blank Digiscooppix.nl Digiscoop forum 
Home -> Album -> Search Select sort method:  Order:  
Search Query
You can also search in the Forum or in Links.
Search for:
Search for Keywords:
Search also in Personal AlbumsJa Nee
Search found 13 matches
 Album   Picture   Info   Place / Date   Description 
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium Broedgeval van deze kleine reiger in Heerenveen...

Swarovski ATS 65HD + CP990
f4.0 1/64 ISO100
View: 130
Scientific name: Ixobrychus minutus
Dutch name: Woudaap
English name: Little Bittern
Poster: gert
Posted: Mon 04 Sep 2017, 8:27
Heerenveen - recreatiegebied de Heide
23 Jul 2017
Broedgeval van deze kleine reiger in Heerenveen... Swarovski ATS 65HD + CP990 f4.0 1/64 ISO100
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium Aangezien de groenlingen zo goed meewerkten, had ik af en toe ook de gelegenheid voor een kopportret. Hier heb ik  krokussen als achtergrond gekozen. Iets te afleidend of juist mooi?

Groeten Tom
View: 78 (1x)
Comments: 4
Scientific name: Carduelis chloris
Dutch name: Groenling
English name: Greenfinch
Poster: Tom Versluijs
Posted: Tue 09 Apr 2013, 18:09
Heerenveen
06 Apr 2013
Aangezien de groenlingen zo goed meewerkten, had ik af en toe ook de gelegenheid voor een kopportret. Hier heb ik krokussen als achtergrond gekozen. Iets te afleidend of juist mooi? Groeten Tom
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium MOOI GEEL IS NIET LELIJK...
Wegens drukte met de studie heb ik de afgelopen tijd helaas geen tijd gehad om foto's te maken. Afgelopen weekend had ik gelukkig wel even tijd en zat het weer ook nog eens mee. Ik ben daarom weer onder m'n camouflagekleed gaan liggen op m'n favoriete stek in de tuin. In het begin merk je dat de vogels een beetje moeten wennen, maar na een uurtje gaat het helemaal los. Vooral de groenlingen werkten erg goed mee. 
Op deze foto zat ik al een tijd te hopen. Ik had de achtergrond zo gekozen dat die mooi geel was, nu was het nog hopen op een mooi gekleurde groenling. Afgelopen weekend viel alles op z'n plaats.

Groeten Tom
View: 128 (5x)
Comments: 8
Scientific name: Carduelis chloris
Dutch name: Groenling
English name: Greenfinch
Poster: Tom Versluijs
Posted: Mon 08 Apr 2013, 16:35
Heerenveen
06 Apr 2013
MOOI GEEL IS NIET LELIJK... Wegens drukte met de studie heb ik de afgelopen tijd helaas geen tijd gehad om foto's te maken. Afgelopen weekend had ik gelukkig wel even tijd en zat het weer ook nog eens mee. Ik ben daarom weer onder m'n camouflagekleed gaan liggen op m'n favoriete stek in de tuin. In het begin merk je dat de vogels een beetje moeten wennen, maar na een uurtje gaat het helemaal los. Vooral de groenlingen werkten erg goed mee. Op deze foto zat ik al een tijd te hopen. Ik had de achtergrond zo gekozen dat die mooi geel was, nu was het nog hopen op een mooi gekleurde groenling. Afgelopen weekend viel alles op z'n plaats. Groeten Tom
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium M'n nieuwe camera is een stuk sneller dan de oude, met slecht licht is het namelijk ook nog prima mogelijk om foto's te maken, maar als het echt zonnig is behoren ook vluchtfoto's tot de mogelijkheid. Hier een groep grauwe ganzen die net de landing inzet.

Groeten Tom Versluijs
(ook actief op birdpix als Slechtvalk231)
View: 133 (1x)
Comments: 3
Scientific name: Anser anser
Dutch name: Grauwe Gans
English name: Greylag Goose
Poster: Tom Versluijs
Posted: Mon 28 Jan 2013, 17:12
Heerenveen
26 Dec 2012
M'n nieuwe camera is een stuk sneller dan de oude, met slecht licht is het namelijk ook nog prima mogelijk om foto's te maken, maar als het echt zonnig is behoren ook vluchtfoto's tot de mogelijkheid. Hier een groep grauwe ganzen die net de landing inzet. Groeten Tom Versluijs (ook actief op birdpix als Slechtvalk231)
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium Op een van de laatste dagen van het afgelopen jaar kwam deze zilverreiger vlak voor de vogelkijkhut langslopen. De andere fotografen hadden al moeite met de vogel er in z'n geheel op krijgen, maar als digiscoper kon ik niks anders dan een kopportret maken. 

Groeten Tom Versluijs
(ook actief op birdpix als Slechtvalk 231)
View: 90
Comments: 3
Scientific name: Egretta alba
Dutch name: Grote Zilverreiger
English name: Great White Heron
Poster: Tom Versluijs
Posted: Mon 28 Jan 2013, 17:12
Heerenveen
26 Dec 2012
Op een van de laatste dagen van het afgelopen jaar kwam deze zilverreiger vlak voor de vogelkijkhut langslopen. De andere fotografen hadden al moeite met de vogel er in z'n geheel op krijgen, maar als digiscoper kon ik niks anders dan een kopportret maken. Groeten Tom Versluijs (ook actief op birdpix als Slechtvalk 231)
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium Afgelopen weekend heb ik weer lekker onder m'n kleed gelegen. Dit keer kreeg ik bezoek van deze keep. (helaas?) Wel te dichtbij om de vogel er in z'n geheel op te krijgen.

Groeten Tom
View: 130 (2x)
Comments: 4
Scientific name: Fringilla montifringilla
Dutch name: Keep
English name: Brambling
Poster: Tom Versluijs
Posted: Wed 16 Jan 2013, 21:15
Heerenveen
None Specified
Afgelopen weekend heb ik weer lekker onder m'n kleed gelegen. Dit keer kreeg ik bezoek van deze keep. (helaas?) Wel te dichtbij om de vogel er in z'n geheel op te krijgen. Groeten Tom
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium Het is een komen en gaan van vinken in de tuin. Deze man kwam wel heel dichtbij, zodat er niets anders overbleef dan dit portret. Afstand tot de vogel: 4,5 meter. Foto is gemaakt liggend vanonder mijn camouflagenet. Daarvan heb ik ook een foto geplaatst in het album "digiscoopomgeving".

Groeten Tom
View: 126
Comments: 3
Scientific name: Fringilla coelebs
Dutch name: Vink
English name: Chaffinch
Poster: Tom Versluijs
Posted: Thu 10 Jan 2013, 11:41
Heerenveen
02 Jan 2013
Het is een komen en gaan van vinken in de tuin. Deze man kwam wel heel dichtbij, zodat er niets anders overbleef dan dit portret. Afstand tot de vogel: 4,5 meter. Foto is gemaakt liggend vanonder mijn camouflagenet. Daarvan heb ik ook een foto geplaatst in het album "digiscoopomgeving". Groeten Tom
Digiscoopomgeving / Digiscope locations Zo heb ik een aantal dagen in de tuin gelegen voor het testen van de nieuwe camera op vinken, roodborsten, ringmussen, merels, heggenmussen en groenlingen.
De foto is genomen door mijn zusje.

Groeten Tom
View: 265
Comments: 5
Scientific name: Het maken van tuinfoto's
Dutch name: Liggend onder een camouflagekleed
English name: -
Poster: Tom Versluijs
Posted: Wed 09 Jan 2013, 17:50
Heerenveen
02 Jan 2012
Zo heb ik een aantal dagen in de tuin gelegen voor het testen van de nieuwe camera op vinken, roodborsten, ringmussen, merels, heggenmussen en groenlingen. De foto is genomen door mijn zusje. Groeten Tom
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium Ook deze roodborst wilde nog wel even mooi poseren. Afstand tot de vogel was zo'n 8 meter.

Groeten Tom
View: 102
Comments: 1
Scientific name: Erithacus rubecula
Dutch name: Roodborst
English name: Robin
Poster: Tom Versluijs
Posted: Fri 04 Jan 2013, 18:53
Heerenveen
03 Jan 2012
Ook deze roodborst wilde nog wel even mooi poseren. Afstand tot de vogel was zo'n 8 meter. Groeten Tom
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium Afgelopen dagen heb ik eindelijk eens de tijd gehad om m'n nieuwe camera uit te testen. Ik ben onder m'n camoeflagekleed gaan liggen in de tuin en al snel kreeg ik bezoek van deze mooie mus. De afstand was zo'n 6 meter, waardoor ik niet meer ruimte rond de vogel had.

Groeten Tom
View: 112
Comments: 2
Scientific name: Passer montanus
Dutch name: Ringmus
English name: Tree Sparrow
Poster: Tom Versluijs
Posted: Fri 04 Jan 2013, 18:53
Heerenveen
03 Jan 2013
Afgelopen dagen heb ik eindelijk eens de tijd gehad om m'n nieuwe camera uit te testen. Ik ben onder m'n camoeflagekleed gaan liggen in de tuin en al snel kreeg ik bezoek van deze mooie mus. De afstand was zo'n 6 meter, waardoor ik niet meer ruimte rond de vogel had. Groeten Tom
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium Met dit troosteloze weer kijk ik toch graag terug naar afgelopen februari. Deze roodborst kwam toen vaak erg dichtbij en het licht was ook nog eens perfect!

Groeten Tom
View: 76
Comments: 2
Scientific name: Erithacus rubecula
Dutch name: Roodborst
English name: Robin
Poster: Tom Versluijs
Posted: Fri 28 Dec 2012, 18:39
Heerenveen
06 Feb 2012
Met dit troosteloze weer kijk ik toch graag terug naar afgelopen februari. Deze roodborst kwam toen vaak erg dichtbij en het licht was ook nog eens perfect! Groeten Tom
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium Na mijn vorige GBS hier een iets minder standaard plaatje. De vogel is hier druk aan het fourageren op een echte spechten manier. Hij maakt hier volop gebruik van zijn staart ter ondersteuning.

Leica Televid/Sony W1
View: 196
Comments: 2
Scientific name: Dendrocopos major
Dutch name: Grote Bonte Specht
English name: Great Spotted Woodpecker
Poster: johan op den Dries
Posted: Wed 25 Oct 2006, 16:15
Oosterschar - Heerenveen
23 Jan 2006
Na mijn vorige GBS hier een iets minder standaard plaatje. De vogel is hier druk aan het fourageren op een echte spechten manier. Hij maakt hier volop gebruik van zijn staart ter ondersteuning. Leica Televid/Sony W1
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium Het was die dag koud, rond het vriespunt en deze grote bonte specht was te druk met voedsel zoeken voor energie om ons op te merken. Zodoende had ik even de tijd mijn digiscoopspullen te pakken en o.a. deze foto te maken.
View: 154
Comments: 3
Scientific name: Dendrocopos major
Dutch name: Grote Bonte Specht
English name: Great Spotted Woodpecker
Poster: johan op den Dries
Posted: Tue 24 Oct 2006, 17:13
Oosterschar - Heerenveen
23 Jan 2006
Het was die dag koud, rond het vriespunt en deze grote bonte specht was te druk met voedsel zoeken voor energie om ons op te merken. Zodoende had ik even de tijd mijn digiscoopspullen te pakken en o.a. deze foto te maken.
 
Page 1 of 1All times are GMT + 1 Hour


© Zygomatic 2020 | Disclaimer | Sponsored by SwarovskiSwarovski