blank Digiscooppix.nl Digiscoop forum 
Home -> Album -> Search Select sort method:  Order:  
Search Query
You can also search in the Forum or in Links.
Search for:
Search for Keywords:
Search also in Personal AlbumsJa Nee
Search found 18 matches
 Album   Picture   Info   Place / Date   Description 
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium Geïnspireerd door Krijn Dijkema ben ik er net zo als hij
op uitgetrokken en te werk gegaan.
Een heel goede methode vind ik.

Gr. André
View: 130 (1x)
Comments: 5
Scientific name: Gallinago gallinago
Dutch name: Watersnip
English name: Snipe
Poster: andrevankuijk
Posted: Thu 27 Aug 2009, 22:31
Garrelsweer (Gr.)
27 Aug 2009
Geïnspireerd door Krijn Dijkema ben ik er net zo als hij op uitgetrokken en te werk gegaan. Een heel goede methode vind ik. Gr. André
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium En dit is de reden waarom ik voorlopig de Ricoh Caplio niet opberg in de kast (Leo) ! 
Met zijn flinke zoom en het 30 x W kan ik nl. wel een stuk dichterbij komen dan met de Panasonic G1 en het 25 x W oculair. Deze lijster zat op minstens 60 meter afstand en dit is een 80% uitsnede.
Ik denk dat ik voorlopig de G1 inzet voor dichterbij zijnde, wat beweeglijke vogels en de Ricoh voor meer statische opnamen, verder weg. De tijd zal het leren.
View: 67
Comments: 1
Scientific name: Turdus philomelos
Dutch name: Zanglijster
English name: Song Thrush
Poster: Krijn Dijkema
Posted: Mon 13 Apr 2009, 16:58
Garrelsweer (Gr.)
13 Apr 2009
En dit is de reden waarom ik voorlopig de Ricoh Caplio niet opberg in de kast (Leo) ! Met zijn flinke zoom en het 30 x W kan ik nl. wel een stuk dichterbij komen dan met de Panasonic G1 en het 25 x W oculair. Deze lijster zat op minstens 60 meter afstand en dit is een 80% uitsnede. Ik denk dat ik voorlopig de G1 inzet voor dichterbij zijnde, wat beweeglijke vogels en de Ricoh voor meer statische opnamen, verder weg. De tijd zal het leren.
Zoogdieren / Mammals Knipperend tegen het felle licht van de laagstaande zon,  neemt hij me met zijn barnsteenkleurige kijker in zich op.
Met de Kowa dring ik diep door in de intieme wereld van een rustende rammelaar.
View: 93
Comments: 4
Scientific name: Lepus europaeus
Dutch name: Haas
English name: Hare
Poster: Krijn Dijkema
Posted: Mon 23 Mar 2009, 19:59
Garrelsweer (Gr.)
23 Mar 2009
Knipperend tegen het felle licht van de laagstaande zon, neemt hij me met zijn barnsteenkleurige kijker in zich op. Met de Kowa dring ik diep door in de intieme wereld van een rustende rammelaar.
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium Spring is in the air !!! Het minuscule gewicht van het vogeltje was toch nog voldoende om net de vooraf zorgvuldig meegecomponeerde onderste katjes iets uit buiten de beeldrand te duwen. Maar 'k vond 'm toch wel leuk.
View: 71 (3x)
Comments: 5
Scientific name: Parus caeruleus
Dutch name: Pimpelmees
English name: Blue Tit
Poster: Krijn Dijkema
Posted: Sun 22 Mar 2009, 11:05
Garrelsweer (Gr.)
21 Mar 2008
Spring is in the air !!! Het minuscule gewicht van het vogeltje was toch nog voldoende om net de vooraf zorgvuldig meegecomponeerde onderste katjes iets uit buiten de beeldrand te duwen. Maar 'k vond 'm toch wel leuk.
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium Zo..mijn laatste upload in 2008, hier had ik graag weer een schuur-uurtje kleumwerk voor over..

Veul hail en zegen voor jullie allemaal in 2009

groet
Krijn
View: 97
Comments: 5
Scientific name: Erithacus rubecula
Dutch name: Roodborst
English name: Robin
Poster: Krijn Dijkema
Posted: Wed 31 Dec 2008, 15:50
Garrelsweer (Gr.)
31 Dec 2008
Zo..mijn laatste upload in 2008, hier had ik graag weer een schuur-uurtje kleumwerk voor over.. Veul hail en zegen voor jullie allemaal in 2009 groet Krijn
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium En toen kwam "Black Betty" ook nog even poolshoogte nemen. 
Met haar hele voorkomen veegt ze meteen alle concurrerende mezen en mussen van de voerplek en houdt ondertussen de omgeving - licht ""tsjakkend" , nauwlettend in de gaten, want je weet maar nooit...
View: 66
Scientific name: Turdus merula
Dutch name: Merel
English name: Blackbird
Poster: Krijn Dijkema
Posted: Sat 13 Dec 2008, 17:43
Garrelsweer (Gr.)
14 Dec 2008
En toen kwam "Black Betty" ook nog even poolshoogte nemen. Met haar hele voorkomen veegt ze meteen alle concurrerende mezen en mussen van de voerplek en houdt ondertussen de omgeving - licht ""tsjakkend" , nauwlettend in de gaten, want je weet maar nooit...
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium IJskoude wind blies door het verenpakje van deze tortel, die onverwachts op de voertafel kwam. Omdat ik had ingesteld op kleiner grut, bleef me niets anders over dan het maken van een portret, maar dat heeft ook meteen zijn charme !!
(Iets gecropt en rechts wat sprieterigs weggehaald.)
View: 70
Comments: 2
Scientific name: Streptopelia decaocto
Dutch name: Turkse Tortel
English name: Collared Turtle Dove
Poster: Krijn Dijkema
Posted: Sat 13 Dec 2008, 17:43
Garrelsweer (Gr.)
14 Dec 2008
IJskoude wind blies door het verenpakje van deze tortel, die onverwachts op de voertafel kwam. Omdat ik had ingesteld op kleiner grut, bleef me niets anders over dan het maken van een portret, maar dat heeft ook meteen zijn charme !! (Iets gecropt en rechts wat sprieterigs weggehaald.)
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium Omdat er zoveel reacties zijn, heb ik 'm opnieuw aangepakt, zie hier...
View: 83 (3x)
Comments: 3
Scientific name: Erithacus rubecula
Dutch name: Roodborst
English name: Robin
Poster: Krijn Dijkema
Posted: Sun 07 Dec 2008, 20:47
Garrelsweer (Gr.)
06 Dec 2008
Omdat er zoveel reacties zijn, heb ik 'm opnieuw aangepakt, zie hier...
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium Roodborsten hebben de aardige gewoonte om soms nét wat even langer voor zich uit te staren dan andere beweeglijke tuinvogeltjes...Die gelegenheid heb ik aan kunnen grijpen.
View: 94 (1x)
Comments: 10
Scientific name: Erithacus rubecula
Dutch name: Roodborst
English name: Robin
Poster: Krijn Dijkema
Posted: Sat 06 Dec 2008, 17:15
Garrelsweer (Gr.)
06 Dec 2008
Roodborsten hebben de aardige gewoonte om soms nét wat even langer voor zich uit te staren dan andere beweeglijke tuinvogeltjes...Die gelegenheid heb ik aan kunnen grijpen.
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium Vanmiddag onder donkere lichtomstandigheden nog even op de tuinvogels uit. Nee, niet vanuit de toiletruimte deze keer.
Deze specht wilde er wel even op...
View: 111
Comments: 7
Scientific name: Dendrocopos major
Dutch name: Grote Bonte Specht
English name: Great Spotted Woodpecker
Poster: Krijn Dijkema
Posted: Sun 30 Nov 2008, 16:48
Garrelsweer (Gr.)
29 Nov 2008
Vanmiddag onder donkere lichtomstandigheden nog even op de tuinvogels uit. Nee, niet vanuit de toiletruimte deze keer. Deze specht wilde er wel even op...
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium Deze heb ik gisteren ook (succesvol) geupload maar hij kwam 's avonds maar niet tevoorschijn, noch hier noch in het tijdelijke.
Omdat ik m wel aardig vind, blijf ik het maar proberen..
View: 60
Comments: 2
Scientific name: Dendrocopos major
Dutch name: Grote Bonte Specht
English name: Great Spotted Woodpecker
Poster: Krijn Dijkema
Posted: Sun 30 Nov 2008, 16:23
Garrelsweer (Gr.)
29 Nov 2008
Deze heb ik gisteren ook (succesvol) geupload maar hij kwam 's avonds maar niet tevoorschijn, noch hier noch in het tijdelijke. Omdat ik m wel aardig vind, blijf ik het maar proberen..
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium Tsja..en toen kwam deze jongen ook nog even poolshoogte nemen. Veel te groot natuurlijk, dus dat wordt dan meteen een soort portret..
View: 70
Comments: 4
Scientific name: Garrulus glandarius
Dutch name: Gaai
English name: Jay
Poster: Krijn Dijkema
Posted: Sat 29 Nov 2008, 17:39
Garrelsweer (Gr.)
29 Oct 2008
Tsja..en toen kwam deze jongen ook nog even poolshoogte nemen. Veel te groot natuurlijk, dus dat wordt dan meteen een soort portret..
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium "Wat krijgen we nou? Iemand heeft een camera in de wc geplaatst!""Je vader natuurlijk, wie anders.." zegt mijn vrouw, want ze kent mijn vreemde karaktertrekken en invallen als geen ander en berust daar lijdzaam in. 
Enfin, de DP-ers zullen wel vermoeden dat ik met enkel eerbare bedoelingen de toiletruimte tijdelijk heb bezet om door het wc-raampje te kunnen fotograferen. Dat geeft wat overlast.
In de eerste plaats dient men mij tijdelijk toestemming te vragen om van het toilet gebruik te mogen maken, want je zal net zien dat die specht er op zijn mooist voor gaat zitten terwijl ik tijdens de uitgebreide plasbeurt van een huisgenoot buitengesloten ben. Het tweede ongemak wordt gevormd door de kille noordwester die ongehinderd naar binnen blaast en die er voor zorgt dat het wel een zeer kille en - ook anderszins -  winderige zit wordt.
 
Als ik tegen vieren de WC weer formeel vrij verklaar, meen ik in het commentaar meer cynisme dan dankbaarheid te proeven..
View: 101
Comments: 9
Scientific name: Parus major
Dutch name: Koolmees
English name: Great Tit
Poster: Krijn Dijkema
Posted: Sat 22 Nov 2008, 18:14
Garrelsweer (Gr.)
22 Nov 2008
"Wat krijgen we nou? Iemand heeft een camera in de wc geplaatst!""Je vader natuurlijk, wie anders.." zegt mijn vrouw, want ze kent mijn vreemde karaktertrekken en invallen als geen ander en berust daar lijdzaam in. Enfin, de DP-ers zullen wel vermoeden dat ik met enkel eerbare bedoelingen de toiletruimte tijdelijk heb bezet om door het wc-raampje te kunnen fotograferen. Dat geeft wat overlast. In de eerste plaats dient men mij tijdelijk toestemming te vragen om van het toilet gebruik te mogen maken, want je zal net zien dat die specht er op zijn mooist voor gaat zitten terwijl ik tijdens de uitgebreide plasbeurt van een huisgenoot buitengesloten ben. Het tweede ongemak wordt gevormd door de kille noordwester die ongehinderd naar binnen blaast en die er voor zorgt dat het wel een zeer kille en - ook anderszins - winderige zit wordt. Als ik tegen vieren de WC weer formeel vrij verklaar, meen ik in het commentaar meer cynisme dan dankbaarheid te proeven..
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium Voor ons was het gevallen ooft veel te zuur, vandaar dat ik het in een kistje buiten liet staan. Meteen is het merelvolk er op af gekomen en lust er wel stamppot van...
View: 71
Comments: 2
Scientific name: Turdus merula
Dutch name: Merel
English name: Blackbird
Poster: Krijn Dijkema
Posted: Thu 20 Nov 2008, 19:55
Garrelsweer (Gr.)
20 Nov 2008
Voor ons was het gevallen ooft veel te zuur, vandaar dat ik het in een kistje buiten liet staan. Meteen is het merelvolk er op af gekomen en lust er wel stamppot van...
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium Vlak voor de specht gisteren verscheen, kreeg ik deze jentige pimpel nog voor de lens. 
Die wilde ik jullie toch niet onthouden..

groet
Krijn
View: 84
Comments: 4
Scientific name: Parus caeruleus
Dutch name: Pimpelmees
English name: Blue Tit
Poster: Krijn Dijkema
Posted: Sun 16 Nov 2008, 14:06
Garrelsweer (Gr.)
15 Nov 2008
Vlak voor de specht gisteren verscheen, kreeg ik deze jentige pimpel nog voor de lens. Die wilde ik jullie toch niet onthouden.. groet Krijn
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium Daar zit ik dan om een uur of één in het tuinschuurtje achter de opgestelde scope. Wachtend op gevogelte rond de voerplek, waarbij ik het vooral op een hongerige pimpel of roodborst heb voorzien. Maar steeds harder waait de wind en als maar minder wordt het fotolicht en met een wijd open diafragma van F4 en een sluitertijd van 1/12 slinken de hooggespannen verwachtingen snel.. 
Plotseling valt - zwijgend en onaangekondigd - van uit het niets deze bonte verrrassing op het aangeboden eten. Dan zweet ik vervolgens pééntjes als er vlak daarnaast een turkse tortel landt , agressief klapwiekend en duidelijk er op uit om de specht te verdrijven, maar ze weet van geen wijken !! 
Als een veer gespannen stel ik scherp en druk af. Natuurlijk mislukken de meeste plaatjes van zijn schrokkerige bewegingen. Maar heel af en toe houdt ze even haar koppie stil. Klik, klik..Yes.  
Hij is fijn!!


Voor het hele avontuur kun je ook kijken op mijn weblog www.natuurlogboek.web-log.nl
View: 96
Comments: 9
Scientific name: Dendrocopos major
Dutch name: Grote Bonte Specht
English name: Great Spotted Woodpecker
Poster: Krijn Dijkema
Posted: Sat 15 Nov 2008, 17:51
Garrelsweer (Gr.)
15 Nov 2008
Daar zit ik dan om een uur of één in het tuinschuurtje achter de opgestelde scope. Wachtend op gevogelte rond de voerplek, waarbij ik het vooral op een hongerige pimpel of roodborst heb voorzien. Maar steeds harder waait de wind en als maar minder wordt het fotolicht en met een wijd open diafragma van F4 en een sluitertijd van 1/12 slinken de hooggespannen verwachtingen snel.. Plotseling valt - zwijgend en onaangekondigd - van uit het niets deze bonte verrrassing op het aangeboden eten. Dan zweet ik vervolgens pééntjes als er vlak daarnaast een turkse tortel landt , agressief klapwiekend en duidelijk er op uit om de specht te verdrijven, maar ze weet van geen wijken !! Als een veer gespannen stel ik scherp en druk af. Natuurlijk mislukken de meeste plaatjes van zijn schrokkerige bewegingen. Maar heel af en toe houdt ze even haar koppie stil. Klik, klik..Yes. Hij is fijn!! Voor het hele avontuur kun je ook kijken op mijn weblog www.natuurlogboek.web-log.nl
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium Eindelijk zal alles een keer mee vandaag in de achtertuin; helder weer, niet te felle zon en een voor de juiste compositie goed meewerkende koolmees... 

Kowa 884, 30 x W, Ricoh Caplio GX 100,
View: 92
Comments: 7
Scientific name: Parus major
Dutch name: Koolmees
English name: Great Tit
Poster: Krijn Dijkema
Posted: Thu 13 Nov 2008, 18:32
Garrelsweer (Gr.)
13 Nov 2008
Eindelijk zal alles een keer mee vandaag in de achtertuin; helder weer, niet te felle zon en een voor de juiste compositie goed meewerkende koolmees... Kowa 884, 30 x W, Ricoh Caplio GX 100,
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium Vanmiddag met de koolmezen heen en weer geweest in eigen achtertuin. Dat viel niet mee. Het licht was  vrij hard en ik vind een koolmees nu eenmaal een moeilijk te belichten vogel. Toch ben ik best wel tevreden over het resultaat.

Kowa 884, 30 x wide en Ricoh Caplio GX 100
View: 74
Comments: 1
Scientific name: Parus major
Dutch name: Koolmees
English name: Great Tit
Poster: Krijn Dijkema
Posted: Thu 23 Oct 2008, 18:41
Garrelsweer (Gr.)
23 Oct 2008
Vanmiddag met de koolmezen heen en weer geweest in eigen achtertuin. Dat viel niet mee. Het licht was vrij hard en ik vind een koolmees nu eenmaal een moeilijk te belichten vogel. Toch ben ik best wel tevreden over het resultaat. Kowa 884, 30 x wide en Ricoh Caplio GX 100
 
Page 1 of 1All times are GMT + 1 Hour


© Zygomatic 2020 | Disclaimer | Sponsored by SwarovskiSwarovski