blank Digiscooppix.nl Digiscoop forum 
Home -> Album -> Search Select sort method:  Order:  
Search Query
You can also search in the Forum or in Links.
Search for:
Search for Keywords:
Search also in Personal AlbumsJa Nee
Search found 11 matches
 Album   Picture   Info   Place / Date   Description 
Genomineerde foto's wedstrijd 2006/2007 Deze prachtige Roodhalsfuut kwam ik tegen bij Kornwerderzand. De vogel was in perfect broedkleed, en bijzonder tam. Het was echter moeilijk om het juiste licht te vinden, en bovendien zat ik hoog boven de vogel. Na een hoop bewijsplaatjes ben ik uiteindelijk een dijkje af gegaan, met gevaar voor eigen apparatuur, zodat ik een mooi laag standpunt had, en het licht beter was. De Roodhalsfuut kwam toen prachtig een meter of 7 van mij voorbij dobberen, waarbij ik 3 foto's kon schieten. Met mijn camera los tegen de telescoop aangedrukt met mijn handen (zoals ik altijd digiscoop), kwam dit resultaat eruit. Ik ben bijzonder trots op deze plaat. De vogel kleurt prachtig met het water, en dan ineens knalt dat diepe rood eruit. 
Kowa TSN-821M en Sony Cybershot DSC-W17.
View: 195
Comments: 16
Scientific name: Podiceps grisegena
Dutch name: Roodhalsfuut
English name: Red-necked Grebe
Poster: Jos Welbedacht
Posted: Mon 18 Feb 2008, 0:50
Kornwerderzand, IJsselmeerkant
22 Apr 2006
Deze prachtige Roodhalsfuut kwam ik tegen bij Kornwerderzand. De vogel was in perfect broedkleed, en bijzonder tam. Het was echter moeilijk om het juiste licht te vinden, en bovendien zat ik hoog boven de vogel. Na een hoop bewijsplaatjes ben ik uiteindelijk een dijkje af gegaan, met gevaar voor eigen apparatuur, zodat ik een mooi laag standpunt had, en het licht beter was. De Roodhalsfuut kwam toen prachtig een meter of 7 van mij voorbij dobberen, waarbij ik 3 foto's kon schieten. Met mijn camera los tegen de telescoop aangedrukt met mijn handen (zoals ik altijd digiscoop), kwam dit resultaat eruit. Ik ben bijzonder trots op deze plaat. De vogel kleurt prachtig met het water, en dan ineens knalt dat diepe rood eruit. Kowa TSN-821M en Sony Cybershot DSC-W17.
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium Het mannetje IJseend dat al minstens een paar weken rondzwemt in een grote groep toppers zat door de harde wind eindelijk iets dichterbij. De groep zat lekker in de luwte van 1 van de strekdammen. Doordat het lastig was uit de wind te zitten en niets te verstoren nogal wat onscherpe foto's gehad. Dit was de mooiste!
View: 235
Comments: 1
Scientific name: Clangula hyemalis
Dutch name: IJseend
English name: Long-tailed Duck
Poster: johan op den Dries
Posted: Sun 21 Jan 2007, 21:19
Kornwerderzand - Wadkant
19 Jan 2007
Het mannetje IJseend dat al minstens een paar weken rondzwemt in een grote groep toppers zat door de harde wind eindelijk iets dichterbij. De groep zat lekker in de luwte van 1 van de strekdammen. Doordat het lastig was uit de wind te zitten en niets te verstoren nogal wat onscherpe foto's gehad. Dit was de mooiste!
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium Een andere foto uit deze serie heb ik al eens op birdpix geplaatst maar ik wilde deze jullie niet onthouden.
View: 125
Scientific name: Sturnus vulgaris
Dutch name: Spreeuw
English name: Starling
Poster: johan op den Dries
Posted: Tue 21 Nov 2006, 10:02
Kornwerderzand - Wadkant
26 Sep 2005
Een andere foto uit deze serie heb ik al eens op birdpix geplaatst maar ik wilde deze jullie niet onthouden.
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium Op de parkeerplaats van kornwerderzand vloog de hele dag dit paapje rond. Toen ze op een zuring ging zitten kon ik haar vastleggen.
View: 158
Comments: 2
Scientific name: Saxicola rubetra
Dutch name: Paapje
English name: Whinchat
Poster: johan op den Dries
Posted: Sun 05 Nov 2006, 21:52
Kornwerderzand - Wadkant
20 Sep 2005
Op de parkeerplaats van kornwerderzand vloog de hele dag dit paapje rond. Toen ze op een zuring ging zitten kon ik haar vastleggen.
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium Terwijl ik op het dijkje sta loopt mijn vader in de richting van de Oeverpieper, zodat deze vlak voor mijn neus gaat foerageren. Helaas zit dit beestje geen 2 seconden stil, maar dit was toch een van de leukere plaatjes.
View: 144
Scientific name: Anthus petrosus
Dutch name: Oeverpieper
English name: Rock Pipit
Poster: Jos Welbedacht
Posted: Sat 04 Nov 2006, 17:42
Kornwerderzand
04 Nov 2006
Terwijl ik op het dijkje sta loopt mijn vader in de richting van de Oeverpieper, zodat deze vlak voor mijn neus gaat foerageren. Helaas zit dit beestje geen 2 seconden stil, maar dit was toch een van de leukere plaatjes.
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium Misschien wel mijn mooiste foto van 2006, ik blijf er graag naar kijken.
View: 216
Comments: 1
Scientific name: Aythya marila
Dutch name: Topper
English name: Scaup
Poster: Jos Welbedacht
Posted: Fri 03 Nov 2006, 16:50
Kornwerderzand
21 Jan 2006
Misschien wel mijn mooiste foto van 2006, ik blijf er graag naar kijken.
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium Het is eigenlijk best gek dat ik nog geen Eiders op Birdpix en Digiscooppix heb geplaatst. Ik kom ze wekelijks tegen, maar schiet nooit plaatjes. Nu de mannetjes hun normale kleed weer bijna hebben zijn ze al een stuk interessanter.
View: 234
Comments: 1
Scientific name: Somateria mollissima
Dutch name: Eider
English name: Eider
Poster: Jos Welbedacht
Posted: Tue 31 Oct 2006, 18:37
Kornwerderzand
29 Oct 2006
Het is eigenlijk best gek dat ik nog geen Eiders op Birdpix en Digiscooppix heb geplaatst. Ik kom ze wekelijks tegen, maar schiet nooit plaatjes. Nu de mannetjes hun normale kleed weer bijna hebben zijn ze al een stuk interessanter.
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium Vanuit de auto, met de nieuwe adapter. Volgens mij komen de kleuren al veel beter uit, maar dat zou ook aan de nieuwe instellingen kunnen liggen. 
Deze Tapuit was zo'n cadeautje, hij was er ineens en deed niet echt moeilijk totdat een andere auto het vogeltje verjoeg.
View: 168
Comments: 2
Scientific name: Oenanthe oenanthe
Dutch name: Tapuit
English name: Wheatear
Poster: Jos Welbedacht
Posted: Sun 29 Oct 2006, 20:35
Kornwerderzand
29 Oct 2006
Vanuit de auto, met de nieuwe adapter. Volgens mij komen de kleuren al veel beter uit, maar dat zou ook aan de nieuwe instellingen kunnen liggen. Deze Tapuit was zo'n cadeautje, hij was er ineens en deed niet echt moeilijk totdat een andere auto het vogeltje verjoeg.
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium In een van de spuikommen van Kornwerderzand zat deze stormmeeuw op een paaltje.
View: 145
Scientific name: Larus canus
Dutch name: Stormmeeuw
English name: Common Gull
Poster: johan op den Dries
Posted: Fri 27 Oct 2006, 20:08
Kornwerderzand
05 Oct 2005
In een van de spuikommen van Kornwerderzand zat deze stormmeeuw op een paaltje.
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium Nog 1 uit de "oude" doos. Kokmeeuw staand in de waddenzee op een windstille, mistige dag.
View: 116
Scientific name: Larus ridibundus
Dutch name: Kokmeeuw
English name: Black-headed Gull
Poster: johan op den Dries
Posted: Fri 27 Oct 2006, 20:08
Kornwerderzand
25 Sep 2005
Nog 1 uit de "oude" doos. Kokmeeuw staand in de waddenzee op een windstille, mistige dag.
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium Rustig op een paaltje. Het barstte die dag van de Visdiefjes.
View: 214
Comments: 4
Scientific name: Sterna hirundo
Dutch name: Visdief
English name: Common tern
Poster: Jos Welbedacht
Posted: Thu 19 Oct 2006, 14:36
Kornwerderzand
20 Aug 2006
Rustig op een paaltje. Het barstte die dag van de Visdiefjes.
 
Page 1 of 1All times are GMT + 1 Hour


© Zygomatic 2021 | Disclaimer | Sponsored by SwarovskiSwarovski