Jos Welbedacht
Posted: Fri 20 Oct 2006, 14:18
Den Helder, Veerboot
17 Sep 2006
Ik vind dit een van mijn coolste foto's. Hij stond lang de boel in de gaten te houden, en plots begon hij een beetje naar de Zilvermeeuwen te schreeuwen. Later begon hij achter ze aan te zitten. Prachtige beesten, die meeuwen.
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium Rustig op een paaltje. Het barstte die dag van de Visdiefjes.
View: 214
Comments: 4
Scientific name: Sterna hirundo
Dutch name: Visdief
English name: Common tern
Poster: Jos Welbedacht
Posted: Thu 19 Oct 2006, 14:36
Kornwerderzand
20 Aug 2006
Rustig op een paaltje. Het barstte die dag van de Visdiefjes.
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium Op Birdpix is hij nooit ontdekt, en in het tijdelijke album verdwenen. Hier zou het nog wel eens de eerste schijt-foto kunnen zijn. Toevalstreffer!
View: 351
Scientific name: Philomachus pugnax
Dutch name: Kemphaan
English name: Ruff
Poster: Jos Welbedacht
Posted: Wed 18 Oct 2006, 22:19
Lauwersmeer, Ezumakeeg
20 Jul 2006
Op Birdpix is hij nooit ontdekt, en in het tijdelijke album verdwenen. Hier zou het nog wel eens de eerste schijt-foto kunnen zijn. Toevalstreffer!
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium Een mooi gezicht op het gladde water.
View: 202
Comments: 1
Scientific name: Anser anser
Dutch name: Grauwe Gans
English name: Greylag Goose
Poster: Jos Welbedacht
Posted: Mon 16 Oct 2006, 19:24
Oostvaardersplassen
13 May 2006
Een mooi gezicht op het gladde water.
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium Bij een middagje zee trektellen nog even aan de andere kant van de dijk deze Rosse Grutto mee gepikt.
View: 258
Scientific name: Limosa lapponica
Dutch name: Rosse Grutto
English name: Bar-tailed Godwit
Poster: Jos Welbedacht
Posted: Mon 16 Oct 2006, 19:23
De Putten, Camperduin
04 Oct 2006
Bij een middagje zee trektellen nog even aan de andere kant van de dijk deze Rosse Grutto mee gepikt.
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium Deze Kolganzen kwamen vrij laag over vliegen, in tegenlicht. Dit gaf mij de kans om ze te fotograferen. Ik heb het tegenlicht effect wel iets versterkt. Niet eens de eerste vluchtfoto! Gelukkig dan wel de tweede.
View: 262
Comments: 1
Scientific name: Anser albifrons
Dutch name: Kolgans
English name: White-fronted Goose
Poster: Jos Welbedacht
Posted: Sun 15 Oct 2006, 20:04
Makkum, Zuidwaard
13 Oct 2006
Deze Kolganzen kwamen vrij laag over vliegen, in tegenlicht. Dit gaf mij de kans om ze te fotograferen. Ik heb het tegenlicht effect wel iets versterkt. Niet eens de eerste vluchtfoto! Gelukkig dan wel de tweede.
Zeldzaamheden / Rarities Deze prachtige Grote Burgemeester zit al een lange tijd in Den Helder, ik had de mazzel dat hij net kwam aanvliegen. Tien minuten later verdween de vogel weer, wel een prachtig beest. Ik weet niet of hij hier in het juiste album zit, denk het wel toch?
View: 113
Scientific name: Larus hyperboreus
Dutch name: Grote Burgemeester
English name: Glaucous Gull
Poster: Jos Welbedacht
Posted: Sun 15 Oct 2006, 20:04
Den Helder
04 Oct 2006
Deze prachtige Grote Burgemeester zit al een lange tijd in Den Helder, ik had de mazzel dat hij net kwam aanvliegen. Tien minuten later verdween de vogel weer, wel een prachtig beest. Ik weet niet of hij hier in het juiste album zit, denk het wel toch?
 
Page 1 of 1All times are GMT + 1 Hour


© Zygomatic 2021 | Disclaimer | Sponsored by SwarovskiSwarovski