blank Digiscooppix.nl Digiscoop forum 
« Previous Sphaeroceridae Next »
Sphaeroceridae Kleine zwarte vlieg Lesser-dungfly
Poster: LeoJJ Moderator
Scientific name: Sphaeroceridae  
Dutch name: Kleine zwarte vlieg
English name: Lesser-dungfly
Place: Zundert
Date: 03 Jul 2010
Pic Description: Door middel van een tussentubus kan ik nu tot op 3 meter scherpstellen. Heb dat hier uitgeprobeerd met een echt klein vliegje op een margriet. Ik heb het vliegje opgemeten en dat bleek slechts 5 mm groot te zijn.
Posted: Sat 03 Jul 2010, 17:33
View: 57
Nr. nominations:
« Previous - Next »
 

Comments
Poster: Ruben on Sat 03 Jul 2010, 17:39
Knap Leo, Met dank aan Geert voor het voorbereidende werk kan ieder op zijn manier de grenzen van het digiscopen verleggen. Tijdens de warme dagen wanneer de meeste vogels de schaduw van het gebladerte opzoeken kan men zo de kleine vriendjes gaan opzoeken.


 
Poster: GeertA on Sat 03 Jul 2010, 18:29
Nou dat ziet er al goed uit Leo,de vlieg ziet er goed scherp uit.Als je vlinders enof libellen gaat digiscopen kun je die al veel groter in beeld brengen,en als je van die grote libellen hebt moet je mischien wel een paar stappen achteruit doen omdat ze anders niet in beeld passen op 3 meter.
Het zou leuk zijn als er meer mensen er in slagen goede macro opnamen te maken van beestjes en dergelijke en die op DP zetten.Er valt meer te digiscopen als vogels alleen,en de kwaliteit doet helemaal niet onder voor gewone macrografie vind ik. 
Order:  
Page 1 of 1 All times are GMT + 1 Hour

contrast border=


© Zygomatic 2019 | Disclaimer | Sponsored by SwarovskiSwarovski