blank Digiscooppix.nl Digiscoop forum 
Home -> Album -> Search Select sort method:  Order:  
Search Query
You can also search in the Forum or in Links.
Search for:
Search for Keywords:
Search also in Personal AlbumsJa Nee
Search found 3 matches
 Album   Picture   Info   Place / Date   Description 
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium Jong paartje. Meer foto's op mijn weblog: http://robertbirding.wordpress.com/2014/03/03/breeveld/
View: 56
Comments: 1
Scientific name: Aythya marila
Dutch name: Topper
English name: Scaup
Poster: Robertmeer
Posted: Mon 03 Mar 2014, 23:09
Woerden - Natuurplas Breeveld
03 Mar 2014
Jong paartje. Meer foto's op mijn weblog: http://robertbirding.wordpress.com/2014/03/03/breeveld/
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium Deze juveniele Bonte Strandloper was tam en liet zich dus van korte afstand zeer mooi bekijken. Het zeer bewolkte weer maakte het wel moeilijk om hem er scherp op te krijgen.
View: 74
Scientific name: Calidris alpina
Dutch name: Bonte Strandloper
English name: Dunlin
Poster: Robertmeer
Posted: Sat 07 Sep 2013, 18:33
Woerden - Natuurplas Breeveld
07 Sep 2013
Deze juveniele Bonte Strandloper was tam en liet zich dus van korte afstand zeer mooi bekijken. Het zeer bewolkte weer maakte het wel moeilijk om hem er scherp op te krijgen.
Zeldzaamheden / Rarities Ook deze winter zat deze sinds de winter 2007/2008 jaarlijks terugkerende kruising tussen een Ringsnaveleend en Kuifeend weer op de plas in Woerden. Kenmerken waarom het om deze hybride gaat en niet om een zuivere Ringsnaveleend zijn de aanwezigheid of aanzet van een kuifje (wijzend op invloed van een Kuifeend), de geheel grijze flanken (dus zonder de witte band langs de voorkant van de flank) en de smalle i.p.v. brede band om de basis van de snavel.

Een (afwijkende) Kuifeend is uit te sluiten door de twee bandjes om de snavel, de groene glans op de kop, de aanzet tot een kuifje i.p.v. een duidelijke kuif en de duidelijk grijzere flanken.
View: 84
Scientific name: Aythya fuligula x Aythya collaris
Dutch name: Hybride Kuifeend x Ringsnaveleend
English name: Tufted Duck x Ring-necked Duck
Poster: Robertmeer
Posted: Tue 20 Mar 2012, 20:52
Woerden - Natuurplas Breeveld
18 Mar 2012
Ook deze winter zat deze sinds de winter 2007/2008 jaarlijks terugkerende kruising tussen een Ringsnaveleend en Kuifeend weer op de plas in Woerden. Kenmerken waarom het om deze hybride gaat en niet om een zuivere Ringsnaveleend zijn de aanwezigheid of aanzet van een kuifje (wijzend op invloed van een Kuifeend), de geheel grijze flanken (dus zonder de witte band langs de voorkant van de flank) en de smalle i.p.v. brede band om de basis van de snavel. Een (afwijkende) Kuifeend is uit te sluiten door de twee bandjes om de snavel, de groene glans op de kop, de aanzet tot een kuifje i.p.v. een duidelijke kuif en de duidelijk grijzere flanken.
 
Page 1 of 1All times are GMT + 1 Hour


© Zygomatic 2021 | Disclaimer | Sponsored by SwarovskiSwarovski