blank Digiscooppix.nl Digiscoop forum 
« Previous Anas clypeata Next »
Anas clypeata Slobeend Shoveler
Poster: erik de waard
Scientific name: Anas clypeata  
Dutch name: Slobeend
English name: Shoveler
Place: Ford Mahon in Picardie
Date: 15 Aug 2010
Pic Description: Het enige verschil met een jager is dat uit mijn telescoop geen kogels komen. Fransen zijn gek op jagen. In Picardie is de eendenjacht favoriet. Bij eb zijn er plassen die onder water blijven staan. Hier zijn schuilhutten. Met levende en houten lokeenden worden eenden gelokt. De levende eend krijgt een touw om zijn poten met een verzwaring eraan, zodat hij niet kan wegzwemmen, maar kwaken des te beter. Een rij lokeenden wordt in gelid opgesteld. Wachten en knallen. Net als stierenvechten in Spanje hoort het bij de cultuur. Mijn neiging was groot om op alle jagersauto"s 'non a la chasse' te plakken. Ik vind het walgelijk.
Posted: Wed 18 Aug 2010, 12:14
View: 123
Nr. nominations:
« Previous - Next »
 

Comments
Poster: Ruben on Wed 18 Aug 2010, 17:22
Inderdaad wansmakelijke praktijken waar we jammergenoeg niet veel kunnen tegen doen. Ik heb eens zo"n discussie met een jager gehad en die vertelde dat ze ook aan biotoopherstel doen en daarin financieel investeren om zo bepaalde soorten in stand te kunnen houden. We zouden ze eigenlijk dankbaar moeten zijn want zonder hun "bescherming" zouden al vele soorten zijn uitgestorven. Door hun goede zorgen ontstaat er een overpopulatie die ze door een afschotplan in het juiste evenwicht houden. De soort blijft in stand en zij hebben iets om op te jagen. Z'n eindconclusie was dat er zo geen verliezers zijn, dat iedereen er baat bij heeft. Ik ben met een stevige kater (niet van de alcohol) naar huis vertrokken.


 
Poster: LeoJJ Moderator on Thu 19 Aug 2010, 18:39
Ik ben ooit eens op Cape Gris Nez geweest. Kijken naar de vogeltrek over het kanaal. En heb toen ook die Franse nephelden zien schieten op die weerloze vogeltjes. Vind het geen prestatie en alleen maar jammer c.q. triest.
Mvg
Leo» Last edited by LeoJJ on Sat 21 Aug 2010, 20:19; edited 1 time in total


 
Poster: twan on Fri 20 Aug 2010, 21:05
het zou een stuk leuker zijn als de vogels terug zouden kunnen schieten,
gr
twan 
Order:  
Page 1 of 1 All times are GMT + 1 Hour

contrast border=


© Zygomatic 2021 | Disclaimer | Sponsored by SwarovskiSwarovski