blank Digiscooppix.nl Digiscoop forum 
« Previous Corvus frugilegus Next »
Corvus frugilegus Roek Rook
Poster: Anja Snijder
Scientific name: Corvus frugilegus  
Dutch name: Roek
English name: Rook
Place: Ede
Date: 10 Apr 2011
Pic Description: Zondag voor het eerst een roek geprobeerd, kwam opeens zo dichtbij dat het een kopportretje is geworden. Ze zijn niet erg knap he? Gr Anja.
Posted: Wed 13 Apr 2011, 1:05
View: 628
Nr. nominations:  (9x)
« Previous - Next »
 

Comments
Poster: Marcel van der Tol Admin on Wed 13 Apr 2011, 1:06
heel mooi resultaat


 
Poster: Erik van Ark on Wed 13 Apr 2011, 7:51
Hoezo niet knap?
Dit is toch een prachtige vogel!
Die je er ook nog eens goed op hebt gezet.
Van staalblauw tot zwart. 
Poster: erik de waard on Wed 13 Apr 2011, 8:26
Ik heb getwijfeld of ik zou reageren want opmerkingen over bewerkingsranden worden niet erg gewaardeerd. Bij de Gruttofoto van Marcel kreeg ik zelfs te horen dat hij het niet de moeite waard vond die weg te halen. Hoezo iemand het gevoel geven dat hij zit te zeiken over iets onbenulligs? Er bestaan artikelen over entiquettes mbt reageren op foto's. Een daarvan is dat je niet in discussie gaat over wat iemand wel of niet in een foto ziet, opmerkt. Alleen op informatieve vragen (omstandigheden, sluitertijd, etc) wordt geantwoord. Wanneer iemand een opmerking gaat bagatelliseren is de lol van het reageren er snel af.
Dit gezegd hebbende zou ik niet kunnen reageren op deze foto van de Roek. Er is rondom de gehele vogel een bewerkingsrand te zien (is met blurtool op 3 pixels in een oogwenk weg te halen) maar daarvoor vind ik de foto net iets te mooi. 
Poster: Carel v/d Sanden on Wed 13 Apr 2011, 10:43
Quote:
Er is rondom de gehele vogel een bewerkingsrand te zien


Helemaal rond zie ik ze niet
wel een gedeelte.
ondanks dit mag hij toch een nominatie van mij. 
Poster: Carel v/d Sanden on Wed 13 Apr 2011, 10:47
Quote:
Ik heb getwijfeld of ik zou reageren want opmerkingen over bewerkingsranden worden niet erg gewaardeerd.


Dingen die je ziet moet je gewoon ter discussie stellen, daarvoor is deze site toch bedoeld??

Wanneer je niet meer mag reageren op die dingen is de lol er snel af. 
Poster: GeertA on Wed 13 Apr 2011, 14:28
Mooie foto en de achtergrond doet het er ook goed bij.
Paar bewerkingsrandjes,verder goed scherp. 
Poster: ricootten on Wed 13 Apr 2011, 16:37
Prachtige kop! Met welke camera genomen?.


 
Poster: Ruben on Wed 13 Apr 2011, 16:54
Ik vind hem vooral heel mooi belicht. Het is niet eenvoudig om de verschillende nuances van blauw naar zwart erin te krjgen zonder dat het gaat dichtlopen. Ook hun handelsmerk (de fameuze bek) is hier mooi in detail weergegeven. Wat die bewerkingsrandjes betreft vind ik het ook niet zo eenvoudig ze weg te halen zonder een wazige rand rond de vogel te krijgen. Ik vind deze foto bijzonder mooi.


 
Poster: LeoJJ Moderator on Wed 13 Apr 2011, 17:03
Je hebt van deze lelijkerd knap een knappe verschijning gemaakt Anja.
mvg
Leo 
Poster: Anja Snijder on Wed 13 Apr 2011, 17:33
Allemachtig wat een discussie. Op het origineel zie je om de vogel ook een wit randje, je versterkt die rand dus wanneer je de foto gaat verscherpen. Die zie je blijkbaar vooral onder de snavel, maar ook onder de takken waar de vogel opzit. Ik heb geprobeerd om met de druppel vervagen van adobe photoshop het randje te vervagen, maar met een muis die alle kanten opschiet had ik het al snel opgegeven. Maar toch wanneer je op birdpix kijkt, zijn er ook zat vogels met een verscherpingsrandje onder de snavel enz, en die krijgen daar geen kritiek over? Kijk maar eens naar de foto van Rudi Debruyne de blauwborst, ook daar zie je verscherpingsrandjes.
Ik ga een andere muis kopen en hoop dan dat ik het onder controle kan krijgen. Toch goed die commentaren. Gr Anja Razz» Last edited by Anja Snijder on Wed 13 Apr 2011, 17:38; edited 1 time in total


 
Poster: Marcel van der Tol Admin on Wed 13 Apr 2011, 19:47
Van mij mag je best kritiek hebben op de aanwezigheid van een verscherpingsrand. Maar wat is er verkeerd aan dat ik ze niet zie of niet storend genoeg vind om er wat aan te doen? Dan kan ik toch alleen naar waarheid antwoorden? Vergeet niet dat verschillende beeldschermen totaal verschillende beelden kunnen opleveren. Op Birdpix worden daarom foto's door de moderatoren volkomen verschillende beoordeeld, terwijl we echt wel opletten of onze beeldschermen voldoende kwaliteit blijven leveren.

Bij deze foto kan ik alleen verscherpingseffecten ontwaren wanneer ik de foto twee keer of meer uitvergroot. Ik kan ook de sporen van de bewerking van Anja zien. Dit heb ik bekeken op twee verschillende beeldschermen. Ik geloof Erik op zijn woord dat het op zijn beeldscherm heel duidelijk is, maar op mijn beeldschermen is dat niet goed zichtbaar.

Ik blijf dit daarom een geweldig goede foto vinden, die kwalitatief ver uitsteekt boven menig foto die op Birdpix geplaatst worden. 
Poster: Anja Snijder on Wed 13 Apr 2011, 19:58
Hoi Ricootten, deze foto is gemaakt met de Canon 50D, en een 28 mm lens 2.8. Gr. Anja.

Door alle stof die deze foto doet opwaaien,nog vergeten iederen te bedanken voor de nominaties.» Last edited by Anja Snijder on Sun 01 May 2011, 12:02; edited 2 times in total


 
Poster: Bert Veerman on Thu 15 Dec 2011, 16:30
Prachtig portret en wat kijkt ie lkkr eigenwijs met dat kuifje . Groeten Bert


 
Poster: Pieter Cox on Thu 02 Feb 2012, 20:37
Prachtig resultaat!
Sublieme scherpte gecombineerd met zachte kleuren!

Knap! 
Order:  
Page 1 of 1 All times are GMT + 1 Hour

contrast border=


© Zygomatic 2021 | Disclaimer | Sponsored by SwarovskiSwarovski