blank Digiscooppix.nl Digiscoop forum 
Home -> Album -> Search Select sort method:  Order:  
Search Query
You can also search in the Forum or in Links.
Search for:
Search for Keywords:
Search also in Personal AlbumsJa Nee
Search found 38 matches
 Album   Picture   Info   Place / Date   Description 
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium Lid van een groepje van 5. Terwijl de anderen fourageerden zat deze op de uitkijk. Nieuwe soort voor mij.
View: 98
Comments: 1
Scientific name: Carduelis cannabina
Dutch name: Kneu
English name: Linnet
Poster: Ruben
Posted: Sat 07 Sep 2013, 18:33
St-Joris (Miseriebocht)
07 Sep 2013
Lid van een groepje van 5. Terwijl de anderen fourageerden zat deze op de uitkijk. Nieuwe soort voor mij.
Planten, mossen en korstmossen / Plants, mosses and lichens Ik weet dat dit geen plantensite is maar na maanden van ziekte is dit een voorzichtig nieuw begin en het is ook geen alledaags plantje die ik ook nog in mijn vertrouwde gebiedje kon vastleggen.
View: 59
Comments: 2
Scientific name: Dactylorhiza maculata
Dutch name: Gevlekte orchis
English name: -
Poster: Ruben
Posted: Sun 30 Jun 2013, 16:44
St-Joris (Miseriebocht)
30 Jun 2013
Ik weet dat dit geen plantensite is maar na maanden van ziekte is dit een voorzichtig nieuw begin en het is ook geen alledaags plantje die ik ook nog in mijn vertrouwde gebiedje kon vastleggen.
Vlinders en nachtvlinders / Butterflies and moths Eindelijk, na een paar maanden proberen en zoeken is mijn nieuwe configuratie klaar. Swarovski ATS 80HD met 25-50 zoomoculair en DCA adapter en Panasonic lumix G2 nu met 20mm pancakelens verbonden door een 46-52mm adapterring. Zo kan ik eindelijk weer op volle formaat 4000 x 3000 werken zonder vignetering (of tcoh zo goed als).  Deze parende vlinders zijn een test met het zoomoculair op 50.
View: 68
Comments: 2
Scientific name: Pieris rapae
Dutch name: Klein koolwitje
English name: Small White
Poster: Ruben
Posted: Sat 13 Aug 2011, 8:32
St-Joris (Miseriebocht)
12 Aug 2011
Eindelijk, na een paar maanden proberen en zoeken is mijn nieuwe configuratie klaar. Swarovski ATS 80HD met 25-50 zoomoculair en DCA adapter en Panasonic lumix G2 nu met 20mm pancakelens verbonden door een 46-52mm adapterring. Zo kan ik eindelijk weer op volle formaat 4000 x 3000 werken zonder vignetering (of tcoh zo goed als). Deze parende vlinders zijn een test met het zoomoculair op 50.
Padddenstoelen / mushrooms and fungi Tijdens mijn routinewandeling door de miseriebocht werd mijn aandacht getrokken door een oude vlier die overwoekerd werd door deze zwam. Ik heb ze nooit eerder gezien en vond het licht er mooi opvallen. De schuchtere ochtendzon probeerde het laagje rijp dat erop zat te dooien.
View: 102
Comments: 1
Scientific name: Auricularia auricula-judae
Dutch name: Judasoor
English name: Jew's Ear
Poster: Ruben
Posted: Wed 08 Dec 2010, 20:10
St-Joris (Miseriebocht)
08 Dec 2010
Tijdens mijn routinewandeling door de miseriebocht werd mijn aandacht getrokken door een oude vlier die overwoekerd werd door deze zwam. Ik heb ze nooit eerder gezien en vond het licht er mooi opvallen. De schuchtere ochtendzon probeerde het laagje rijp dat erop zat te dooien.
Libellen en waterjuffers / Dragonflies and damselflies Ik weet nier of jullie hem scherp genoeg zullen vinden, maar ik vind hem vij goed. Hij keerde steeds naar hetzelfde stokje terug. Pas thuis op mijn pc zag ik dat er een uitgedroogd omhulsel van het vorige stadium van een libel op zat. Zou dit het omhulsel zijn waaruit hij zelf is gekomen of zou het van een andere soort zijn?
View: 49
Scientific name: Orthetrum cancellatum
Dutch name: Gewone oeverlibel
English name: Black-tailed Skimmer
Poster: Ruben
Posted: Sat 31 Jul 2010, 22:38
St-Joris (Miseriebocht)
20 Jul 2010
Ik weet nier of jullie hem scherp genoeg zullen vinden, maar ik vind hem vij goed. Hij keerde steeds naar hetzelfde stokje terug. Pas thuis op mijn pc zag ik dat er een uitgedroogd omhulsel van het vorige stadium van een libel op zat. Zou dit het omhulsel zijn waaruit hij zelf is gekomen of zou het van een andere soort zijn?
Vlinders en nachtvlinders / Butterflies and moths Ook deze schoonheid zat te genieten van een ontbijtje in de zon.
View: 42
Scientific name: Vanessa atalanta
Dutch name: Atalanta
English name: Red Admiral
Poster: Ruben
Posted: Sat 24 Jul 2010, 13:45
St-Joris (Miseriebocht)
24 Jul 2010
Ook deze schoonheid zat te genieten van een ontbijtje in de zon.
Vlinders en nachtvlinders / Butterflies and moths Op mijn wandeling deze morgen bijzonder weinig vogels gezien. Op de terugweg kwam ik deze gehavende fladderaar tegen. Die heeft precies al het n en ander meegemaakt.
View: 40
Scientific name: Vanessa atalanta
Dutch name: Atalanta
English name: Red Admiral
Poster: Ruben
Posted: Sat 24 Jul 2010, 13:43
St-Joris (Miseriebocht)
24 Jul 2010
Op mijn wandeling deze morgen bijzonder weinig vogels gezien. Op de terugweg kwam ik deze gehavende fladderaar tegen. Die heeft precies al het n en ander meegemaakt.
Libellen en waterjuffers / Dragonflies and damselflies De fantastisch mooie keizerlibel wou maar niet gaan zitten dus moest ik me maar met deze tevredenstellen.
View: 54
Comments: 2
Scientific name: Orthetrum cancellatum
Dutch name: Gewone oeverlibel
English name: Black-tailed Skimmer
Poster: Ruben
Posted: Tue 20 Jul 2010, 22:57
St-Joris (Miseriebocht)
20 Jul 2010
De fantastisch mooie keizerlibel wou maar niet gaan zitten dus moest ik me maar met deze tevredenstellen.
Zoogdieren / Mammals Dit jonge konijntje zat naar de ondergaande zon te kijken (kan ook naar mij geweest zijn).
View: 89
Comments: 2
Scientific name: Oryctolagus cuniculus
Dutch name: Konijn
English name: Rabbit
Poster: Ruben
Posted: Mon 28 Jun 2010, 0:14
St-Joris (Miseriebocht)
25 Jun 2010
Dit jonge konijntje zat naar de ondergaande zon te kijken (kan ook naar mij geweest zijn).
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium Tijdens mijn vaste wandeling die ik doe in verband met waarnemingen in het gebied kwam ik onder andere dit kleine kereltje tegen. Hij/zij werd voortdurend achterna gezeten door een soortgenoot maar moest uiteindelijk toch even een rustpauze nemen. Gelukkig koos hij mijn kant van de plas zodat hij op een goeie 10 meter van me vandaan kwam zitten. Aangezien de grootte van deze soort was dit wel de maximum afstand om nog behoorlijk te fotograferen. Het was al tegen 20.00 uur aan en met een bewolkte lucht is er misschien wel een beetje gebrek aan licht. Aan de andere kant blijft zo het wit van het vogeltje binnen de perken.
View: 73
Scientific name: Charadrius dubius
Dutch name: Kleine Plevier
English name: Little Ringed Plover
Poster: Ruben
Posted: Sun 06 Jun 2010, 21:26
St-Joris (Miseriebocht)
06 Jun 2010
Tijdens mijn vaste wandeling die ik doe in verband met waarnemingen in het gebied kwam ik onder andere dit kleine kereltje tegen. Hij/zij werd voortdurend achterna gezeten door een soortgenoot maar moest uiteindelijk toch even een rustpauze nemen. Gelukkig koos hij mijn kant van de plas zodat hij op een goeie 10 meter van me vandaan kwam zitten. Aangezien de grootte van deze soort was dit wel de maximum afstand om nog behoorlijk te fotograferen. Het was al tegen 20.00 uur aan en met een bewolkte lucht is er misschien wel een beetje gebrek aan licht. Aan de andere kant blijft zo het wit van het vogeltje binnen de perken.
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium In een dichtbegroeid jong bosje was het een gekwetter van jewelste. Ik ben geen specialist in vogelgeluiden dus probeerde ik ntje te vinden in het gebladerte (wat niet makkelijk si). Deze zat zo op een goeie tien meter en af en toe kwam hij redelijk vrij te zitten. Ik ben niet overtuigd dat het effectief een grasmus is. Kan iemand dit bevestigen of verbeteren?
View: 82
Comments: 3
Scientific name: Sylvia communis
Dutch name: Grasmus
English name: Whitethroat
Poster: Ruben
Posted: Tue 01 Jun 2010, 21:56
St-Joris (Miseriebocht)
01 Jun 2010
In een dichtbegroeid jong bosje was het een gekwetter van jewelste. Ik ben geen specialist in vogelgeluiden dus probeerde ik ntje te vinden in het gebladerte (wat niet makkelijk si). Deze zat zo op een goeie tien meter en af en toe kwam hij redelijk vrij te zitten. Ik ben niet overtuigd dat het effectief een grasmus is. Kan iemand dit bevestigen of verbeteren?
Vlinders en nachtvlinders / Butterflies and moths Deze schoonheid kwam zomaar aangefladderd. Ik had deze nog maar n keer in het echt gezien. Zo'n kans kon ik niet laten liggen. Afstand ongeveer 5 meter.  Spijtig genoeg wou hij zijn vleugels niet meer opendoen Met de excuses van een paar storende grassprietjes.

Exif: F3,9 Tv 1/200 ISO100 Ev 0-stap
View: 79
Comments: 2
Scientific name: Papilio machaon
Dutch name: Koninginnenpage
English name: Swallowtail
Poster: Ruben
Posted: Mon 24 May 2010, 17:18
St-Joris (Miseriebocht)
22 May 2010
Deze schoonheid kwam zomaar aangefladderd. Ik had deze nog maar n keer in het echt gezien. Zo'n kans kon ik niet laten liggen. Afstand ongeveer 5 meter. Spijtig genoeg wou hij zijn vleugels niet meer opendoen Met de excuses van een paar storende grassprietjes. Exif: F3,9 Tv 1/200 ISO100 Ev 0-stap
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium In het kader van het weekend van de "Biodiversiteit" werd door de West-Vlaamse vogelwerkgroep Mergus gevraagd zoveel mogelijk verschillende waarnemingen door te geven vanuit het werkgebied.
"De Miseriebocht" is hier vlakbij en ik had er al eerder een gele kwik gezien dus ben ik vanmiddag op goed geluk nog eens gaan wandelen in het gebied. Na een tocht van bijna 2 uur werd mijn geduld beloond. Ik zag iets geels wippen over de zanderige bodem. Mijn waarneming was dus gelukt. Het zou natuurlijk mooi zijn daar ook een foto te kunnen aan toevoegen. Ik had geluk, de vogel kwam al huppelend mijn richting uit. Ik ging op mijn knien zitten en volgde via mijn zoeker de vogel die steeds bleef naderen. Met ingehouden adem heb ik toch enkele plaatjes kunnen schieten waar ik best tevreden mee ben. Een half uurtje op mijn knien in de brandende zon, het lijkt een straf maar de beloning was des te mooier.
View: 70 (1x)
Comments: 4
Scientific name: Motacilla flava
Dutch name: Gele Kwikstaart
English name: Blue-headed Wagtail
Poster: Ruben
Posted: Sun 23 May 2010, 22:55
St-Joris (Miseriebocht)
23 May 2010
In het kader van het weekend van de "Biodiversiteit" werd door de West-Vlaamse vogelwerkgroep Mergus gevraagd zoveel mogelijk verschillende waarnemingen door te geven vanuit het werkgebied. "De Miseriebocht" is hier vlakbij en ik had er al eerder een gele kwik gezien dus ben ik vanmiddag op goed geluk nog eens gaan wandelen in het gebied. Na een tocht van bijna 2 uur werd mijn geduld beloond. Ik zag iets geels wippen over de zanderige bodem. Mijn waarneming was dus gelukt. Het zou natuurlijk mooi zijn daar ook een foto te kunnen aan toevoegen. Ik had geluk, de vogel kwam al huppelend mijn richting uit. Ik ging op mijn knien zitten en volgde via mijn zoeker de vogel die steeds bleef naderen. Met ingehouden adem heb ik toch enkele plaatjes kunnen schieten waar ik best tevreden mee ben. Een half uurtje op mijn knien in de brandende zon, het lijkt een straf maar de beloning was des te mooier.
Libellen en waterjuffers / Dragonflies and damselflies Deze kwam ik tegen tijdens mijn wandeling deze morgen. Ik had nog geen libellen in mijn digiscoop collectie dus even geprobeerd. Afstand ongeveer 5 meter. Meteen ook een nieuwe soort in de libellen catalogus.
View: 61
Comments: 1
Scientific name: Orthetrum Cancellatum
Dutch name: Gewone oeverlibel
English name: Black-tailed Skimmer
Poster: Ruben
Posted: Sat 22 May 2010, 16:57
St-Joris (Miseriebocht)
22 May 2010
Deze kwam ik tegen tijdens mijn wandeling deze morgen. Ik had nog geen libellen in mijn digiscoop collectie dus even geprobeerd. Afstand ongeveer 5 meter. Meteen ook een nieuwe soort in de libellen catalogus.
Determinatiealbum / Identificationalbum Kan iemand me vertellen welke soort dit is. Ik heb geen libellengids en op het net staan zoveel soorten dat ik er duizelig van wordt.
View: 68
Comments: 2
Scientific name:
Dutch name: Libelle
English name: -
Poster: Ruben
Posted: Sat 22 May 2010, 16:57
St-Joris (Miseriebocht)
22 May 2010
Kan iemand me vertellen welke soort dit is. Ik heb geen libellengids en op het net staan zoveel soorten dat ik er duizelig van wordt.
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium Jong geleerd is oud gedaan. Ook vanuit mijn schuiltentje was ik deze al een tijdje aan het volgen terwijl ze op stap waren. Plots begon moeder zich te poetsen en stond het kleintje wat verweesd te kijken. Spontaan begon het zich ook te poetsen. Ik heb stilletjes zitten lachen in mijn tentje, dat was zo'n grappig beeld hoe het kleintje z'n mama nabootste.
View: 59
Comments: 1
Scientific name: Branta canadensis interior
Dutch name: Grote Canadese Gans
English name: Todd's Canada Goose
Poster: Ruben
Posted: Wed 19 May 2010, 21:46
St-Joris (Miseriebocht)
16 May 2010
Jong geleerd is oud gedaan. Ook vanuit mijn schuiltentje was ik deze al een tijdje aan het volgen terwijl ze op stap waren. Plots begon moeder zich te poetsen en stond het kleintje wat verweesd te kijken. Spontaan begon het zich ook te poetsen. Ik heb stilletjes zitten lachen in mijn tentje, dat was zo'n grappig beeld hoe het kleintje z'n mama nabootste.
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium Om het plaatje compleet te maken kwam deze tureluur nog even op een aangename afstand poseren voor mijn tentje.
View: 53
Comments: 5
Scientific name: Tringa totanus
Dutch name: Tureluur
English name: Redshank
Poster: Ruben
Posted: Tue 18 May 2010, 22:50
St-Joris (Miseriebocht)
16 May 2010
Om het plaatje compleet te maken kwam deze tureluur nog even op een aangename afstand poseren voor mijn tentje.
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium Na het baltsen en het elkaar wegjagen werd het iets rustiger en kwamen de tureluren ook dichter bij mijn schuiltentje. Deze gestrekte houding vind ik wel mooi, op de meeste foto's die je ziet zijn ze aan het scharrelen of zitten ze wat ineengedrongen te rusten. Bij deze eens een andere houding.
View: 40
Comments: 3
Scientific name: Tringa totanus
Dutch name: Tureluur
English name: Redshank
Poster: Ruben
Posted: Mon 17 May 2010, 20:26
St-Joris (Miseriebocht)
16 May 2010
Na het baltsen en het elkaar wegjagen werd het iets rustiger en kwamen de tureluren ook dichter bij mijn schuiltentje. Deze gestrekte houding vind ik wel mooi, op de meeste foto's die je ziet zijn ze aan het scharrelen of zitten ze wat ineengedrongen te rusten. Bij deze eens een andere houding.
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium Dit was deze morgen een heel mooi moment. Na zowat een uur in mijn tentje kwamen 2 Tureluurs aangevlogen. Wel wat verder dan ik zou willen maar toch, de ene begon zowaar een baltsdans uit te voeren waar menig sterdanser jaloers op zou zijn. Met luid "getureluur" en opgeheven vleugels begon hij heen en weer te lopen en rondjes te draaien. De ietwat grote afstand en het steeds in beweging zijn doet de foto niet veel goeds maar ik vond dit toch een bijzonder moment die ik met jullie wou delen.
View: 48
Scientific name: Tringa totanus
Dutch name: Tureluur
English name: Redshank
Poster: Ruben
Posted: Sun 16 May 2010, 21:07
St-Joris (Miseriebocht)
16 May 2010
Dit was deze morgen een heel mooi moment. Na zowat een uur in mijn tentje kwamen 2 Tureluurs aangevlogen. Wel wat verder dan ik zou willen maar toch, de ene begon zowaar een baltsdans uit te voeren waar menig sterdanser jaloers op zou zijn. Met luid "getureluur" en opgeheven vleugels begon hij heen en weer te lopen en rondjes te draaien. De ietwat grote afstand en het steeds in beweging zijn doet de foto niet veel goeds maar ik vond dit toch een bijzonder moment die ik met jullie wou delen.
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium Zelfde tapuitje maar met minder rommelinge achtergrond. Is wel handig een vogel die graag op een verhoogje zit, ideaal voor scherptediepte foto's
View: 65
Comments: 1
Scientific name: Oenanthe oenanthe
Dutch name: Tapuit
English name: Wheatear
Poster: Ruben
Posted: Mon 10 May 2010, 20:16
St-Joris (Miseriebocht)
06 May 2010
Zelfde tapuitje maar met minder rommelinge achtergrond. Is wel handig een vogel die graag op een verhoogje zit, ideaal voor scherptediepte foto's
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium Ik heb hem een tijdje gevolgd vanop afstand en vind dit een heel zelfzekere fiere vogel. Vele vogels verstoppen zich in de braamstruiken of tussen de bladeren van de bomen maar deze gaat fier rechtop staan op een hoogte waar iedereen hem kan zien.
View: 62
Comments: 2
Scientific name: Oenanthe oenanthe
Dutch name: Tapuit
English name: Wheatear
Poster: Ruben
Posted: Fri 07 May 2010, 22:29
St-Joris (Miseriebocht)
06 May 2010
Ik heb hem een tijdje gevolgd vanop afstand en vind dit een heel zelfzekere fiere vogel. Vele vogels verstoppen zich in de braamstruiken of tussen de bladeren van de bomen maar deze gaat fier rechtop staan op een hoogte waar iedereen hem kan zien.
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium Ik woon op een paar honderd meter van een klein beschermd gebiedje. Via mijn intenties om de vogelpopulatie in beeld te brengen heb ik een gedoogbeleid verkregen. Normaal gezien mag ik er niet in maa ze zullen me ook niet buitengooien (zolang ik geen reclame maak voor de toegankelijkheid). Om een lang verhaal iets korter te maken ben ik al op verschillende soorten gestoten waarvan zelfs de beheerders niet wisten dat ze er nog voorkwamen. Deze tapuit is er zo n van, ik heb hem enkele uren gevolgd en veelvuldig gefotografeerd. Ik weet nu ook dat waar hun nest is (vanop grote afstand weliswaar) die ze met hand en tand verdedigen. Ik weet het is een lange uitleg voor een foto maar ook emotioneel is dit belangrijk. Mijn ouders zijn daar geboren en zij daar onteigend voor de aanleg van een nieuw (groter) kanaal. Het was sedert dien dat mijn vader nog een tapuit had gezien en eigenlijk is enkel mijn vader moeten verhuizen en zijn de tapuiten gebleven.
View: 69 (1x)
Comments: 3
Scientific name: Oenanthe oenanthe
Dutch name: Tapuit
English name: Wheatear
Poster: Ruben
Posted: Thu 06 May 2010, 22:37
St-Joris (Miseriebocht)
06 May 2010
Ik woon op een paar honderd meter van een klein beschermd gebiedje. Via mijn intenties om de vogelpopulatie in beeld te brengen heb ik een gedoogbeleid verkregen. Normaal gezien mag ik er niet in maa ze zullen me ook niet buitengooien (zolang ik geen reclame maak voor de toegankelijkheid). Om een lang verhaal iets korter te maken ben ik al op verschillende soorten gestoten waarvan zelfs de beheerders niet wisten dat ze er nog voorkwamen. Deze tapuit is er zo n van, ik heb hem enkele uren gevolgd en veelvuldig gefotografeerd. Ik weet nu ook dat waar hun nest is (vanop grote afstand weliswaar) die ze met hand en tand verdedigen. Ik weet het is een lange uitleg voor een foto maar ook emotioneel is dit belangrijk. Mijn ouders zijn daar geboren en zij daar onteigend voor de aanleg van een nieuw (groter) kanaal. Het was sedert dien dat mijn vader nog een tapuit had gezien en eigenlijk is enkel mijn vader moeten verhuizen en zijn de tapuiten gebleven.
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium Het lijkt of hij iets zoekt in de binnenzak van z'n jas maar hij begon zich heel eventjes in de zon te poetsen alvorens zijn zoektocht weer verder te zetten. Ook is hier duidelijk te zien dat ze bij het poetsen de ogen sluiten.  Heerlijke waarneming.
View: 56
Scientific name: Certhia brachydactyla
Dutch name: Boomkruiper
English name: Short-toed Tree Creeper
Poster: Ruben
Posted: Mon 19 Apr 2010, 19:40
St-Joris (Miseriebocht)
17 Apr 2010
Het lijkt of hij iets zoekt in de binnenzak van z'n jas maar hij begon zich heel eventjes in de zon te poetsen alvorens zijn zoektocht weer verder te zetten. Ook is hier duidelijk te zien dat ze bij het poetsen de ogen sluiten. Heerlijke waarneming.
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium Leuk om zien hoe dit kleine vogeltje de hele boom afloopt op zoek naar iets eetbaars. Wat nog leuker is, is dat hij heel af en toe eens stopt.
View: 62
Comments: 2
Scientific name: Certhia brachydactyla
Dutch name: Boomkruiper
English name: Short-toed Tree Creeper
Poster: Ruben
Posted: Mon 19 Apr 2010, 19:40
St-Joris (Miseriebocht)
17 Apr 2010
Leuk om zien hoe dit kleine vogeltje de hele boom afloopt op zoek naar iets eetbaars. Wat nog leuker is, is dat hij heel af en toe eens stopt.
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium Leuke morgen gehad, 2 nieuwe soorten aan mijn verzameling toegevoegd. De zwartkop en de boomkruiper op enkele meters van elkaar. Ik had beiden ook nog nooit in het echt gezien.
View: 72
Comments: 3
Scientific name: Certhia brachydactyla
Dutch name: Boomkruiper
English name: Short-toed Tree Creeper
Poster: Ruben
Posted: Sat 17 Apr 2010, 18:31
St-Joris (Miseriebocht)
17 Apr 2010
Leuke morgen gehad, 2 nieuwe soorten aan mijn verzameling toegevoegd. De zwartkop en de boomkruiper op enkele meters van elkaar. Ik had beiden ook nog nooit in het echt gezien.
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium Deze morgen voor dag en dauw vertrokken in de mist, in de hoop op beterschap. Eens ter plaatse en het zonnetje kwam piepen wekte deze zwarkop me vanuit een braamstruik. Het duurde even voor ik hem vond, hij zat te zingen en met zijn achterste te wiebelen dat het een lieve lust was. Dat wiebelen is waarschijnlijk de oorzaak dat de staart niet scherp is. Mijn eerste kennismaking was meteen een fijne.
View: 55
Comments: 2
Scientific name: Sylvia atricapilla
Dutch name: Zwartkop
English name: Blackcap
Poster: Ruben
Posted: Sat 17 Apr 2010, 15:43
St-Joris (Miseriebocht)
17 Apr 2010
Deze morgen voor dag en dauw vertrokken in de mist, in de hoop op beterschap. Eens ter plaatse en het zonnetje kwam piepen wekte deze zwarkop me vanuit een braamstruik. Het duurde even voor ik hem vond, hij zat te zingen en met zijn achterste te wiebelen dat het een lieve lust was. Dat wiebelen is waarschijnlijk de oorzaak dat de staart niet scherp is. Mijn eerste kennismaking was meteen een fijne.
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium De eerste futen komen stilaan terug in deze kanaalzone. Eerst nog eens mooi alles poetsen voor een hopelijk geslaagd nieuw broedseizoen.
View: 54 (1x)
Comments: 6
Scientific name: Podiceps cristatus
Dutch name: Fuut
English name: Great Crested Grebe
Poster: Ruben
Posted: Mon 12 Apr 2010, 19:17
St-Joris (Miseriebocht)
07 Apr 2010
De eerste futen komen stilaan terug in deze kanaalzone. Eerst nog eens mooi alles poetsen voor een hopelijk geslaagd nieuw broedseizoen.
Padddenstoelen / mushrooms and fungi Ik had deze nooit eerder gezien, zo klein en breekbaar, verscholen tussen de grassprieten.
View: 81
Comments: 1
Scientific name: Coprinus lagopus
Dutch name: Hazenpootje
English name: Haresfoot Inkcap
Poster: Ruben
Posted: Mon 08 Feb 2010, 17:03
St-Joris (Miseriebocht)
27 Oct 2009
Ik had deze nooit eerder gezien, zo klein en breekbaar, verscholen tussen de grassprieten.
Padddenstoelen / mushrooms and fungi Kuierend langs de kanaalberm kwam ik deze gevaarlijke schoonheid tegen.
View: 86
Scientific name: Amanita muscaria
Dutch name: Vliegenzwam
English name: Fly Agaric
Poster: Ruben
Posted: Mon 08 Feb 2010, 17:03
St-Joris (Miseriebocht)
15 Oct 2009
Kuierend langs de kanaalberm kwam ik deze gevaarlijke schoonheid tegen.
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium exif: F4,4 - f: 15mm - Tv 1/270 sec - ISO: 64 - Ev: +0,7 - 

24-09-09 10u55

Deze is nog genomen met mijn Ricoh GX200 op Swarovski ATS 80HD
View: 126
Comments: 5
Scientific name: Phalacrocorax carbo
Dutch name: Aalscholver
English name: Cormorant
Poster: Ruben
Posted: Sun 29 Nov 2009, 18:36
St-Joris (Miseriebocht)
24 Sep 2009
exif: F4,4 - f: 15mm - Tv 1/270 sec - ISO: 64 - Ev: +0,7 - 24-09-09 10u55 Deze is nog genomen met mijn Ricoh GX200 op Swarovski ATS 80HD
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium Eerste maal dat ik deze jonge fuut kan fotograferen vanaf de waterlijn. Nu nog hopen dat hij eens blijft zitten voor mijn neus in plaats van steeds snel voorbij te zwemmen. Het snel zwemmen van de vogel en de stevige stroming van het water zorgen wel voor de nodige onscherpte.

Exif: Focuslengte: 14mm - F: 5,6 - Tv: 1/250 sec - ISO: 400 - Ev: -2 25/10/2009  09u43
View: 105
Comments: 2
Scientific name: Podiceps cristatus
Dutch name: Fuut
English name: Great Crested Grebe
Poster: Ruben
Posted: Mon 26 Oct 2009, 22:18
St-Joris (Miseriebocht)
26 Oct 2009
Eerste maal dat ik deze jonge fuut kan fotograferen vanaf de waterlijn. Nu nog hopen dat hij eens blijft zitten voor mijn neus in plaats van steeds snel voorbij te zwemmen. Het snel zwemmen van de vogel en de stevige stroming van het water zorgen wel voor de nodige onscherpte. Exif: Focuslengte: 14mm - F: 5,6 - Tv: 1/250 sec - ISO: 400 - Ev: -2 25/10/2009 09u43
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium Ook deze jonge fuut is aardig op weg om volgend jaar n van de mooiste vogels van onze binnenwateren te worden.
View: 90
Comments: 6
Scientific name: Podiceps cristatus
Dutch name: Fuut
English name: Great Crested Grebe
Poster: Ruben
Posted: Fri 23 Oct 2009, 16:37
St-Joris (Miseriebocht)
15 Oct 2009
Ook deze jonge fuut is aardig op weg om volgend jaar n van de mooiste vogels van onze binnenwateren te worden.
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium Deze jonge fuut zat deze zomer nog op de rug van zijn ouders, wat groeien ze snel. Nu nog kleuren en hij is niet meer van z'n ouders te onderscheiden.
View: 93
Comments: 3
Scientific name: Podiceps cristatus
Dutch name: Fuut
English name: Great Crested Grebe
Poster: Ruben
Posted: Thu 22 Oct 2009, 11:23
St-Joris (Miseriebocht)
20 Oct 2009
Deze jonge fuut zat deze zomer nog op de rug van zijn ouders, wat groeien ze snel. Nu nog kleuren en hij is niet meer van z'n ouders te onderscheiden.
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium Exif: Focuslengte 14mm - F3,5 - Tv 1/80sec - ISO 100 - Ev: 0 - 20/10/2009 11u46
View: 69
Comments: 1
Scientific name: Gallinula chloropus
Dutch name: Waterhoen
English name: Moorhen
Poster: Ruben
Posted: Tue 20 Oct 2009, 14:16
St-Joris (Miseriebocht)
20 Oct 2009
Exif: Focuslengte 14mm - F3,5 - Tv 1/80sec - ISO 100 - Ev: 0 - 20/10/2009 11u46
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium Na 7 maanden en honderden pogingen staat hij er eindelijk eens behoorlijk op.

Exif: Focuslengte 17mm - F4,5 - Tv: 1/500 - ISO100 - Ev: -2,3 - 18/10/2009 10u35.
View: 96
Comments: 6
Scientific name: Fulica atra
Dutch name: Meerkoet
English name: Coot
Poster: Ruben
Posted: Sun 18 Oct 2009, 12:04
St-Joris (Miseriebocht)
18 Oct 2009
Na 7 maanden en honderden pogingen staat hij er eindelijk eens behoorlijk op. Exif: Focuslengte 17mm - F4,5 - Tv: 1/500 - ISO100 - Ev: -2,3 - 18/10/2009 10u35.
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium Rimpelloos spiegelbeeld.

Exif: F3,9 - Tv: 1/160 - ISO 100 - Ev: -1,3 - 15-10-09 10u50
View: 87
Comments: 4
Scientific name: Tadorna tadorna
Dutch name: Bergeend
English name: Shelduck
Poster: Ruben
Posted: Sat 17 Oct 2009, 21:32
St-Joris (Miseriebocht)
15 Oct 2009
Rimpelloos spiegelbeeld. Exif: F3,9 - Tv: 1/160 - ISO 100 - Ev: -1,3 - 15-10-09 10u50
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium Tijdens een wandeling in de vroege morgen kwam ik dit groepje tegen. Ik vond het een mooi beeld, vooral doordat je in het water ziet hoe de grijze lucht openbreekt en de blauwe hemel schuchter tevoorschijn komt.
View: 118
Comments: 2
Scientific name: Branta canadensis interior
Dutch name: Grote Canadese Gans
English name: Todd's Canada Goose
Poster: Ruben
Posted: Fri 09 Oct 2009, 8:07
St-Joris (Miseriebocht)
24 Sep 2009
Tijdens een wandeling in de vroege morgen kwam ik dit groepje tegen. Ik vond het een mooi beeld, vooral doordat je in het water ziet hoe de grijze lucht openbreekt en de blauwe hemel schuchter tevoorschijn komt.
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium Steeds mooi om zien hoe zorgzaam de fuut zijn kleintjes beschermd. Deze drie kleintjes konden rustig hun dutje doen op de rug van papa of mama.
View: 135 (1x)
Comments: 4
Scientific name: Podiceps cristatus
Dutch name: Fuut
English name: Great Crested Grebe
Poster: Ruben
Posted: Wed 07 Oct 2009, 19:59
St-Joris (Miseriebocht)
28 Jul 2009
Steeds mooi om zien hoe zorgzaam de fuut zijn kleintjes beschermd. Deze drie kleintjes konden rustig hun dutje doen op de rug van papa of mama.
 
Page 1 of 1All times are GMT + 1 Hour


© Zygomatic 2020 | Disclaimer | Sponsored by SwarovskiSwarovski