blank Digiscooppix.nl Digiscoop forum 
« Previous Carduelis carduelis Next »
Carduelis carduelis Putter Goldfinch
Poster: Ruben
Scientific name: Carduelis carduelis  
Dutch name: Putter
English name: Goldfinch
Place: Sint-Joris (tuin)
Date: 27 Dec 2012
Pic Description: Sinds een paar dagen komt deze distelvink zich tegoed doen aan de achtergebleven zaaddozen in de tuin. Leuk als je dat dan ook nog eens kan vastleggen.
Posted: Thu 27 Dec 2012, 23:21
View: 106
Nr. nominations:
« Previous - Next »
 

Comments
Poster: Tom Versluijs on Fri 28 Dec 2012, 15:54
Mooie foto! Prima scherpte(Misschien wel iets te veel verscherpt). Verder vind ik de foto wel wat grauw overkomen, ik zou zelf iets meer contrast hebben toegevoegd.

Groeten Tom 
Poster: Ruben on Fri 28 Dec 2012, 19:12
Hallo Tom,

Wat de scherpte betreft kun je wel gelijk hebben (dat is niet mijn sterkste kant, soms net te weinig soms net teveel). Wat de kleur betreft zijn de vrouwtjes op zich al minder fel dan de mannetjes en zijn ze nu eigenlijk op zijn minst. Na de voorjaarsrui zijn ze inderdaad iets feller. Bij zonnig weer komen de kleuren ook beter tot hun recht maar dat heb je dezer dagen niet. Ik wil ze ook niet anders voorstellen dan wanneer ik ze heb gezien. Ik hoop natuurlijk wel ze ooit eens te kunnen fotograferen als ze op hun mooist zijn maar wanneer dat zal zijn blijft afwachten. Ik ben al blij dat ze nu even halt houden in mijn tuin. 
Poster: Tom Versluijs on Fri 28 Dec 2012, 19:41
Ik zou ook zeker blij zijn als deze prachtige vogels even in mijn tuin zouden zitten! Ik heb tot nu toe bij lange na niet zo'n mooie foto van een putter. Wat de kleuren betreft snap ik dat het lastig is om ze bij dit donkere weer goed te weergeven. Dan kan het inderdaad zo zijn dat kleuren zo waren als op de foto. Zelf probeer ik dan toch nog iets meer warmte aan de foto toe te voegen met photoshop, maar iedereen natuurlijk zijn eigen smaak. Wink Mooie egale achtergrond trouwens vanuit je tuin!

Groeten Tom 
Poster: Anja Snijder on Sat 29 Dec 2012, 11:43
Leuk een putter in de tuin, ik vind haar er goed op staan gezien het donkere weer. Gr Anja.


 
Poster: GeertA on Sat 29 Dec 2012, 16:35
Mooie en scherpe foto Ruben,leuke soort in de tuin.Bij de laatste 3 foto's vallen mij de mooie heldere en zachte kleurtinten op.
Heb je een nieuwe camera of telescoop mischien? 
Poster: Ruben on Sat 29 Dec 2012, 18:17
Hallo Geert,

Opmerkzaam van je te zien dat mijn huidige foto's iets zachter zijn dan gewoonlijk. Ik heb vorig zomer een paar keer de opmerking gehad dat mijn foto's te hard waren dus ben ik op zoek gegaan. Voor alle duidelijkheid ik heb geen andere camera of telescoop, mijn huidige installatie is nog lang niet afbetaald. Ik heb wel in de instellingen van mijn fototoestel zitten prutsen en zo fna enkele probeersels mijn fototoestel op naturel geplaatst in plaats van levendig. Ik vind het zelf een verbetering en hoop in de ingezette richting verder te kunnen evolueren. Ik ben altijd een liefhebber geweestg van Leo zijn foto's en die waren ook steeds zacht afgewerkt. Ik wil hem zeker niet nadoen maar me wel laten inspireren door deze werkwijze. 
Order:  
Page 1 of 1 All times are GMT + 1 Hour

contrast border=


© Zygomatic 2020 | Disclaimer | Sponsored by SwarovskiSwarovski