blank Digiscooppix.nl Digiscoop forum 
Home -> Album -> Search Select sort method:  Order:  
Search Query
You can also search in the Forum or in Links.
Search for:
Search for Keywords:
Search also in Personal AlbumsJa Nee
Search found 22 matches
 Album   Picture   Info   Place / Date   Description 
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium Nog een vluchtshot.
View: 81
Scientific name: Numenius arquata
Dutch name: Wulp
English name: Curlew
Poster: Rudy
Posted: Thu 11 Jun 2015, 12:43
Chaam
30 Apr 2015
Nog een vluchtshot.
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium Nog eens geprobeerd om vogels in de vlucht te fotograferen.
View: 113
Comments: 4
Scientific name: Numenius phaeopus
Dutch name: Regenwulp
English name: Whimbrel
Poster: Rudy
Posted: Tue 26 May 2015, 21:27
Chaam
28 Apr 2015
Nog eens geprobeerd om vogels in de vlucht te fotograferen.
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium
View: 71
Scientific name: Anser serriostris
Dutch name: Toendrarietgans
English name: Tundra Bean Goose
Poster: Rudy
Posted: Wed 01 Apr 2015, 18:31
Chaam
24 Mar 2015
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium Ge´nspireerd door de foto's van Richard en met een plaatsaanduiding op waarneming.nl op zak, ben ik vanmiddag op zoek gegaan. En, niet te geloven, meteen prijs nog ook. Helaas wilde de fluiter niet echt dichtbij komen en ook niet laag gaan zitten. Wel was ie zo vriendelijk om tot een metertje of twaalf tot vijftien te komen schat ik. Hij was nog erg actief met zingen en maakte ongeveer dezelfde rondjes tussen enkele grote beuken en grote dennen. Omdat in de achtergrond enkele lichte open luchtplekken aanwezig waren heb ik die achtergrond flink vervaagd.

Tv 1/60
Ev -1/3
Iso 400
View: 59
Comments: 2
Scientific name: Phylloscopus sibilatrix
Dutch name: Fluiter
English name: Wood Warbler
Poster: LeoJJ
Posted: Wed 18 May 2011, 17:49
Chaam
18 May 2011
Ge´nspireerd door de foto's van Richard en met een plaatsaanduiding op waarneming.nl op zak, ben ik vanmiddag op zoek gegaan. En, niet te geloven, meteen prijs nog ook. Helaas wilde de fluiter niet echt dichtbij komen en ook niet laag gaan zitten. Wel was ie zo vriendelijk om tot een metertje of twaalf tot vijftien te komen schat ik. Hij was nog erg actief met zingen en maakte ongeveer dezelfde rondjes tussen enkele grote beuken en grote dennen. Omdat in de achtergrond enkele lichte open luchtplekken aanwezig waren heb ik die achtergrond flink vervaagd. Tv 1/60 Ev -1/3 Iso 400
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium Gemaakt iets voor zeven 's avonds vandaar met wat avondlichtsfeer.
Leuk om te zien hoe ze elkaar groeten bij terug zien, om de beurt legden ze de kop op de rug.

7D op TMB92L met 1,4x
Tv 1/160
Av 7,7
Ev 0,0
Iso 320
F708mm
D92mm
View: 83
Comments: 1
Scientific name: Podiceps nigricollis
Dutch name: Geoorde Fuut
English name: Black-necked Grebe
Poster: LeoJJ
Posted: Fri 13 May 2011, 17:37
Chaam
09 May 2011
Gemaakt iets voor zeven 's avonds vandaar met wat avondlichtsfeer. Leuk om te zien hoe ze elkaar groeten bij terug zien, om de beurt legden ze de kop op de rug. 7D op TMB92L met 1,4x Tv 1/160 Av 7,7 Ev 0,0 Iso 320 F708mm D92mm
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium Waarom deze houding even werd aangenomen was me niet duidelijk. Ik denk dat het geen speciale bedoeling had?
View: 41
Comments: 1
Scientific name: Podiceps nigricollis
Dutch name: Geoorde Fuut
English name: Black-necked Grebe
Poster: LeoJJ
Posted: Tue 10 May 2011, 20:39
Chaam
10 May 2011
Waarom deze houding even werd aangenomen was me niet duidelijk. Ik denk dat het geen speciale bedoeling had?
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium Ze stonden hoog op mijn verlanglijstje deze frappante kopjes met hel rode ogen. Ondanks het matige weer heb ik deze kunnen vastleggen deze morgen vroeg.
View: 59
Comments: 1
Scientific name: Podiceps nigricollis
Dutch name: Geoorde Fuut
English name: Black-necked Grebe
Poster: LeoJJ
Posted: Tue 10 May 2011, 20:38
Chaam
10 May 2011
Ze stonden hoog op mijn verlanglijstje deze frappante kopjes met hel rode ogen. Ondanks het matige weer heb ik deze kunnen vastleggen deze morgen vroeg.
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium In het avondzonnetje.
View: 66
Scientific name: Perdix perdix
Dutch name: Patrijs
English name: Partridge
Poster: LeoJJ
Posted: Thu 31 Mar 2011, 19:01
Chaam
27 Mar 2011
In het avondzonnetje.
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium Afgelopen zondag zag ik enkele zomertalingen foerageren. Wel nog op best grote afstand maar beter had ik deze mooie taling nog niet eerder waargenomen.
Wat opviel was direct de manier van eten zoeken. Ze zwemmen met flinke vaart vooruit met de snavel half in het water. Soms met de kop zelfs helemaal kopje onder. Het waterspoor achter de taling laat zien dat ze lekker door peddelden. Leuk om te zien maar moeilijk om te fotograferen. Veel makkelijker is een stil dobberend eendje of beter nog een eendje op het droge.
View: 66
Scientific name: Anas querquedula
Dutch name: Zomertaling
English name: Garganey
Poster: LeoJJ
Posted: Wed 30 Mar 2011, 17:03
Chaam
27 Mar 2011
Afgelopen zondag zag ik enkele zomertalingen foerageren. Wel nog op best grote afstand maar beter had ik deze mooie taling nog niet eerder waargenomen. Wat opviel was direct de manier van eten zoeken. Ze zwemmen met flinke vaart vooruit met de snavel half in het water. Soms met de kop zelfs helemaal kopje onder. Het waterspoor achter de taling laat zien dat ze lekker door peddelden. Leuk om te zien maar moeilijk om te fotograferen. Veel makkelijker is een stil dobberend eendje of beter nog een eendje op het droge.
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium Ik heb een zwak voor deze mooie grutto's. 
Ik denk dat ik niet de enige ben die ze graag tegen komt.
Genomen tegen de avond bij zonnig weer en dat laatste is fijn maar vervelend tegelijk vanwege de luchttrillingen die je bij 700 mm en een grote afstand zoals hier als lastig ervaart.

7D op mijn sterrenkijker met daartussen de Canon 1,4x II extender, maakt 708 mm brandpuntslengte.
Tv 1/800
Ev 0,0
Av 7,7
Iso 320
F708mm
D92mm
View: 39
Scientific name: Limosa limosa
Dutch name: Grutto
English name: Black-tailed Godwit
Poster: LeoJJ
Posted: Tue 29 Mar 2011, 18:43
Chaam
27 Mar 2011
Ik heb een zwak voor deze mooie grutto's. Ik denk dat ik niet de enige ben die ze graag tegen komt. Genomen tegen de avond bij zonnig weer en dat laatste is fijn maar vervelend tegelijk vanwege de luchttrillingen die je bij 700 mm en een grote afstand zoals hier als lastig ervaart. 7D op mijn sterrenkijker met daartussen de Canon 1,4x II extender, maakt 708 mm brandpuntslengte. Tv 1/800 Ev 0,0 Av 7,7 Iso 320 F708mm D92mm
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium Deze foto had ik nog liggen van een jaar terug. Dit stel heeft vorig jaar de winter op deze plek overwinterd. Vond het aardig om hem naast zijn familielid, de kleine rietgans, in te dienen. Het kleurverschil in snavel en poten is onmiskenbaar. Ook is de kop minder bruin en de vleugelvoorzijde minder grijs dan bij die kleine.
View: 56
Comments: 1
Scientific name: Anser serriostris
Dutch name: Toendrarietgans
English name: Tundra Bean Goose
Poster: LeoJJ
Posted: Mon 10 May 2010, 23:55
Chaam
25 Apr 2009
Deze foto had ik nog liggen van een jaar terug. Dit stel heeft vorig jaar de winter op deze plek overwinterd. Vond het aardig om hem naast zijn familielid, de kleine rietgans, in te dienen. Het kleurverschil in snavel en poten is onmiskenbaar. Ook is de kop minder bruin en de vleugelvoorzijde minder grijs dan bij die kleine.
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium Ook deze ruiter is vast geen topplaat maar ik wil hem toch laten zien omdat er niet zoveel zwarte ruiters de revue hier passeren.
Mijn vorige foto heb ik denk ik te rood gehouden waardoor de ruiter te bruin overkomt. Toch meen ik dat deze ruiter nog niet echt zwart is en best nog diep bruine tinten bezit maar veel bruinachtige zwarte ruiters vind ik echter niet?
De foto is 's morgens om 07'20 uur gemaakt.
View: 72
Comments: 4
Scientific name: Tringa erythropus
Dutch name: Zwarte Ruiter
English name: Spotted Redshank
Poster: LeoJJ
Posted: Fri 07 May 2010, 22:29
Chaam
30 Apr 2010
Ook deze ruiter is vast geen topplaat maar ik wil hem toch laten zien omdat er niet zoveel zwarte ruiters de revue hier passeren. Mijn vorige foto heb ik denk ik te rood gehouden waardoor de ruiter te bruin overkomt. Toch meen ik dat deze ruiter nog niet echt zwart is en best nog diep bruine tinten bezit maar veel bruinachtige zwarte ruiters vind ik echter niet? De foto is 's morgens om 07'20 uur gemaakt.
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium Heb in mijn boekje nog gezocht naar de chocolade ruiter maar niet gevonden. De rode ondersnavel maakt hem toch een zwarte ruiter.
View: 71
Comments: 2
Scientific name: Tringa erythropus
Dutch name: Zwarte Ruiter
English name: Spotted Redshank
Poster: LeoJJ
Posted: Thu 06 May 2010, 18:17
Chaam
30 Apr 2010
Heb in mijn boekje nog gezocht naar de chocolade ruiter maar niet gevonden. De rode ondersnavel maakt hem toch een zwarte ruiter.
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium een digiscoop workhopje met leo leverde veel informatie en onder andere dit vliegbeeld op, 
het groepje dat enkele minuten eerder voorbij vloog bestond uit 10 regenwulpen, 
en ik stond mijn geheugenkaartje te wisselen, 
"gewone"wulpen zijn ook mooi
View: 116
Comments: 5
Scientific name: Numenius arquata
Dutch name: Wulp
English name: Curlew
Poster: twan
Posted: Wed 08 Apr 2009, 22:43
Chaam bleeke heide
03 Apr 2009
een digiscoop workhopje met leo leverde veel informatie en onder andere dit vliegbeeld op, het groepje dat enkele minuten eerder voorbij vloog bestond uit 10 regenwulpen, en ik stond mijn geheugenkaartje te wisselen, "gewone"wulpen zijn ook mooi
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium je raakt niet uitgekeken op deze prachtige steltlopers,
canon 400D met 28mm  en leica apo televid
1/750 sec en 400iso
leo was zo vriendelijk voor mij de bewerking te doen, waarvoor dank
View: 82 (1x)
Comments: 6
Scientific name: Limosa limosa
Dutch name: Grutto
English name: Black-tailed Godwit
Poster: twan
Posted: Mon 06 Apr 2009, 1:23
Chaam bleeke heide
04 Apr 2009
je raakt niet uitgekeken op deze prachtige steltlopers, canon 400D met 28mm en leica apo televid 1/750 sec en 400iso leo was zo vriendelijk voor mij de bewerking te doen, waarvoor dank
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium Lumix G1
Tv 1/1000
Av 6,3
Ev 0,0
Iso 160
18mm=vergroting22x
View: 98
Comments: 8
Scientific name: Numenius arquata
Dutch name: Wulp
English name: Curlew
Poster: LeoJJ
Posted: Sat 04 Apr 2009, 20:29
Chaam / Bleeke heide
03 Apr 2009
Lumix G1 Tv 1/1000 Av 6,3 Ev 0,0 Iso 160 18mm=vergroting22x
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium Een andere vogelaar wees me op deze ondersoort van onze mooie grutto.
De kenmerken zijn best goed te zien. Het grijze vlak in de vleugel, de trepen veel verder tot onder de buik, de bruine vlekken tot verder op het achterlijf.
Weer gemaakt met de Lumix G1, mijn compact ligt in de kast.
View: 140
Comments: 3
Scientific name: Limosa limosa islandica
Dutch name: IJslandse Grutto
English name: Icelandic Black-tailed Godwit
Poster: LeoJJ
Posted: Sun 22 Mar 2009, 11:09
Chaam / Bleeke heide
21 Mar 2009
Een andere vogelaar wees me op deze ondersoort van onze mooie grutto. De kenmerken zijn best goed te zien. Het grijze vlak in de vleugel, de trepen veel verder tot onder de buik, de bruine vlekken tot verder op het achterlijf. Weer gemaakt met de Lumix G1, mijn compact ligt in de kast.
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium voorjaar!

canon 400D + 50mm en leica apo televid + 20W
1/200 bij f1.8, iso 400
View: 102
Comments: 6
Scientific name: Limosa limosa
Dutch name: Grutto
English name: Black-tailed Godwit
Poster: twan
Posted: Thu 19 Mar 2009, 8:05
Chaam bleeke heide
15 Mar 2009
voorjaar! canon 400D + 50mm en leica apo televid + 20W 1/200 bij f1.8, iso 400
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium de eerste poging om een buizerd vliegend te digiscopen, 

canon 400D + 50mm f1.8
1/800  1.8  400iso,
View: 65 (1x)
Comments: 4
Scientific name: Buteo buteo
Dutch name: Buizerd
English name: Buzzard
Poster: twan
Posted: Sat 27 Sep 2008, 22:30
Chaam bleeke heide
27 Sep 2009
de eerste poging om een buizerd vliegend te digiscopen, canon 400D + 50mm f1.8 1/800 1.8 400iso,
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium de trek van de tapuiten is aan de gang, prachtige vogels! vanuit een tentje kun je ze mooi bekijken en digiscopen,
met het weer van de laatste dagen is een tent trouwens wel zo behaaglijk, deze maakte ik met de nikon coolpix p5100
View: 83
Comments: 5
Scientific name: Oenanthe oenanthe
Dutch name: Tapuit
English name: Wheatear
Poster: twan
Posted: Sun 07 Sep 2008, 19:52
Chaam
06 Sep 2008
de trek van de tapuiten is aan de gang, prachtige vogels! vanuit een tentje kun je ze mooi bekijken en digiscopen, met het weer van de laatste dagen is een tent trouwens wel zo behaaglijk, deze maakte ik met de nikon coolpix p5100
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium mijn camera is nu voorzien van een afstandsbediening, dat bevalt me toch beter, de kwikstaart gunde me een paar foto's
iso 100, s 1/350 f 6.5,
View: 96
Comments: 2
Scientific name: Motacilla flava
Dutch name: Gele Kwikstaart
English name: Blue-headed Wagtail
Poster: twan
Posted: Sun 06 Apr 2008, 14:53
Chaam
06 Apr 2008
mijn camera is nu voorzien van een afstandsbediening, dat bevalt me toch beter, de kwikstaart gunde me een paar foto's iso 100, s 1/350 f 6.5,
Vogels van Nederland en Belgie / Birds of The Netherlands and Belgium mijn camera is nu voorzien van een afstandsbediening, dat bevalt me toch beter, de kwikstaart gunde me een paar foto's
iso 100, s 1/350 f 6.5,
View: 111
Comments: 11
Scientific name: Motacilla flava
Dutch name: Gele Kwikstaart
English name: Blue-headed Wagtail
Poster: twan
Posted: Sun 06 Apr 2008, 14:53
Chaam
06 Apr 2008
mijn camera is nu voorzien van een afstandsbediening, dat bevalt me toch beter, de kwikstaart gunde me een paar foto's iso 100, s 1/350 f 6.5,
 
Page 1 of 1All times are GMT + 1 Hour


© Zygomatic 2020 | Disclaimer | Sponsored by SwarovskiSwarovski