blank Digiscooppix.nl Digiscoop forum 
« Previous Gavia immer Next »
Gavia immer IJsduiker Great Northern Diver
Poster: erik de waard
Scientific name: Gavia immer  
Dutch name: IJsduiker
English name: Great Northern Diver
Place: Harderhaven
Date: 30 Nov 2009
Pic Description: Voor een tweede keer gegaan. Op Birdpix verschijnen vele foto's van deze IJsduiker en gisteren heb ik ervaren hoe zij in het voordeel zijn met hun snelle camera's. Ik moet eerst scherpstellen, camera plaatsen en klikken. En dan gaat de IJsduiker al weer onder water. BP-ers hebben dan al 5 foto's gemaakt. Maar soms was hij langer boven water. Het is en blijft een magnifiek beest.
Posted: Tue 01 Dec 2009, 17:19
View: 423
Nr. nominations:  (9x)
« Previous - Next »
 

Comments
Poster: LeoJJ Moderator on Tue 01 Dec 2009, 17:26
Heel mooi Erik, de beste tot nu toe. OK

Wat die snelheid betreft. Dat is een van de redenen dat ik alles door de viewer doe, ik hoef geen camera meer te plaatsen, die staat er eenvoudigweg al op. Scherpstellen doe ik snel/grof op het viewerbeeld, meestal in het 10x uitvergrote beeld, ook een van de troeven van de G1, en de AF doet de rest. Die AF heb ik overigens broodnodig omdat ik brildragend ben.
Mvg
Leo 
Poster: Carel v/d Sanden on Tue 01 Dec 2009, 17:56
Een hele mooie Erik
ik denk dat je er een beetje blauw uit moet halen.
Ik weet hoe moeilijk dit is daarom toch een OK. 
Poster: Carel v/d Sanden on Tue 01 Dec 2009, 17:59
Leo
ik stel scherp op zicht met bril,
maar wel door de zoeker van de 350d
ik heb nu gevonden hoe dit moet, het afstellen van het bioptrie door middel van het wieltje is heel voornaam. 
Poster: LeoJJ Moderator on Tue 01 Dec 2009, 18:17
Carel,
In tegenstelling tot bij de 350d is bij de G1 dat bioptriewieltje niet zo belangrijk. Natuurlijk loont het zeer om het maximaal goed op je oogafwijking af te stellen maar bij de G1 heeft dat geen gevolgen voor de feitelijke scherpte van de foto omdat dat beeld elektronisch wordt getoond. Stel je bij de 350d het wieltje verkeerd af dan zijn de foto's onscherp, doe je dat bij de G1 dan zie je het beeld op de viewer wat minder goed maar de foto is nog steeds scherp.
Mvg
Leo 
Poster: Adri Gr Nuelend on Tue 01 Dec 2009, 18:37
Mooi gedetailleerd portret Erik. Lekker koel gelaten. Had je hier nou zonlicht?


» Last edited by Adri Gr Nuelend on Tue 01 Dec 2009, 20:22; edited 1 time in total


 
Poster: Marcel van der Tol Admin on Tue 01 Dec 2009, 21:55
De snelheid die ik tekort kwam met mijn universele adapter was precies de reden dat het digiscopen bij mij niet lukte. Ik had steeds één handeling te veel nodig, nl de camera goed voor het oculair zetten.

Inmiddels ben ik erachter gekomen dat de DCA adapter van Swarovski past op de Leica Televid, dus hopelijk breken er nu betere tijden aan. 
Poster: Anja Snijder on Tue 01 Dec 2009, 21:57
Heel mooi, wat een beetje zon al niet kan doen. Ik ben afgelopen Zondag ook geweest. En bij mij lijken het wel zwart wit foto's.


 
Poster: Marcel van der Tol Admin on Tue 01 Dec 2009, 22:04
Trouwens wel heel erg weinig nominaties bij deze topfoto. Vergeleken met de DSLR-foto's op Birdpix is deze foto in deze bewerking technisch beter dan de DSLR-foto's die daar worden getoond. Hooguit de zweem van vignettering aan de rechterkant is wat minder. Ik vond dat Erik de laatste tijd niet echt in vorm was, maar dit is een voortreffelijke come-back. Ik zou deze foto zonder schroom ook op Birdpix tonen.


 
Poster: Ruben on Tue 01 Dec 2009, 22:33
Gezien de moeilijkheidsgraad van deze soort en het toch mooi scherp beeld. Zoals Anja aangeeft ook mooie belichting, de meeste komen inderdaad noal donker over. De vogel nog iets meer naar links plaatsen zodat er rechts een klein beetje ruimte is zou deze topfoto nog beter hebben gemaakt. T


 
Poster: Carel v/d Sanden on Tue 01 Dec 2009, 22:41
Quote:
Trouwens wel heel erg weinig nominaties bij deze topfoto


er zijn de laatste tijd toch niet veel nominaties te halen
de hoogst gewardeerde foto`s ooit hebben alle 20 nominaties of meer
nu haal je daar amper 25% van 
Poster: Carel v/d Sanden on Tue 01 Dec 2009, 22:43
Quote:
De snelheid die ik tekort kwam met mijn universele adapter was precies de reden dat het digiscopen bij mij niet lukte. Ik had steeds één handeling te veel nodig, nl de camera goed voor het oculair zetten.


Dit is nu net de reden waarom ik bij de 350d blijf
ik kijk door de zoeker en dan scherpstellen met de telescoop
dit gaat erg vlug 
Poster: Marcel van der Tol Admin on Wed 02 Dec 2009, 0:04
Het ligt eraan hoe je het bekijkt. In je zoeker bij deze vergroting een ijsduiker vinden is vrij lastig. Als je een losse adapter hebt en eerst de vogel opzoekt met de telescoop, en dan de adapter erop kwakt dan kan je wel snel genoeg reageren. Met de wegklapadapter heb ik gewoon een handeling teveel omdat ik de camera onvoldoende gefixeerd krijg.


 
Poster: Ruben on Wed 02 Dec 2009, 9:31
Als ik ergens aankom monteer ik altijd eerst mijn fototoestel op mijn scoop. Ik kijk altijd door de zoeker, gebruik een aantal referentiepunten uit de omgeving voor orientatie. In het begin was dat ook heel moeilijk maar hoe meer ik het doe hoe sneller ik mijn onderwerpen vind.


 
Poster: erik de waard on Wed 02 Dec 2009, 9:50
De foto brengt op verschillende lagen reacties teweeg. Altijd fijn.
Wat betreft het nomineren: in het verleden heb ik verschillende keren gezegd dat een moderator zich niet moet uitlaten over een individuele foto, in de trant van: wat weinig nominaties, of: deze foto verdient wel zoveel nominaties. Ik blijf dezelfde mening toegedaan, ook nu het mijn eigen foto aangaat. Oproepen tot nomineren in het algemeen: prima. Dat wordt ook met een zekere regelmaat gedaan.
Of ik dezelfde foto aanbied op BP weet ik nog niet. Ik heb ook een bewerking in zwart-wit gemaakt. Ik denk er nog even over na. 
Poster: Kruimelwerk on Wed 02 Dec 2009, 10:13
Quote:
Wat betreft het nomineren: in het verleden heb ik verschillende keren gezegd dat een moderator zich niet moet uitlaten over een individuele foto, in de trant van: wat weinig nominaties, of: deze foto verdient wel zoveel nominaties.

Erik vertolkt hierboven ook mijn mening!
Overigens geldt dit niet alleen voor de moderatoren, doch voor een ieder die er naar hengelt of bedelt. De hele maatschappij gaat ten onder aan prestatiedwang en competitiegevoelens. We zijn altijd onderweg naar nooit genoeg. Ook nomi-jagers versterken dat.
Het gaat niet om de nominaties; ik geef ze niet meer en hoef ze ook niet te hebben. In het verleden heb ik me laten verleiden dat wel te doen.
Dit neemt niet weg dat we geen grote waardering mogen uiten over uitmuntende platen. Deze van Erik is er zo één. Alle lof dus!
Een sympathiek of lovend woord in het commentaar is mij veel meer waard dan een kale nominatie.
Als repliek op Carel's pleiten voor meer nominaties is één vraag voldoende: Zijn we met z'n allen hier nominatie-moe geworden of is de kwaliteit van het gebodene achteruit gehold? 
Order:  
Page 1 of 3 All times are GMT + 1 Hour
Goto page 1, 2, 3  Next

contrast border=


© Zygomatic 2019 | Disclaimer | Sponsored by SwarovskiSwarovski