blank Digiscooppix.nl Digiscoop forum 

Menu

Register
Forum
Albums
Recent Pics
Fotoreizen
Links
Contact
Search
Top 10 Statistics
Log in

Most Popular Pic of the week
Emberiza schoeniclus / Rietgors / Reed Bunting
by GeertA
Mon 24 Apr 2017, 21:01
View: 21
Comments: 0

Recent topics
» Zeiss Photoscope 85 T*FL te koop
by DirkH
Mon 17 Apr 2017, 14:43
» Nieuw op dit forum
by LeoJJ
Sat 18 Mar 2017, 23:52
» De Praktijkgids Digiscoping is nu verkrijgbaar!
by janvangastel
Fri 20 Jan 2017, 8:38
» Verrekijker
by Klaas Jager
Mon 09 Jan 2017, 19:49
» Scoope
by Marcel van der Tol
Sun 01 Jan 2017, 2:21
» Nieuw boek: Praktijkgids Digiscoping
by digidaan
Wed 16 Nov 2016, 10:03
» Rillandia nieuw op dit platform
by LeoJJ
Fri 14 Oct 2016, 20:41
» Te koop: Zeiss Diascope 85 T*FL
by jpollet
Tue 23 Aug 2016, 10:35


Highest Rating Pic
Cuculus canorus / Koekoek / Cuckoo
by GeertA
Thu 19 May 2016, 18:50
View: 445 (8x)
Comments: 9


Nieuws en artikelen door Natuurfotografie.nl
Rietgors
De rietgors hoort bij het natte Nederland. Het is een...
9 tips voor ‘Once in a...
Bladerend door een natuurfotomagazine (terwijl ik dit...
Het Verdronken Land van Saeftinghe
In het oostelijk deel van Zeeuws-Vlaanderen, het...
Muskuskruid
Weinig opvallend en weinig algemeen, dat is...

Digiscoper of the year 2013
Posted: Marcel van der Tol on Sun 12 Jan 2014, 10:26
SWAROVSKI OPTIK kiest de ‘Digiscoper of the Year 2013’

‘Liefde zonder grenzen’ is de titel van de foto waarmee Juan Manuel Benjumea uit de VS de wedstrijd ‘Digiscoper of the Year 2013’ heeft gewonnen, een jaarlijkse fotowedstrijd georganiseerd door SWAROVSKI OPTIK. Zijn inzending werd door een internationale jury bestaande uit fotografen, vogelaars en digiscoping-experts en het grote publiek bekroond met de eerste plaats.

De diversiteit en het unieke karakter van de natuur blijven ons fascineren en verbazen. Digiscoping, waarbij foto’s met behulp van een telescoop worden gemaakt, is een geweldige mogelijkheid om de natuur en vooral de enorme biologische diversiteit op aarde te ontdekken en vast te leggen. Dit is alweer het achtste jaar dat SWAROVSKI OPTIK de wedstrijd ‘Digiscoper of the Year’ organiseert. Digiscopers van over de hele wereld worden uitgenodigd om hun mooiste foto’s met een breed deskundig publiek te delen en ze te laten beoordelen door een vakjury, en kunnen mooie prijzen winnen.

Ook dit jaar was het aantal deelnemers opnieuw toegenomen, wat de groeiende populariteit van digiscoping nog eens onderstreept. Ruim 1.600 foto’s werden ingestuurd, zo’n 15% meer dan in 2012, en niet minder dan 510 nieuwe digiscopers namen dit jaar deel aan de wedstrijd.

Om meer variatie aan onderwerpen en scenario’s in de wedstrijd mogelijk te maken, werden dit jaar voor het eerst vier categorieën gehanteerd: ‘Gedrag en Actie’, ‘Portret’, ‘Zoogdieren’ en ‘Video’. De winnende foto in elke categorie werd geselecteerd door een aparte vakjury. De uiteindelijke winnaar werd uit deze vier finalisten gekozen.

De winnaar van de wedstrijd ‘Digiscoper of the Year 2013’ is Juan Manuel Benjumea uit de VS. Hij is tevens de winnaar in de categorie ‘Gedrag en Actie’. Met zijn unieke foto van twee verschillende vogelsoorten – een zwanenhalsfuutvrouwtje (Aechmophorus occidentalis) en een clarksfuutmannetje (Aechmophorus clarkii) – die samen een uniek paringsritueel uitvoeren, maakte hij indruk op zowel de vakjury als de publieksjury. Vandaar ook de titel van zijn foto: ‘Liefde zonder grenzen’.

Hij wint hiermee een SWAROVSKI OPTIK digiscoping-set, bestaande uit de nieuwe ATX/STX telescoop (model naar keuze) met een TLS APO adapter, een telescoopstabilisator, statief en statiefkop.

De winnaar in de categorie ‘Portret’ is Jorge de la Cruz Martin uit Spanje. De jury was onder de indruk van zijn foto van een rode rotslijster (Monticola saxatilis). Dankzij de scherpte van het beeld komen de verfijnde details en structuur van de veren buitengewoon mooi tot hun recht. De kleur en beeldcompositie geven het portret een bijzonder evenwichtige uitstraling, wat het aantrekkelijk maakt voor de toeschouwer.

Robert Wilson uit de VS is de winnaar in de categorie ‘Zoogdieren’ met zijn schitterende portretfoto van een eland (Alces alces), getiteld ‘Een grote jongen!’ Hij slaagde erin om deze schuwe en majestueuze woudkoning op een zeer natuurlijke manier te portretteren, waarbij hij ook de imposante afmetingen van dit dier prachtig wist vast te leggen.

Frank Resseler uit België is de winnaar in de nieuwe categorie ‘Video’. In zijn digiscoping-video zijn talloze verschillende soorten vogels en insecten te zien. De jury was vol lof over de prachtige montage van vogels en insecten, met fascinerende close-ups en slow-motionbeelden.

Deze drie categoriewinnaars ontvangen elk een SWAROVSKI OPTIK EL 32 verrekijker.

De winnaars van ‘Digiscoper of the Year 2013’ werden ook dit jaar geselecteerd op basis van de gecombineerde scores van een internationale vakjury en de stemmen van het publiek door geregistreerde bezoekers van de website www.digiscoperoftheyear.com. De jury hanteerde de volgende selectiecriteria: de relevantie voor het wedstrijdthema, het esthetische aspect van de foto’s, en de scherpte van het beeld. De 15 beste digiscoping-foto’s en de 5 beste video’s in elke categorie zijn door SWAROVSKI OPTIK gepubliceerd op de website http://www.digiscoperoftheyear.com.

Tijdens de 4 maanden durende wedstrijd konden fans elke maand de drie mooiste digiscoping-foto’s en de beste digiscoping-video kiezen op de SWAROVSKI OPTIK Facebook-pagina. De makers ervan wonnen elk een hoogwaardig SWAROVSKI OPTIK fleecejack.

Comments: 0 :: View Comments (Post your comment)
Digiscooppix is sponsored by
Swarovski

Inschrijven nieuwsbriefIk schrijf mij in voor de nieuwsbrief van:
Log in
Username:

Password:

 Remember me


I forgot my password

Don't have an account yet?
You can register for FREE

Poll
Pix pas keuzes
  Niets doen, het is prima zo
  Zelfde regeling als bij Birdpix en Nederpix
  Pixpassers bij Birdpix of Nederpix krijgen 300 kb per foto
You must login to vote
View Results

Statistics
In total there are 8 users online :: 1 Registered, 0 Hidden and 7 Guests

Registered Users: S Veenstra

[ View complete list ]

Most users ever online was 86 on Sun 18 Jul 2010, 6:51

We have 874 registered users
The newest registered user is DirkH

Our users have posted a total of 15709 pics

Our users have posted a total of 3888 articles

Links
Birdpix
Nederpix
Vogelbescherming Nederland Optiek
Foto Collage
Site4U
Partners
Foto's bewerken
Bordspellen
Online Spellen


© Zygomatic 2017 | Disclaimer | Sponsored by SwarovskiSwarovski