blank Digiscooppix.nl Digiscoop forum 
Home -> Album -> Search Select sort method:  Order:  
Search Query
You can also search in the Forum or in Links.
Search for:
Search for Keywords:
Search also in Personal AlbumsJa Nee
Search found 20 matches
 Album   Picture   Info   Place / Date   Description 
Vogels van Afrika / Birds of Afrika Opeens zag iemand uit de bus een grauwe kiekendief, wij allemaal eruit maar de vogel was gevlogen. Wel zat in het veldje een roodkopklauwier die wel wilde meewerken. 
Sluitertijd: 1/500, diafragma: f/6.3, iso:400
View: 192 (1x)
Comments: 2
Scientific name: Lanius senator
Dutch name: Roodkopklauwier
English name: Woodchat Shrike
Poster: Anja Snijder
Posted: Wed 10 Jul 2013, 21:24
Marokko
03 Apr 2013
Opeens zag iemand uit de bus een grauwe kiekendief, wij allemaal eruit maar de vogel was gevlogen. Wel zat in het veldje een roodkopklauwier die wel wilde meewerken. Sluitertijd: 1/500, diafragma: f/6.3, iso:400
Vogels van Afrika / Birds of Afrika Ja hoor dit is een witkruintapuit, pas na 1 jaar krijgt hij een witte kruin. Lastige vogel om te fotograferen. Elke keer wanneer ik hem in beeld en scherp had, vloog tie weg. De aanhouder wint :-)
Sluitertijd: 1/100, diafragma f/6.3, iso: 400.
View: 105
Comments: 2
Scientific name: Oenanthe Leucopyga
Dutch name: Witkruintapuit
English name: White-crowned Black Wheatear
Poster: Anja Snijder
Posted: Sat 06 Jul 2013, 22:03
Marokko
04 Apr 2013
Ja hoor dit is een witkruintapuit, pas na 1 jaar krijgt hij een witte kruin. Lastige vogel om te fotograferen. Elke keer wanneer ik hem in beeld en scherp had, vloog tie weg. De aanhouder wint :-) Sluitertijd: 1/100, diafragma f/6.3, iso: 400.
Vogels van Afrika / Birds of Afrika Ook de atlasbergvink op deze berg kunnen fotograferen. In de vogelgids staat hij vermeld als rode woestijnvink? Heeft iemand een idee waarom hij nu atlasbergvink heet? 
Sluitertijd: 1/100, diafragma: f/6.3, iso:400.
View: 150 (1x)
Comments: 4
Scientific name: Rhodopechys alienus
Dutch name: Atlasbergvink
English name: African Crimson-winged Finch
Poster: Anja Snijder
Posted: Wed 03 Jul 2013, 12:19
Marokko
03 Apr 2013
Ook de atlasbergvink op deze berg kunnen fotograferen. In de vogelgids staat hij vermeld als rode woestijnvink? Heeft iemand een idee waarom hij nu atlasbergvink heet? Sluitertijd: 1/100, diafragma: f/6.3, iso:400.
Vogels van Afrika / Birds of Afrika Deze atlas strandleeuwerik zat op dezelfe plek als de seebohm's tapuit, alleen was het een paar uur later, midden in de wolken en een heel stuk kouder. Bijna geen sluitertijd meer. 
Sluitertijd 1/80, F/6.3, iso=400
View: 134 (2x)
Comments: 7
Scientific name: Eremophila alpestris
Dutch name: Strandleeuwerik
English name: Shore Lark
Poster: Anja Snijder
Posted: Sun 30 Jun 2013, 14:53
Marokko
03 Apr 2013
Deze atlas strandleeuwerik zat op dezelfe plek als de seebohm's tapuit, alleen was het een paar uur later, midden in de wolken en een heel stuk kouder. Bijna geen sluitertijd meer. Sluitertijd 1/80, F/6.3, iso=400
Vogels van Afrika / Birds of Afrika Ook het mannetje nog kunnen fotograferen, lastig met dat zwart en wit.
View: 107 (2x)
Comments: 1
Scientific name: Oenanthe seebohmi
Dutch name: Seebohm's Tapuit
English name: Seebohm's Wheatear
Poster: Anja Snijder
Posted: Sat 29 Jun 2013, 13:43
Marokko
03 Apr 2013
Ook het mannetje nog kunnen fotograferen, lastig met dat zwart en wit.
Vogels van Afrika / Birds of Afrika Deze foto nog een keer aangeboden, hij werd terecht afgekeurd i.v.m. overbelichte delen. Foto's bewerken is niet mijn sterkste kant, dus heb ik een vriendin gevraagd om de foto nog eens te bewerken. Vind zelf de foto veel warmer overkomen, dus ik hoop dat hij er nu doorheen gaat :)
Swarovski 80 HD, 30 Sw oculair, Canon 50 D met 28 mm lens. 
Sluitertijd 1/400, diafragma f/6.3, iso=400.
View: 91 (1x)
Scientific name: Oenanthe seebohmi
Dutch name: Seebohm's Tapuit
English name: Seebohm's Wheatear
Poster: Anja Snijder
Posted: Thu 27 Jun 2013, 19:50
Marokko
03 Apr 2013
Deze foto nog een keer aangeboden, hij werd terecht afgekeurd i.v.m. overbelichte delen. Foto's bewerken is niet mijn sterkste kant, dus heb ik een vriendin gevraagd om de foto nog eens te bewerken. Vind zelf de foto veel warmer overkomen, dus ik hoop dat hij er nu doorheen gaat :) Swarovski 80 HD, 30 Sw oculair, Canon 50 D met 28 mm lens. Sluitertijd 1/400, diafragma f/6.3, iso=400.
Vogels van Afrika / Birds of Afrika Nog eentje uit de oude doos, van de trip naar Marokko in februari. Ik weet het, hij staat er klein op, maar het is tenslotte een soort die je weinig op foto's ziet. Hij zat vaak onderin de vegetatie, en was bovendien opvallend schuw. Op de foto zie je dat 'ie me in elk geval goed in de smiezen hield ;-)  ISO 100, -2/3, 1/500, f7.1.
View: 134
Comments: 2
Scientific name: Sylvia conspicillata
Dutch name: Brilgrasmus
English name: Spectacled Warbler
Poster: Thomas
Posted: Sat 07 Jul 2007, 21:10
Marokko, Kashba Derkaoua
18 Feb 2007
Nog eentje uit de oude doos, van de trip naar Marokko in februari. Ik weet het, hij staat er klein op, maar het is tenslotte een soort die je weinig op foto's ziet. Hij zat vaak onderin de vegetatie, en was bovendien opvallend schuw. Op de foto zie je dat 'ie me in elk geval goed in de smiezen hield ;-) ISO 100, -2/3, 1/500, f7.1.
Vogels in het landschap/ Birds in their environment Misschien een wat gewaagde foto, want de vogel staat wel erg klein in beeld. Hopelijk komt 'ie erdoor... Herkenbaar is 'ie in elk geval nog wel. Op onze laatste dag in Marokko stonden we vroeg in de ochtend bij Sidi Yahya des Zar, voor de Barbarijse Frankolijn. In het dal onder ons hingen wat nevels. Naarmate deze wat optrokken zagen we deze Grijze Wouw zitten, op de top van een eenzame boom middenin het dal n in fraai ochtendlicht. Op de achtergrond zie je nog wat nevels hangen. Een fraai tafereel, en ik hoop dat ik de sfeer enigszins op deze foto weer heb kunnen geven. Ik heb getwijfeld over de juiste uitsnede; in mijn PA staat een staande foto. Ben benieuwd naar jullie reacties.
View: 198
Comments: 2
Scientific name: Elanus caeruleus
Dutch name: Grijze Wouw
English name: Black-shouldered Kite
Poster: Thomas
Posted: Wed 09 May 2007, 21:04
Marokko, Sidi Yahya des Zar
24 Feb 2007
Misschien een wat gewaagde foto, want de vogel staat wel erg klein in beeld. Hopelijk komt 'ie erdoor... Herkenbaar is 'ie in elk geval nog wel. Op onze laatste dag in Marokko stonden we vroeg in de ochtend bij Sidi Yahya des Zar, voor de Barbarijse Frankolijn. In het dal onder ons hingen wat nevels. Naarmate deze wat optrokken zagen we deze Grijze Wouw zitten, op de top van een eenzame boom middenin het dal n in fraai ochtendlicht. Op de achtergrond zie je nog wat nevels hangen. Een fraai tafereel, en ik hoop dat ik de sfeer enigszins op deze foto weer heb kunnen geven. Ik heb getwijfeld over de juiste uitsnede; in mijn PA staat een staande foto. Ben benieuwd naar jullie reacties.
Vogels van Afrika / Birds of Afrika Na enkele weken ver weg geweest te zijn van internet en camera (ivm militaire opleiding) eindelijk weer wat tijd gehad om wat oudere foto's te bewerken. Dit is er weer n van onze Marokko-trip in februari. Mijns inziens een echte Thekla: vrij korte snavel, korte kuif en smalle, scherp afgetekende borststreepjes. Als iemand anders denkt over de determinatie dan hoor ik dat graag. Deze leeuwerik zat in de vroege ochtend luid te zingen op de top van dit struikje en liet zich aardig benaderen. Net genoeg zonnestralen voor een redelijk scherpe foto (-1/3, iso 200).
View: 104
Comments: 1
Scientific name: Galerida theklae
Dutch name: Theklaleeuwerik
English name: Thekla Lark
Poster: Thomas
Posted: Sat 07 Apr 2007, 23:40
Marokko, nabij Gorge du Ziz
17 Feb 2007
Na enkele weken ver weg geweest te zijn van internet en camera (ivm militaire opleiding) eindelijk weer wat tijd gehad om wat oudere foto's te bewerken. Dit is er weer n van onze Marokko-trip in februari. Mijns inziens een echte Thekla: vrij korte snavel, korte kuif en smalle, scherp afgetekende borststreepjes. Als iemand anders denkt over de determinatie dan hoor ik dat graag. Deze leeuwerik zat in de vroege ochtend luid te zingen op de top van dit struikje en liet zich aardig benaderen. Net genoeg zonnestralen voor een redelijk scherpe foto (-1/3, iso 200).
Vogels in het landschap/ Birds in their environment Twee foto's die naar mijn mening mooi in dit (te weinig gebruikte) album thuishoren. In Marokko kom je opvallend veel resten van oudere culturen tegen. Vaak zijn dat oude, vervallen runes en kastelen. Dit soort beelden zagen we bijna dagelijks: groepen Koereigers en Ooievaars rustend op runes. Samen met de fraaie omgeving (veel woestijnen stonden in bloei) levert dat soms mooie beelden op. Ik ben benieuwd wat jullie hiervan vinden.
View: 243
Comments: 5
Scientific name: Ciconia ciconia
Dutch name: Ooievaar
English name: White Stork
Poster: Thomas
Posted: Sat 24 Mar 2007, 17:34
Marokko, nabij Boumalne du Dades
20 Feb 2007
Twee foto's die naar mijn mening mooi in dit (te weinig gebruikte) album thuishoren. In Marokko kom je opvallend veel resten van oudere culturen tegen. Vaak zijn dat oude, vervallen runes en kastelen. Dit soort beelden zagen we bijna dagelijks: groepen Koereigers en Ooievaars rustend op runes. Samen met de fraaie omgeving (veel woestijnen stonden in bloei) levert dat soms mooie beelden op. Ik ben benieuwd wat jullie hiervan vinden.
Vogels in het landschap/ Birds in their environment Twee foto's die naar mijn mening mooi in dit (te weinig gebruikte) album thuishoren. In Marokko kom je opvallend veel resten van oudere culturen tegen. Vaak zijn dat oude, vervallen runes en kastelen. Dit soort beelden zagen we bijna dagelijks: groepen Koereigers en Ooievaars rustend op runes. Samen met de fraaie omgeving (veel woestijnen stonden in bloei) levert dat soms mooie beelden op. Ik ben benieuwd wat jullie hiervan vinden.
View: 157
Comments: 1
Scientific name: Bubulcus ibis
Dutch name: Koereiger
English name: Cattle Egret
Poster: Thomas
Posted: Sat 24 Mar 2007, 17:34
Marokko, nabij Marrakech
20 Feb 2007
Twee foto's die naar mijn mening mooi in dit (te weinig gebruikte) album thuishoren. In Marokko kom je opvallend veel resten van oudere culturen tegen. Vaak zijn dat oude, vervallen runes en kastelen. Dit soort beelden zagen we bijna dagelijks: groepen Koereigers en Ooievaars rustend op runes. Samen met de fraaie omgeving (veel woestijnen stonden in bloei) levert dat soms mooie beelden op. Ik ben benieuwd wat jullie hiervan vinden.
Vogels van Afrika / Birds of Afrika Op sommige plaatsen vrij talrijk, vooral aan de kust. Hun karakteristieke zang valt je al snel op. Ook deze zat hier vol overgave te zingen en liet zich vrij makkelijk benaderen. Vanuit de auto gefotografeerd.
View: 141
Comments: 2
Scientific name: Miliaria calandra
Dutch name: Grauwe Gors
English name: Corn Bunting
Poster: Thomas
Posted: Fri 16 Mar 2007, 12:38
Marokko, Sidi Yahya des Zar
24 Feb 2007
Op sommige plaatsen vrij talrijk, vooral aan de kust. Hun karakteristieke zang valt je al snel op. Ook deze zat hier vol overgave te zingen en liet zich vrij makkelijk benaderen. Vanuit de auto gefotografeerd.
Vogels van Afrika / Birds of Afrika Vrouwtje Witkruintapuit, een algemene soort in Marokko. Heb zeker een kwartier lang gewacht tot ze wat anders ging doen dan alleen maar rondkijken. Vond deze pose wel leuk, het moment nadat ze zich even flink had uitgeschud. Genomen in avondlicht.

Swarovski AT 80, Canon PS A430
View: 153
Comments: 2
Scientific name: Oenanthe leucopyga
Dutch name: Witkruintapuit
English name: White-crowned Black Wheatear
Poster: Thomas
Posted: Fri 09 Mar 2007, 20:37
Marokko, Rissami
17 Feb 2007
Vrouwtje Witkruintapuit, een algemene soort in Marokko. Heb zeker een kwartier lang gewacht tot ze wat anders ging doen dan alleen maar rondkijken. Vond deze pose wel leuk, het moment nadat ze zich even flink had uitgeschud. Genomen in avondlicht. Swarovski AT 80, Canon PS A430
Vogels van Afrika / Birds of Afrika Hij liet zich niet makkelijk benaderen, maar het was geweldig hoe deze leeuwerik baltste en zich de longen uit z'n lijf zong. Ik blijf me telkens weer verbazen over hun snavellengte. Canon PS A430, Swarovski AT 80, -2/3, iso 100
View: 158
Scientific name: Alaemon alaudipes
Dutch name: Witbandleeuwerik
English name: Hoopoe Lark
Poster: Thomas
Posted: Wed 07 Mar 2007, 18:06
Marokko, Kashba Derkaoua
18 Feb 2007
Hij liet zich niet makkelijk benaderen, maar het was geweldig hoe deze leeuwerik baltste en zich de longen uit z'n lijf zong. Ik blijf me telkens weer verbazen over hun snavellengte. Canon PS A430, Swarovski AT 80, -2/3, iso 100
Vogels van Afrika / Birds of Afrika Nog een plaatje uit de Marokko-serie. Dit was hoog in het Atlasgebergte, nabij Oekameden. We waren daar vergeefs op zoek naar Rode Woestijnvinken, maar ik heb me ook prima vermaakt met een groepje Strandleeuweriken (ondersoort atlas). Deze foto maakte ik met fel zonlicht en heb ik iets overbelicht (1/3). Heb veel uitgeprobeerd met belichtingen in de sneeuw, en iets overbelichten bleek de beste resultaten op te leveren.
View: 342 (3x)
Comments: 9
Scientific name: Eremophila alpestris atlas
Dutch name: Strandleeuwerik
English name: Horned Lark
Poster: Thomas
Posted: Sat 03 Mar 2007, 21:26
Marokko, Oukameden
22 Feb 2007
Nog een plaatje uit de Marokko-serie. Dit was hoog in het Atlasgebergte, nabij Oekameden. We waren daar vergeefs op zoek naar Rode Woestijnvinken, maar ik heb me ook prima vermaakt met een groepje Strandleeuweriken (ondersoort atlas). Deze foto maakte ik met fel zonlicht en heb ik iets overbelicht (1/3). Heb veel uitgeprobeerd met belichtingen in de sneeuw, en iets overbelichten bleek de beste resultaten op te leveren.
Vogels van Afrika / Birds of Afrika Deze vogel zat een minuut lang luidkeels te zingen vanaf dit boomstronkje en liet zich leuk fotograferen vanuit de auto. Canon PS A430, Swarovski ATS 80 HD
View: 171
Comments: 2
Scientific name: Galerida cristata
Dutch name: Kuifleeuwerik
English name: Crested Lark
Poster: Thomas
Posted: Thu 01 Mar 2007, 23:15
Marokko, Sidi Yahya des Zar
23 Feb 2007
Deze vogel zat een minuut lang luidkeels te zingen vanaf dit boomstronkje en liet zich leuk fotograferen vanuit de auto. Canon PS A430, Swarovski ATS 80 HD
Vogels van Afrika / Birds of Afrika Een Renvogel in typisch habitat. Deze soort schijnt soms moeilijk te vinden zijn in Marokko. Wij zagen er meer dan 100, waaronder een groep van 38 overvliegende vogels. Leuke soort! -2/3 belicht. 

Canon PS A430, Swarovski AT 80
View: 263
Comments: 3
Scientific name: Cursorius cursor
Dutch name: Renvogel
English name: Cream-coloured Courser
Poster: Thomas
Posted: Wed 28 Feb 2007, 8:52
Marokko, Kashba Derkaoua
18 Feb 2007
Een Renvogel in typisch habitat. Deze soort schijnt soms moeilijk te vinden zijn in Marokko. Wij zagen er meer dan 100, waaronder een groep van 38 overvliegende vogels. Leuke soort! -2/3 belicht. Canon PS A430, Swarovski AT 80
Vogels van Afrika / Birds of Afrika Net terug van een geweldige 9 dagen Marokko, met Renvogels, Diadeemroodstaarten, Witbandleeuweriken, Woestijngrasmussen, leuke tapuiten etcetera en enkele goede soorten als Heremietibis,  Afrikaanse Velduil en Levaillants Specht. Ik zal de komende dagen af en toe een foto van deze trip posten. Erg blij waren we met deze Rouwtapuit, het vrouwtje van een paartje die we vonden vanuit de rijdende auto. Wel wat gecropte foto, maar ik vind de houding zoals 'ie op deze foto staat geweldig.
View: 352 (4x)
Comments: 8
Scientific name: Oenanthe halophila
Dutch name: Westelijke Rouwtapuit
English name: Western Mourning Wheatear
Poster: Thomas
Posted: Mon 26 Feb 2007, 17:46
Marokko, Tagdilt track
19 Feb 2007
Net terug van een geweldige 9 dagen Marokko, met Renvogels, Diadeemroodstaarten, Witbandleeuweriken, Woestijngrasmussen, leuke tapuiten etcetera en enkele goede soorten als Heremietibis, Afrikaanse Velduil en Levaillants Specht. Ik zal de komende dagen af en toe een foto van deze trip posten. Erg blij waren we met deze Rouwtapuit, het vrouwtje van een paartje die we vonden vanuit de rijdende auto. Wel wat gecropte foto, maar ik vind de houding zoals 'ie op deze foto staat geweldig.
Vogels van Afrika / Birds of Afrika Nog eentje uit de Marokko serie van vorig jaar. Erg blij waren we met deze leeuwerik.
View: 134
Scientific name: Alaemon alaudipes
Dutch name: Witbandleeuwerik
English name: Hoopoe Lark
Poster: Xinram
Posted: Sat 02 Dec 2006, 15:31
Tagdilt Track, Marokko
15 Feb 2005
Nog eentje uit de Marokko serie van vorig jaar. Erg blij waren we met deze leeuwerik.
Vogels van Afrika / Birds of Afrika Een oudje welke ik nog niet eerder gepost had omdat Martijn zijn "kopie" al op birdpix stond. Daarom hierbij maar een andere pose. Bij het fotograferen van een Barbarijnse Valk zagen we ineens nog een valk zitten, maar nu met licht mee. Heel voorzichtig dichterbij geslopen totdat we zo dichtbij waren dat we haast achteruit moesten... Het betreft hier trouwens de noordafrikaanse ondersoort "erlangeri".
View: 189
Comments: 4
Scientific name: Falco biarmicus
Dutch name: Lannervalk
English name: Lanner Falcon
Poster: Xinram
Posted: Sat 02 Dec 2006, 15:30
Aoulouz, Marokko
14 Feb 2005
Een oudje welke ik nog niet eerder gepost had omdat Martijn zijn "kopie" al op birdpix stond. Daarom hierbij maar een andere pose. Bij het fotograferen van een Barbarijnse Valk zagen we ineens nog een valk zitten, maar nu met licht mee. Heel voorzichtig dichterbij geslopen totdat we zo dichtbij waren dat we haast achteruit moesten... Het betreft hier trouwens de noordafrikaanse ondersoort "erlangeri".
 
Page 1 of 1All times are GMT + 1 Hour


© Zygomatic 2020 | Disclaimer | Sponsored by SwarovskiSwarovski